breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Γιατί το καπάκι του στυλό έχει τρύπα μπροστά; Θα μείνετε άναυδοι με την απάντηση!

Είναι ένα αντικείμενο, που το έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είτε όταν γράφαμε εξετάσεις στο σχολείο, είτε όταν θέλουμε να κρατήσουμε σημειώσεις στο γραφείο. Ο λόγος για το στυλό Bic, το οποίο εφευρέθηκε το 1949 και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο για κάθε παιδί, όταν πηγαίνει στο βιβλιοπωλείο, για να αγοράσει σχολικά είδη.

Δεν είναι λίγες οι φορές όμως, που μικρά παιδιά δαγκώνουν το καπάκι ασυναίσθητα ή ακόμα και οι μεγάλοι, όταν έχουν άγχος. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ποιος είναι ο λόγος, που υπάρχει μια τρύπα μπροστά από το καπάκι.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, αυτή η τρύπα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία στην επίσημη ιστοσελίδα της, σε ενδεχόμενο κατάποσης, η τρύπα επιτρέπει την είσοδο του οξυγόνου στον οργανισμό. Αυτό, βέβαια, μέχρι να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ή να καλέσετε το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατο άρθρο του Independent, κάθε χρόνο περίπου 100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από την κατάποση καπακιών στυλό. Η μείωση τέτοιων δυστυχημάτων οφείλεται σε αυτή την καινοτομία της γνωστής εταιρίας, ενώ και άλλες εταιρείες παραγωγής στυλό έχουν αρχίσει να φτιάχνουν τα καπάκια τους με μια τρύπα στην άκρη τους.

*****

Δωρεάν ψάρια για ξένο συνάλλαγμα! Εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη πρωτοστατεί στην εκστρατεία υπέρ της τουρκικής λίρας

Το αγαπημένο street food της Κωνσταντινούπολης, το σάντουιτς με ψάρι, προσφέρεται δωρεάν στους Τούρκους, που αποφάσισαν να ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανταλλάξουν τα δολάριά τους με τουρκικές λίρες.

Η παραπάνω προσφορά είναι μία από τις πολλές, που κάνουν έμποροι και πωλητές σε ολόκληρη την Τουρκία, οι οποίοι εισάκουσαν την επίκληση του Τούρκου προέδρου στο εθνικό αίσθημα, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ορχιδέες, πετρέλαιο έως και τριήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία, σε όσους επιδεικνύουν τις αποδείξεις τους ανταλλαγής δολαρίων με λίρες.

Εάν οι πελάτες του δείξουν μια απόδειξη, που να δείχνει ότι αντήλλαξαν 100 δολάρια σε τουρκικές λίρες, τότε ο Αντνάν Τζελικέρ, ένας εστιάτορας από την Κωνσταντινούπολη, θα τους δώσει δωρεάν σάντουιτς με ψάρι, το παραδοσιακό «balik ekmek».

«Στόχος μας είναι να ακουστεί η φωνή μας και να δείξουμε σε όλους την αντίδρασή μας», εξήγησε ο Τζελικέρ, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε μια πλοιάριο.

Στη σελίδα, μάλιστα, του εστιατορίου του Τζελικέρ στο Facebook, διαφημίζεται η εν λόγω προσφορά, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία, όπου διακρίνεται μια γροθιά στον αέρα διακοσμημένη με την τουρκική σημαία, πάνω από ένα τσαλακωμένο χαρτονόμισμα 100 δολαρίων.

Τα τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τις διαμαρτυρίες των Τούρκων κατά των ΗΠΑ, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων, βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου Τούρκοι καίνε δολάρια και καταστρέφουν iPhone.

Ένα κουρείο στην ανατολική Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει στους πελάτες του κουρέματα «αμερικανικού στυλ».

Επίσης, το hashtag «Boycott USA» (Μποϊκοτάρετε τις ΗΠΑ) ήταν από τα δημοφιλέστερα, όπως και το «Turkey Will Prevail» (η Τουρκία θα επικρατήσει).

Στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, μια πολύβουη τουριστική συνοικία, μια ομάδα Τούρκων τραγουδούσε με φόντο τουρκικές σημαίες: «Αμερική, μας εκμεταλλεύτηκες για χρόνια. Αμερική, δολοφόνε. Αμερική, δολοφόνε».

*****

Ο Τραμπ ρίχνει μπουνιά στη Μέρκελ… στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό!

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό στο Βερολίνο αποκάλυψε το πιο πρόσφατο έκθεμά του : ένα... ζωντανό «Ντόναλντ Τραμπ», που γρονθοκοπεί με μανία μια φωτογραφία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, τοποθετημένη σε ένα σάκο του μποξ.

Σε αντίθεση με τις συνήθεις κέρινες φιγούρες, ο «Τραμπ» είναι ένας ηθοποιός, που φοράει μια μάσκα από σιλικόνη και χορεύει στους ρυθμούς της επιτυχίας των Abba «Money, Money, Money».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε «μετρηθεί» το 1997, την εποχή που ήταν ακόμη κτηματομεσίτης, για να φιλοτεχνηθεί ένα κέρινο ομοίωμά του για το μουσείο Μαντάμ Τισό της Νέας Υόρκης.

Η εκπρόσωπος του μουσείου του Βερολίνου Νίνα Τσέρμπε είπε ότι εννέα άνθρωποι εργάζονταν επί δύο μήνες, για να φτιάξουν τη μάσκα του Αμερικανού προέδρου, η οποία έχει πραγματικά μαλλιά. «Σε τελική ανάλυση, οι άνθρωποι τον βρίσκουν διασκεδαστικό και θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του. Δεν τον βρίσκουν απωθητικό», σχολίασε. «Παρατηρήσαμε πριν από ένα χρόνο, όταν τοποθετήσαμε το κέρινο ομοίωμα, ότι οι επισκέπτες δεν το βλέπουν αρνητικά, ούτε θέλουν να το καταστρέψουν», πρόσθεσε.

*****

2 ξανθιές φίλες συζητούν :

«Τελικά το κάνατε με τον Πέτρο;»

«Καλά φιλενάδα, θα το πιστέψεις…. Σε όλη τη διάρκεια που το κάναμε, με αποκαλούσε τσούλ@ και καριόλ@!!!»

«Α να χαθεί ο αχρείος, σα δε ντρέπεται. Και εσύ τι έκανες;»

«Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι…»

«Είναι να μη σου ανέβει χρυσή μου…»

«Και του είπα να πάρει τους φίλους του και να φύγουν απ’ το σπίτι μου».


balik ekmek
Τραμπ-Μέρκελ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής