breaking news Νέο

Κανονικά στον θεσμό τα Τρίκαλα

Κανονικά στον θεσμό τα Τρίκαλα

   Ο περσινός κυπελλούχος της Ένωσης μας Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων δήλωσε συμμετοχή (για φέτος είναι προαιρετική) στο κυπελλο Ελλάδος, στο οποίο όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ μας εκτός από τις ομάδες της Super League και της Football League θα πάρουν μέρος και οι 53 κυπελλούχοι των ισάριθμων ΕΠΣ της περασμένης περιόδου.

Ετσι στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ την Δευτέρα 13 Αυγούστου θα μπει και ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί φέτος το κύπελλο Ελλάδος.

Στην πρώτη φάση θα συμμετάσχουν μόνο οι 53 (εφόσον δηλώσουν συμμετοχή όλοι) κυπελλούχοι των Ενώσεων, οι οποίοι θα χωριστούν σε τέσσερις ζώνες αφου προηγουμένως με κλήρωση βγει μια ομάδα που θα προχωρήσει στην επόμενη φάση δίχως αγώνα προκειμένου οι ομάδες να μείνουν 52.

Οι 52 λοιπόν ομάδες θα χωριστούν σε 4 ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια. Με κλήρωση ξεχωριστά για κάθε ζώνη θα βγουν τα 26 ζευγάρια με την πρώτη ομάδα να είναι γηπεδουχος καθώς σ’ αυτήν την φάση τα παιχνίδια είναι μονά (νοκ αουτ).

Οι 26 νικήτριες σε περίπτωση ισοπαλίας δίνεται ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί ο νικητής θα βγει με την διαδικασία των πεναλτι μαζί με την ομάδα που προκρίθηκε δίχως αγώνα συνολο 27 περνάνε στην δεύτερη φάση.

Στην δεύτερη φάση θα συμμετάσχουν επίσης μόνο οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ δηλαδή ερασιτεχνικές ομάδες ενω στην τρίτη στην οποία τα παιχνίδια εξακολουθούν να είναι νοκ αουτ μπαίνουν στην μάχη και οι ομάδες της Β’ Εθνικής.

Οταν πλεον μείνουν 16 ομάδες όσες και οι ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League σύνολο δηλαδή 32 (16 της Β’ Εθνικής και των κυπελλούχων των ΕΠΣ που προκρίθηκαν μέσα από τους αγώνες που προηγήθηκαν και 16 της Super League) τότε γίνεται με κλήρωση ο καταρτισμός των 8 ομίλων και ακολουθεί η γνωστή από τα προηγούμενα χρόνια διαδικασία.

1ον Σε κάθε όμιλο συμμετέχουν υποχρεωτικά δυο ομάδες της Super League.

2ον Οι αγώνες είναι μονοί και συνεπώς γίνονται τρεις αγωνιστικές.

3ον Κάθε ομάδα της Super League δίνει ένα παιχνίδι στην έδρα της και δυο εκτός έδρας και το αντίστροφο γίνεται με τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών.

4ον Προκρίνονται οι δυο πρώτοι συνολικά δηλαδή 16 ομάδες.

5ον Ακολουθεί κλήρωση με τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους να αντιμετωπίζουν ομάδες που κατέλαβαν την 2η και απο δω αρχίζουν οι διπλοί αγώνες (μέσα - έξω).

Η κλήρωση όπως ήδη αναφέραμε θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 13 Αυγούστου και η πρώτη αγωνιστική έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου του 2019.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής