breaking news Νέο

Υπεύθυνες για τις ελλείψεις στη δασοπροστασία είναι ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των μνημονίων!

Υπεύθυνες για τις ελλείψεις στη δασοπροστασία είναι ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των μνημονίων!

Το απόστημα των μνημονίων έσπασε τον Ιούλιο στην Αττική, όπου χάθηκαν δεκάδες συνάνθρωποί μας. Όχι, δεν φταίνε, κατά βάση, ούτε η περιφέρεια, ούτε οι δήμοι, ούτε φυσικά οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί, αλλά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις και οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες, που εν γνώσει τους υπέγραψαν τη «θανατική καταδίκη» της χώρας μας, μέσω των τριών μνημονίων.

Όταν, από το 2016, το σύστημα επικοινωνίας Tetra, που είχε αγοραστεί πανάκριβα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δεν λειτουργεί και χρησιμοποιείται ο ασύρματος με τις ελεύθερες συχνότητες, που μας παραπέμπουν στην εποχή του πολέμου του Βιετνάμ, τότε δεν είναι υπεύθυνος ο Ψινάκης. Όταν τα οχήματα του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος κατά 70% είναι τόσο παλιά, που δεν είναι πλέον λειτουργικά και κανιβαλίζονται, για να γίνουν ανταλλακτικά, όταν ο πυροσβέστης θα υποστεί… ΕΔΕ, αν καταστραφούν οι μπότες του στη μάχη εναντίον της φωτιάς, όταν οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών περιμένουν από τους ιδιώτες να τους αλλάξουν λάστιχα στα οχήματα ή να κάνουν ένα σέρβις, αφού λεφτά από το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ δεν υπάρχουν, ε, τότε δεν φταίει ούτε η, λαλίστατη κατά το παρελθόν, Δούρου.

Οι πόροι για τη δασοπυρόσβεση προς τις διευθύνσεις και τα τμήματα πολιτικής προστασίας, τα δασαρχεία και τους δήμους, έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του…90% από το 2010. Πώς θα σβήσουν οι φωτιές λοιπόν; Με το να βγάλει ο Τσίπρας λιτανεία τη φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο ή του Μαδούρο, που έχει για.. «αγίους» του; Φτάνει επιτέλους αυτή η κοροϊδία και οι βλακείες των τηλεπαραθυράτων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν αιτία που λέγεται μνημόνιο. Το οποίο ψήφισαν με τα δυο χέρια οι βουλευτές των κομμάτων εξουσίας, από το Μάρτιο του 2010, έως και σήμερα.

Υ.Γ Οι Έλληνες πυροσβέστες και οι αστυνομικοί επιτελούν άθλο αυτές τις δύσκολες εποχές. Κακοπληρωμένοι, χωρίς οχήματα και υλικό, ανταπεξέρχονται στο καθήκον τους μόνο με το φιλότιμό τους. Τη στιγμή που οι «αδαμάντινοι» προϊστάμενοί τους συναγελάζονται με τους κυβερνώντες, για μια θέση στην ηγεσία. Όπως συνέβαινε άλλωστε στη χώρα, από καταβολής του ελληνικού κράτους, μετά το 1821!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής