breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Πουλά την καμήλα του, για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία!

Ο Εμρέ Μποσταντζί, ένας 28χρονος αγρότης από την επαρχία Τσορούμ, έβαλε την καμήλα του για πώληση στο διαδίκτυο. Στόχος του; Ένας. Να βγάλει αρκετά χρήματα, για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία.

«Αυτό είναι το αγαπημένο μου ζώο, αλλά πρέπει να το πουλήσω. Χρειάζομαι μετρητά, για να πάρω απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία», δηλώνει ο Μποσταντζί στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο πατέρας του αγόρασε την εξάχρονη λευκή αραβική καμήλα για αυτόν σε ένα τοπικό παζάρι πριν από πέντε χρόνια.

Ο Μποσταντζί είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους, που περίμεναν εδώ και καιρό ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, για να απαλλαγούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

«Κάποιες τοπικές ενώσεις θέλουν να την αγοράσουν για τουριστικούς σκοπούς. Άλλοι για να την ανταλλάξουν με ένα αυτοκίνητο. Μέχρι τώρα οι προσφορές είναι πολύ χαμηλές, θα περιμένω για μια καλύτερη προσφορά», λέει.

Για τους αποφοίτους πανεπιστημίου η υποχρεωτική θητεία είναι έξι μήνες. Το κράτος επιτρέπει στους αποφοίτους να κάνουν τα μεταπτυχιακά τους και τα διδακτορικά τους έως την ηλικία των 35 και μετά να εκτίσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Αρκετοί είναι αυτοί που εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα, για να αποφύγουν για όσο περισσότερο μπορούν να εκτίσουν τη θητεία τους.

*****

Πέθαναν δέκα άνθρωποι από δηλητηριασμένο φαγητό σε… κηδεία!

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πέθαναν και δεκάδες αρρώστησαν, αφού κατανάλωσαν μολυσμένα τρόφιμα, σε μια κηδεία στις περουβιανές Άνδεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Τα τρόφιμα φαίνεται να είχαν δηλητηριαστεί από οργανοφοσφάτες, μια ομάδα χημικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ζιζανιοκτόνων, δήλωσε η Περουβιανή υπουργός Υγείας Σίλβια Πέσαχ.

Από τους 50 ανθρώπους που αρρώστησαν στην κηδεία, που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σαν Χοσέ ντε Ούσουα τη Δευτέρα, οι 10 έχουν πεθάνει και οκτώ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, επεσήμανε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας (Indeci) σε ανάρτησή της στοTwitter.

Οι αρχές μεταφέρουν ασθενείς από το αγροτικό νοσοκομείο Αγιακούτσο, μια περιοχή στις νότιες Άνδεις, όπου ζουν κυρίως αυτόχθονες αγρότες, που μιλούν κέτσουα.

Οι νεκροψίες- νεκροτομές θα επιβεβαιώσουν την αιτία των θανάτων, εξήγησε ο επικεφαλής της Indeci Χόρχε Τσάβες.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί ακόμη δύο περιστατικά δηλητηρίασης από οργανοφοσφάτες, σύμφωνα με την Πέσαχ.

Το περιστατικό σημειώνεται σε λιγότερο από ένα μήνα, αφότου εκατοντάδες μαθητές σχολείου στο Περού αρρώστησαν, αφού κατανάλωσαν το πρωινό, που τους είχε διανεμηθεί σε περισσότερα από 10 σχολεία στην επαρχία Κανιέτε. Στην περίπτωση εκείνη η δηλητηρίαση φέρεται να προκλήθηκε από ένα φρουτοχυμό, που είχε αλλοιωθεί, ενώ έχει κατατεθεί προσφυγή εναντίον της εταιρείας, που διανέμει τα γεύματα στα σχολεία.

*****

Απαγόρευσαν την προβολή της νέας ταινίας…«Γουίνι το Αρκουδάκι»

Εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής της ταινίας, Walt Disney, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ανακοίνωσε πως θα απαγορευτεί η προβολή της ταινίας «Γουίνι το Αρκουδάκι» στη Κίνα, χωρίς όμως ο λόγος να έχει γίνει γνωστός. Η απαγόρευση αυτή πρόκειται να αποτελέσει πλήγμα στα έσοδα της ταινίας, καθώς η κινέζικη αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. Στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της, η ταινία συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Πρόκειται για τις περιπέτειες του ενήλικου πια Κρίστοφερ Ρόμπιν, ο οποίος συναντά ξανά τους παιδικούς του φίλους, Γουίνι, Τίγρη και Γουρουνάκι.

Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η απαγόρευση προήλθε εξαιτίας των αρκετών περιπαικτικών tweets και εικόνων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και παρομοιάζουν τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, με το Γουίνι το Αρκουδάκι. Ένα από αυτά είχαν ανεβάσει πέρυσι και οι Financial Times στο twitter, μετά τη συνάντηση του Κινέζου προέδρου με το Μπαράκ Ομπάμα και στο οποίο συνέκριναν τους δύο ηγέτες με το Γουίνι και τον Τίγρη αντίστοιχα.


φέρετρο
Σι Τζινπίνγκ-Μπάρακ Ομπάμα-Γουίνι-Τίγρης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής