breaking news Νέο

Το μνημόνιο και η δασική πυρόσβεση

Το μνημόνιο και η δασική πυρόσβεση

Συγκινητικές οι προσπάθειες των πυροσβεστικών μας δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., του Στρατού και των εθελοντικών οργανώσεων, στις φωτιές που κατέκαψαν τη γιορτινή περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τη νότια Ελλάδα, αλλά και τη Ζάκυνθο. Επειδή ακούστηκαν πολλά από πλευράς των κυβερνώντων, όπως είχε ακουστεί και το αμίμητο επί υπουργίας του γραφικού Βύρωνα Πολύδωρα, ότι για τις φωτιές φταίει ο «Στρατηγός  Άνεμος», θα ήθελα να τονίσω ότι πέραν από τα σενάρια τουρκικών πρακτόρων, που δεν απορρίπτονται, η κυριότερη αιτία των δασικών πυρκαγιών είναι το…μνημόνιο!

Τα οχήματα και η υλικοτεχνική υποδομή του Πυροσβεστικού Σώματος λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο και τις… ευρεσιτεχνίες του προσωπικού και τη βοήθεια ιδιωτών επιχειρηματιών, που αναλαμβάνουν το κόστος της συντήρησης

Σημαντικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως νέοι, άρα και μάχιμοι, πυροσβέστες...κλήθηκαν να «συνδράμουν» στην ασφάλεια των παραδομένων στους Γερμανούς ιδιώτες αεροδρομίων της χώρας μας, με 700 ευρώ το μήνα.

Ο στόλος των καναντέρ λειτουργεί με τον «κανιβαλισμό» των αεροσκαφών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πλέον για παλιοσίδερα.

Τα κονδύλια του υπουργείου εσωτερικών προς τους δήμους και τις περιφέρειες για τη λειτουργία της πολιτικής προστασίας (διάνοιξη δασικών δρόμων, επάνδρωση πυροφυλακίων, προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής για τις εθελοντικές οργανώσεις) είναι από ελάχιστα έως ασήμαντα.

Η ουσία λοιπόν, που είναι η πρόληψη μιας πυρκαγιάς και όχι η κατάσβεσή της, έχει προ πολλού χαθεί.

Η Ελλάδα βασίζεται στο φιλότιμο των πυροσβεστών μας και στη βοήθεια του Θεού, για να μην εκδηλωθεί δασική πυρκαγιά.

Άπαντες γνωρίζουν ότι μια τέτοια πυρκαγιά σε ξερό πευκόδασος και με ανέμους πολλών μποφόρ δεν μπορεί να σβήσει με τίποτε, λόγω και της περιδίνησης που προκαλούν οι φλόγες, δημιουργώντας τεράστιες χοάνες πύρινης λαίλαπας.

Προφανώς για την κατάπτωση σε δύναμη κρούσης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν είναι υπόλογη μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές.

Η Ελλάδα καταστρέφεται όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά κυρίως από το...εσωτερικό της, αυτό είναι καταγεγραμμένο στο ιστορικό της διάβα.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής