breaking news Νέο

Ψεκασμοί σε Μελίκη και Αγκαθιά απόψε τα μεσάνυκτα για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών

Ψεκασμοί σε Μελίκη και Αγκαθιά απόψε τα μεσάνυκτα για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνέχεια των μέτρων αντιμετώπισης και καταπολέμησης των κουνουπιών και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός για την αντιμετώπιση ακμαίων κουνουπιών απόψε το βράδυ της Πέμπτης, 16ης Αυγούστου (ώρα δωδεκάτη νυκτερινή), στις Δημοτικές Κοινότητες Μελίκης και Αγκαθιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας, με χρήση του εγκεκριμένου βιοκτόνου σκευάσματος Aqua K-othrine EW της εταιρείας BAYER HELLAS ΑΒΕΕ.

Η ψεκαζόμενη περιοχή θα επιτηρείται με ευθύνη του ανάδοχου φορέα, προκειμένου να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια των ψεκασμών, εξασφαλίζοντας την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Εξειδικεύοντας τους βασικότερους κανόνες ατομικής προστασίας, αναφέρεται ότι οι κάτοικοι πρέπει να λάβουν και να τηρήσουν κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο που θα πραγματοποιηθούν οι ψεκασμοί, τα εξής μέτρα προστασίας  τους:

Να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π)

Τα κλιματιστικά να είναι κλειστά.

Να δίδεται ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.

Να απομακρύνονται τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στοχεύοντας στην προστασία του γενικού πληθυσμού,  εντείνει τα εξειδικευμένα μέτρα του για τον έλεγχο και αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου εξάπλωσης των κουνουπιών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής