breaking news Νέο

Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στη Βέροια

Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στη Βέροια

Μετά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), τίθενται σε λειτουργία πλέον και τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών ανά την Ελληνική Επικράτεια, καθώς ήδη στην Αθήνα και στον Πειραιά λειτουργούν σε 16 σημεία. Τα Κέντρα αυτά θα παρέχουν ενημέρωση στους δανειολήπτες για τις οφειλές τους στις τράπεζες και τους τρόπους εξόφλησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ατομικές συνθήκες - ιδιότητες (ζητήματα υγείας, ανεργίας κ.α.).

Ακόμα τα κέντρα αυτά θα εξηγούν τους δανειολήπτες σε σχέση με τις οφειλές εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων. Στο μεταξύ, θα μπορούν να μεσολαβούν για λογαριασμό των πολιτών με τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να επιτευχθεί κάποια συμφωνία ρύθμισης της πληρωμής των δανείων τους ή αναπροσαρμογής της συμφωνίας, σε περίπτωση νέων δεδομένων για το δανειολήπτη.

Συμβουλές

Ταυτόχρονα τα κέντρα αυτά θα παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες, που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας, για την εξωδικαστική επίλυση διαφοράς, ενώ θα παρεμβαίνουν έγκαιρα σε περιπτώσεις ευάλωτων στην υπερχρέωση ατόμων (λόγω οικονομικών παραγόντων), όσο και ατόμων που αντιμετωπίζουν ξαφνικές δυσχέρειες.

Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στη Βέροια!

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αθήνα, ΚΕΠ Δανειοληπτών λειτουργούν στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου και Ηλιούπολης, σε Μαρούσι και Χαλάνδρι, στο Δήμο Περιστερίου, σε Γλυφάδα και Καλλιθέα, στο Δήμο Αχαρνών και το Δήμο Φυλής. Ένα ΚΕΠ λειτουργεί στον Πειραιά και τρία θα ανοίξουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου και Παύλου Μελά. Παράλληλα, από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν τρία νέα ΚΕΠ Δανειοληπτών σε Κοζάνη, Γιάννενα και Λάρισα. Αντίστοιχα κέντρα θα δημιουργηθούν στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Βέροια, τις Σέρρες, το Βόλο, τη Χαλκίδα, την Πάτρα, το Αγρίνιο, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής