breaking news Νέο

Ο.Ε. Βέροιας : Διαφοροποίηση στην ψηφοφορία για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου

  • Ο.Ε. Βέροιας : Διαφοροποίηση στην ψηφοφορία για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου
  • Ο.Ε. Βέροιας : Διαφοροποίηση στην ψηφοφορία για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου

Παραμονή εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας ωστόσο να προσέρχονται κανονικά σε τακτική συνεδρίαση. Μία συνεδρίαση στην οποία προήδευσε τελικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, παρ' ότι αρχικά - σύμφωνα με την ανακοίνωση - χρέη προέδρου επρόκειτο να κάνει ο αντιπρόεδρος Θανάσης Αποστολόπουλος, και συμμετείχε ως νέο μέλος ο Γιώργος Γουλτίδης, ο οποίος αντικατέστησε το Ζήση Πατσίκα, μετά την ανεξαρτητοποίηση του τελευταίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τα παρόντα μέλη της οικονομικής επιτροπής (Θανάσης Σιδηρόπουλος, Γιώργος Σοφιανίδης, Θανάσης Αποστολόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γουλτίδης) απασχολήθηκαν με 9 τακτικά θέματα και 1 θέμα, που μπήκε ως έκτακτο. Από αυτά, μόνο στο 4ο θέμα που αφορούσε στην έγκριση ή μη πρακτικού διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Βέροιας για το έτος 2018 και κατακύρωση του διαγωνισμού, υπήρξε διαφοροποίηση στην ψηφοφορία, καθώς Θανάσης Αποστολόπουλος και Γιώργος Γουλτίδης έδωσαν «λευκή» ψήφο, ενώ σ' όλα τα υπόλοιπα θέματα η στάση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής υπήρξε ομόφωνη.

 

Αποφάσεις

Ειδικότερα, οι αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, έχουν να κάνουν με την κατάρτιση των όρων διακήρυξης και συγκρότησης επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ», σ' ότι αφορά στο έκτακτο θέμα, ενώ στα τακτικά θέματα αποφασίστηκε :

• Η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (ΕΠΔ) Δήμου Βέροιας, έτους 2018.

• Η υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο της έκθεσης εσόδων - εξόδων και Ισολογισμού του Δήμου για το χρονικό διάστημα από 01/01/2018 έως 30/06/2018 (Β' τριμήνου).

• Η έγκριση του 2ου Πρακτικού του Ανοικτού - Τακτικού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΔΕ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ, ΔΕ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΔΕ ΔΟΒΡΑ και ΔΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ» και την κατακύρωση της σύμβασης στην εταιρία «ΔΗΑΝΑ ΑΤΕΒΕ», με ποσοστό έκπτωσης 64,02%, δηλαδή έναντι του συνολικού ποσού των 708.61,60 Ε (χωρίς ΦΠΑ).

• Η έγκριση των πρακτικών διαγωνισμού και ανάδειξη της Καραβασιλειάδου Μαρίας του Αντωνίου ως οριστικού αναδόχου της προμήθειας υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Βέροιας για το έτος 2018 και την κατακύρωση της προμήθειας σε αυτήν με αρνητικό ποσοστό έκπτωσης -2% επί της εκάστοτε διαμορφούμενης μέσης τιμής λιανικής πώλησης εκάστου είδους, που ανακοινώνει το παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το Ν. Ημαθίας, κατά την ημέρα παράδοσης αυτού. (Σημειώνεται πως η ανάθεση των καυσίμων γίνεται μέχρι το συνολικό ποσό των 59.998,30 Ε χωρίς ΦΠΑ - 74.397,89 Ε συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Κατά της παρούσας απόφασης, δε, μπορεί να ασκηθεί ένσταση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 127 του Ν. 4412/2006).

• Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, του Αγαθαγγελίδη Πέτρου, για την «Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων στο 5ο και 8ο Δημοτικά σχολεία» έναντι του ποσού των 56.273,50 Ε χωρίς ΦΠΑ (69.779,14 Ε με ΦΠΑ 24%) σύμφωνα με την προσφορά του.

(Ομοίως κατά της παρούσας απόφασης μπορεί να ασκηθεί ένσταση).

• Η κατάρτιση των όρων διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού της υπηρεσίας: «Εκπόνηση ελέγχου, επανελέγχου και πιστοποίησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384, Δημοτικών κτιρίων του Δήμου Βέροιας».

• Η απόδοση λογαριασμού δαπανών εντάλματος προπληρωμής προνοιακών επιδομάτων από υπάλληλο του Δήμου (κατά σειρά Κ. - Μ. Κυρίτση, Στ. Μαρκαντάρα, Ο. Ξενοπούλου).

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής