breaking news Νέο

Θετικά ανταποκρίνονται οι δημότες στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδυσης που ξεκίνησε ο Δήμος Βέροιας

Θετικά ανταποκρίνονται οι δημότες στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδυσης που ξεκίνησε ο Δήμος Βέροιας

Σε μια καινοτόμα δράση, που έχει σκοπό να διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων του, δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα και σ' άλλους Δήμους, προχώρησε πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Βέροιας. Πρόκειται για τους 24 κάδους ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδυσης, που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης και από ένας κάδος σε Βεργίνα, Άγιο Γεώργιο, Ριζώματα, Πατρίδα και δύο στο Μακροχώρι.

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία, που στόχο έχει την αξιοποίηση των παλαιότερων ρούχων και παπουτσιών. Τα είδη ιματισμού τοποθετούνται καθαρά σε έναν κάδο και μετά την απαραίτητη επεξεργασία, αξιοποιούνται ως μεταχειρισμένα ρούχα, ως πανιά ξεσκονίσματος, ως υφάσματα γεμίσματος, αλλά και για ανάκτηση ενέργειας από υφασμάτινα απόβλητα.

«Οι κάδοι αυτοί, ως γνωστόν, τοποθετήθηκαν πριν από λίγο χρονικό διάστημα, στους οποίους οι δημότες μπορούν να τοποθετούν ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες και υφασμάτινα είδη σπιτιού, ενώ να επισημάνουμε και να γίνει απολύτως κατανοητό από τους πολίτες ότι απαγορεύεται να τοποθετούνται γυαλιά, χαρτιά, μέταλλα και οικιακά απορρίμματα», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η κ. Βούλα Γκαράνη, περιβαλλοντολόγος από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, η οποία, όπως σημείωσε, πρόκειται για μια πρωτοβουλία με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

«Διαπιστώθηκε πως κάποιοι από τους κάδους έχουν γεμίσει, οπότε και περιμένουμε η ανταπόκριση των πολιτών να είναι ακόμα μεγαλύτερη στο προσεχές διάστημα. Με την κίνηση αυτή δίνεται μια λύση για κάποιους πολίτες, που θεωρούν αυτά τα είδη άχρηστα, αλλά για κάποιους άλλους χρήσιμα. Διότι από όλα αυτά τα είδη της επεξεργασίας, κάποια θα καταλήξουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο - Τράπεζα ειδών ένδυσης Δήμου Βέροιας και τα υπόλοιπα θα πάνε για ανακύκλωση», προσέθεσε.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής