breaking news Νέο

ΑΠΟΨΗ : Πως να πάμε μπροστά;

ΑΠΟΨΗ : Πως να πάμε μπροστά;

Πόσοι και πόσοι συμπατριώτες μας, που επέλεξαν να κάνουν καριέρα, οποιασδήποτε μορφής καριέρα, από το εμπόριο, μέχρι τα γράμματα και τις τέχνες, μακριά από την χώρα μας, δεν διέπρεψαν και δεν εξακολουθούν να διαπρέπουν όσο δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος;

***

Από την Ελλάδα λοιπόν στην οποία τα περισσότερα πράγματα γίνονται στο πόδι και δεν δίνεται ο σωστός προσανατολισμός στους νέους, δεν λείπουν οι χαρισματικοί άνθρωποι, το ταλέντο, τα “μυαλά”, όπως λέμε αυτούς που όταν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες ξεχωρίζουν από τη σωρό.

***

Αν κάτι λείπει από την χώρα μας, αυτό είναι ο σωστός προγραμματισμός και η αξιοκρατία!!

***

Στην χώρα που χιλιάδες χρόνια πριν άνοιξε τους ορίζοντες στην ανθρωπότητα και ανακάλυψε την Δημοκρατία και το Ολυμπιακό ιδεώδες, για να επιπλεύσεις, όπως ο φελός στο νερό, χρειάζεται πάνω από όλα να ξέρεις να εξελίσσεσαι!! Τα υπόλοιπα επονται!!

***

Και αυτό ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό στο ποδόσφαιρο. Αν δεν ελειχθείς μεταξύ των κομμάτων παλαιοτερα, των μεγάλων ομάδων σήμερα και δεν “παρκάρεις” στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή ανεμίζοντας και το λάβαρο του οπαδού, όσα προσόντα κι αν διαθέτεις, κινδυνεύεις να παραμείνεις στάσιμος!!

***

Δείτε τι συμβαίνει με την ΕΠΟ!! Άνθρωποι που είχαν μετατρέψει το μοναδικό πρωτάθλημα που διοργανώνουν αυτό της Δ’ Εθνικής παλαιότερα και της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής σήμερα, σε γιοφύρι της Άρτας, που σύμφωνα με την παράδοση, ολυμερίς το χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζότανε, κρίνονταν ικανοί να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και επι 25 ολόκληρα χρόνια εκλέγονταν και ξαναεκλέγονταν από τους προέδρους των ΕΠΣ, στην διοίκηση της ποδοσφαιρικής μας ομοσπονδίας!!

***

Περισσότερες από 15 αναδιαρθρώσεις έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια στο πρωτάθλημα της Δ’ ή της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπως ονομάζεται σήμερα και ακόμη να βρεθεί η σωστή, η κατάλληλη πλατφόρμα του.

***

Και οι άνθρωποι αυτοί που δεν είχαν την ικανότητα να σχεδιάσουν σωστά το μοναδικό πρωτάθλημα που διοργανώνουν κρίνονται από τους προέδρους των ΕΠΣ κατάλληλοι να διοικήσουν ολόκληρο το ποδόσφαιρο της χώρας μας και εκλέγονταν και ξαναεκλέγονταν πανηγυρικά στην διοίκηση της ΕΠΟ για 25 και πλεον χρονια!!

***

Και εμείς περιμέναμε και εξακολουθουμε να περιμενουμε να πάει μπροστά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!!

***

Και νάταν μόνο αυτό!! Πριν τέσσερα περίπου χρόνια ανακάλυψαν και έθεσαν σε εφαρμογή έναν μοναδικό σε επινόηση θεσμό: το κύπελλο της Γ’ Εθνικής.

***

Μια διοργάνωση που δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στις ομάδες ενω κάθε επι πλεον παιχνίδι που έδιναν τις στοίχιζε περισσότερα από 1000 Ευρώ!! (έξοδα διαιτησίας, παρατηρητής αγώνα και διαιτησίας, γιατρός κ.α).

***

Και αναρωτιέται κανείς πως δεν σκέφθηκαν να ζητήσουν την κατοχύρωση της πατέντας που ανακάλυψαν και που διέθετε μια παγκόσμια αποκλειστικότητα!! Ολες οι ομάδες που συμμετείχαν επιδίωκαν να χάσουν και να βγουν εκτός θεσμού απο το πρώτο κιόλας παιχνίδι!!

***

Και οι φωστήρες της ποδοσφαιρικής μας ομοσπονδίας χρειάστηκαν δυο ολόκληρα χρόνια και αφου είχαν χρεώσει με αρκετές χιλιάδες ευρώ τις ομάδες να αντιληφθούν κάτι που από την πρώτη κιόλας στιγμή είχαν διαπιστώσει οι παράγοντες και εδέησαν να το καταργήσουν!!

***

Αμ το άλλο με τους ορισμούς της ΚΕΔ στα εθνικά πρωταθλήματα; Διαιτητής από την ΕΠΣ Χαλκιδικής ο ενας επόπτης από την ΕΠΣ Κιλκίς και ο δεύτερος από την ΕΠΣ Πιερίας και δυο ταxι να τους μεταφέρουν.

***

Και το εξοδολόγιο βέβαια στο οποίο περιλαμβανονται και οι μετακινήσεις των διαιτητών καλύπτεται από τις ομάδες (10 ευρώ πανε - έλα παρακαλώ το χιλιόμετρο).

Ομως αυτές ποιός τις λογαριάζει;

***

Και αυτοί που απέτυχαν εκεί που και ο πιό απλός νους θα είχε πετύχει, φέτος αποφάσισαν να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας για το ποδόσφαιρο μας! Την λειτουργία των Ακαδημιών και των τρόπο διεξαγωγής των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους.

***

Και σχεδίασαν από τα γραφεία τους, δίχως να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Και όπως ήταν επόμενο και οπως το συνηθίζουν για μια ακόμη φορά, απέτυχαν παταγωδώς να πάρουν τη σωστή απόφαση

***

Αφήνουν δίχως στέγη (πρωτάθλημα) νεαρούς ποδοσφαιριστές στην πιο κρίσιμη καμπή της καριέρας τους, βάζοντας τροχοπέδη όχι μόνο στην εξέλιξη τους, αλλά και στην παρουσία τους στο χώρο.

***

Γιατί ποιός νεαρός παίκτης 17 και 18 ετών μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αναζητήσει σε άλλους χώρους την διασκέδαση του όταν το γήπεδο του στερεί αυτό που του δίνει χαρά, τον αγώνα;

***

Κι αν το σχέδιο της ΕΠΟ για την λειτουργία των τμημάτων υποδομής και την διεξαγωγή των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της δεν μας εξέπληξε, αφου οι φωστήρες που την διοικούν εδώ και πολλά χρόνια, μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους ενέργειες από την ΕΠΣ Ημαθίας περιμέναμε διαφορετική αντιμετωπιση.

***

Να συζητήσει με τις ομάδες, όχι για να τις ανακοινώσει αποφάσεις όπως έπραξε πριν δυο περίπου μήνες αλλά για να πάρει αποψεις και να βελτιώσει το υπάρχον σχέδιο και να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

***

Αντί γι’ αυτο όμως η επιτροπή πρωταθλήματος προτίμησε να κάνει σημαία τις αποφάσεις της ΕΠΟ και να θέσει προ τετελεσμένου γεγονός τις ομάδες, κάποιες από τις οποίες ίσως ήθελαν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα υποδομής, όμως με τα χρονικά όρια που βάζουν αδυνατουν να ανταποκριθούν.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής