breaking news Νέο

«Dawkins vs Ιησούς» : βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Dawkins vs Ιησούς» : βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Επίμονος μελετητής της Φιλοσοφίας, Φιλολογίας και Θεολογίας, ο πολυγραφότατος Ποιητής, Διηγηματογράφος και Δοκιμιογράφος, Θεσσαλονικιός Νομικός Δημήτρης Τσινικόπουλος στο νέο του Δοκίμιο «Dawkins vs Ιησούς» (Εκδ. Φυλάτος, Θεσσαλονίκη 2018), απαντά στην επιχειρηματολογία του Βρετανού νέο-Δαρβινιστή Βιολόγου  Ρίτσαρντ Ντώκινς, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του περί Χριστού και Χριστιανισμού.

Σε ό,τι αφορά βεβαίως, το καθαυτό επιστημονικό έργο του Ρ. Ντώκινς, τούτο έχει αξιολογηθεί δεόντως και εξόχως από την επιστημονική κοινότητα, η οποία και αναγνωρίζει την συνεισφορά του γενικότερα στην ειδική έρευνα. Οι αντιδράσεις απέναντί του ξεκίνησαν μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Η περί Θεού αυταπάτη» (2007), όπου ο Ρ. Ντώκινς αμφισβητεί την ιστορικότητα του Ιησού και γενικά την εξέλιξη του Χριστιανισμού. Όπως ήταν φυσικό, οι απόψεις του έφεραν τον αντίλογο, με διαστάσεις έντονης φιλολογικής διαμάχης, όπου οι επικριτές του – ανάμεσά τους και ο Δ. Τσινικόπουλος -, τον κατηγορούν ότι «ισχυρίζεται πολλά υποκειμενικά, ασύστατα και ατεκμηρίωτα εναντίον της Θρησκείας αδιακρίτως, και, ιδιαίτερα, εναντίον της Βίβλου και του Χριστιανισμού».

Ο εμβριθής Δ. Τσινικόπουλος, γνώστης τόσο των Γραφών όσο και των γνωστικών και απόκρυφων τεκμηρίων, απαντά με σοβαρότητα και αποτελεσματικά στην ρηχότητα των απόψεων του Ρ. Ντώκινς, προσφέροντας στο ομόδοξο αναγνωστικό κοινό ένα θαυμάσιο όσο και εξόχως χρηστικό Δοκίμιο, που λειτουργεί σαφώς ενισχυτικά υπέρ των πεποιθήσεων των πιστών, στον διάλογο διαρκείας με κάθε άθεο. Εστιάζοντας σε θέματα που αποτελούν την βάση του Χριστιανισμού, όπως η ιστορικότητα του Ιησού, τα Θαύματά του και το Δόγμα της Απολυτρωτικής Θυσίας του, ο Δ. Τσινικόπουλος απαντά δεόντως και καίρια στην «διαστρεβλωμένη επιχειρηματολογία» του Ρ. Ντώκινς. Επιμελής συλλέκτης ρήσεων των Ευαγγελίων, τακτικός και άψογος χρήστης της ειδικής βιβλιογραφίας και του αντίστοιχου φωτογραφικού υλικού, ο Δ. Τσινικόπουλος αποδομεί τις αστήρικτες απόψεις του «αθεϊστή ιδεολόγου» Ρ. Ντώκινς. Επιπροσθέτως, όπως σημειώνει στον Πρόλογό του ο Καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Γ. Κουρεμπελές, ο Δ. Τσινικόπουλος «οικοδομεί δημιουργικά την έρευνά του, προτείνοντας συγχρόνως την ιστορική σημασία του χριστολογικού διαδρόμου για την οικουμενική ανθρωπότητα»!...

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής