breaking news Νέο

Μ. Παπαϊωάννου : «Απαραίτητο σχέδιο δράσης για ψυχοκοινωνική στήριξη σε περιπτώσεις καταστροφών»

Μ. Παπαϊωάννου : «Απαραίτητο σχέδιο δράσης για ψυχοκοινωνική στήριξη σε περιπτώσεις καταστροφών»

Η κ. Μαρία Παπαϊωάννου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας) και πιστοποιημένη στα θέματα Πολιτικής Υπηρεσίας, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο.Π.Π. Δήμου Βέροιας την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 για τις πυρκαγιές.

«Οι απαιτήσεις του συστήματος υγείας, στο μέγιστο των επιδόσεων και της λειτουργικότητάς του, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των καταστροφών. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να προϋπάρχει σχέδιο δράσης, οργανωμένες ομάδες, ένταξή τους στο σχεδιασμό του ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ και άμεση ανάληψη καθηκόντων», επεσήμανε και έκρινε πως «σε Ημαθία – Πιερία, ως όμοροι νομοί, έχουμε στελέχη εκπαιδευμένα, ικανά να παρέχουν ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική στήριξη».

Κατά την ίδια, «η φροντίδα για την ψυχική υγεία του πληθυσμού πρέπει να μεγιστοποιείται σε περιόδους κρίσεων και καταστροφών, όπως συμβαίνει στην τρέχουσα συγκυρία». Μάλιστα, όπως τόνισε, «ο Σχεδιασμός Ψυχικής Υγείας Clobal Mental Health Plan) και ο «Καταστατικός Χάρτης για την Ψυχική Υγεία» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγιεινής υποστηρίζουν με έμφαση την ανάγκη εμπεριστατωμένης ανταπόκρισης στις καταστροφές από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των επαγγελματικών ενώσεων, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των ασθενών - χρηστών και των οικογενειών - φροντιστών. Τέλος, η κ. Παπαϊωάννου ανήγγειλε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν. Βέροιας (Μονάδας Βέροιας) οργανώνει ημερίδα στη Βέροια, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στην προσπάθεια ανάπτυξης του συντονισμού των εν λόγω υπηρεσιών, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σ' όλους τους παρευρισκομένους στην ημερίδα, ώστε - όπως είπε - «να οργανωθούμε και να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής