breaking news Νέο

Μπαίνει τέλος στον παραλογισμό;

Μπαίνει τέλος στον παραλογισμό;

Η νέα Βέροια που χτίζεται εδώ και 15 περίπου ημέρες στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού της Κέντρου, το Ταγαροχώρι, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει μέχρι σήμερα η διοίκηση της θα στηριχθεί και θα στηρίξει ποδοσφαιριστές από την περιοχή της Ημαθίας, δίνοντας παράλληλα βάρος στα ταλέντα της.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα αμέτρητες φορές, έχουμε ακούσει από διοικήσεις και προπονητές της, την συγκεκριμένη υπόσχεση - δέσμευση, δίχως όμως ουδέποτε να τηρηθεί αφου προφανώς υπόσχονταν κάτι που οι ίδιοι δεν το πίστευαν.

Και είναι το λιγότερο παράδοξο μια ομάδα, η ΒΕΡΟΙΑ που εκπροσώπησε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μια περιοχή την Ημαθία, που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ποδοσφαιρομάνα και τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια, διαθέτει τις περισσότερες αναλογικά και πιο οργανωμένες ποδοσφαιρικές Ακαδημίες να μην διαθέτει ούτε έναν παίκτη στο ρόστερ της από την περιοχή της!!

Και που να βρει θα αναρωτηθείτε θέση στο ρόστερ της ο νεαρός ημαθιώτης ποδοσφαιριστής όταν οι ξένες μετριότητες ερχονταν και χρυσοπληρώνονταν, καραβάνια στην ομάδα;

Ετσι πολλά ατόφια ποδοσφαιρικά ταλέντα της περιοχής μας από την στιγμή που δεν τα πρόσεξε η ομάδα που εκπροσωπεί την περιοχή τους έχασαν τον προσανατολισμό τους και εξαφανίστηκαν.

Κάποιοι άλλοι όμως περισσότερο τυχεροί κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους και να ζήσουν το όνειρο τους.

Οπως ο Μελιόπουλος και ο Φασίδης που αγωνίζονται στην Ξάνθη, μαζί με τον νεαρό Ιωάννου που βρίσκεται στα τμήματα υποδομής της ίδιας ομάδας. Τον Θοδωρή Βασιλακάκη και τον Κώστα Κωτσιόπουλο στον Ατρόμητο Περιστερίου. Τον Γιάννη Αραμπατζή στην Κύπρο, τον Λαζαρίδη (τερματοφύλακα) στην Κρήτη. Τον Μαραγκό και τον Βεργώνη που έληξε το συμβόλαιό τους με τον Αρη και την Καλαμαριά αντίστοιχα και δεν ανανέωσαν. Δυο ποδοσφαιριστες που ευτύχησαν βέβαια να φορέσουν την φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας, όχι όμως και να ολοκληρώσουν την καριέρα τους σ’ αυτήν, όπως πιθανό θα επιθυμούσαν. Τον νεαρό τερματοφύλακα Τσιμόπουλο του Αστέρα Τρίπολης και αφησαμε τελευταίες δύο περιπτώσεις επειδή της θεωρούμε ιδιαίτερες. Τους αδελφούς Παπατζίκου. Τον Αντώνη που παραμένει για μια ακόμη χρονιά στον ΠΑΟ Κουφαλίων και φέτος ίσως βρεθεί αντίπαλος με τη Βέροια, ενω παράλληλα είναι και προπονητής της Γυναικείας ομαδας του Ευόσμου και τον Αλέξη τον μικρότερο που φέτος μετακινήθηκε στην Κρήτη και στην ΣΥΜΚΑ (ομάδα που εκπροσωπεί γνωστή αλυσίδα Σουπερ Μαρκετ της περιοχής. Δυο παίκτες που ονειρο και μεγάλη επιθυμία τους από τότε που ξεκινούσαν την καριέρα τους στην Ακαδημία ποδοσφαίρου της Βέροιας ηταν και παραμένει να αγωνιστουν στην ομάδα στην οποία έπαιξε και μεγαλούργησε ο πατέρας τους: την Βέροια.

Παίκτες της “διασποράς” που ποιός ξέρει τώρα που πήρε την απόφαση η διοίκηση να στηριχθεί σε ντόπιους κάποιοι από αυτούς αργά ή γρήγορα ίσως “επαναπατριστούν” κάτι που όλοι το ευχόμαστε αφού αυτό επιβάλει και το συμφέρον της ομάδας.

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής