breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έχουν το ενδιαφέρον τους κι αυτά...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έχουν το ενδιαφέρον τους κι αυτά...

* Από την πρώτη του παρουσία σε συνεδρίαση με την παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας φρόντισε να... επιδείξει δραστηριότητα. Ο λόγος για το Γιώργο Μιχαηλίδη, που - ως γνωστόν - αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Κώστα Καραπαναγιωτίδη στην παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και επανήλθε στα έδρανα του σώματος. Αρχικά τοποθετούμενος σ' ό,τι έχει να κάνει με τις συσκευασίες φυτοφαρμάκων, που πετιούνται ανεξέλεγκτα, τονίζοντας πως «πλήττεται η δημόσια υγεία με αυτούς τους χειρισμούς», ενώ αναρωτήθηκε για το αν θα γίνει ο απολογισμός του Δημάρχου.

* Απαντώντας ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης επεσήμανε πως «τηρούμε τη νομοθεσία και δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό». Και πρόσθεσε : «Έτσι κάναμε το 2010, το 2011, το 2012, έως και σήμερα».

Επ’ αυτού ακόμα σχολιάζοντας ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου ανέφερε πως είναι προαιρετικός ο απολογισμός του Δημάρχου.

* Παράταση αγωνίας για τους γονείς μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, πότε θα καλυφθούν οι θέσεις στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Βέροιας. Με τον πρόεδρο του ΝΠ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Στέργιο Διαμάντη, να ξεκαθαρίζει πως «τα δεύτερα voucher θα δοθούν στους δικαιούχους μέσα στο Σεπτέμβριο».

* Σ' ένα θέμα, το οποίο και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα, επανήλθε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τραπεζανλής. Ειδικότερα, αυτό που συμβαίνει στην Παλαιά Λυκογιάννη με το γέμισμα των αγροτικών βυτίων φυτοφαρμάκων, οι χρήστες των οποίων κάνοντας τη δουλειά τους και πετούν στη συνέχεια τα δοχεία των φυτοφαρμάκων σε παρακείμενο κανάλι, με την όλη εικόνα να παραπέμπει σε... τριτοκοσμικές καταστάσεις.

* Στην απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος ζήτησε τη βοήθεια των αγροτών, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η κατάσταση που υπάρχει εκεί. Και αυτό γιατί - όπως τόνισε - αυτοί είναι που κάνουν χρήση με το γέμισμα των αγροτικών βυτίων τους.

* Με τη σειρά του ο καθ' ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος επεσήμανε για το συγκεκριμένο πρόβλημα πως έχουν γίνει ενέργειες από την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο. Έθεσε προ των ευθυνών τους τους αγρότες, αναφορικά με την απαράδεκτη κίνησή τους να πετούν ανεξέλεγκτα τις άδειες φιάλες των φυτοφαρμάκων. Επίσης, σημείωσε πως το εν λόγω θέμα θα λυθεί στην περίπτωση που το υπουργείο θα το θελήσει και κατέληξε ότι μέχρι τότε, ο Δήμος θα προσπαθεί να κρατήσει τους χώρους καθαρούς με την παροχή νερού και οι αγρότες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

* Κοντά στα 10 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ημαθία, όπως ενημέρωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), κ. Χρήστος Κούτρας, έχουμε και 1 αμφίβολο. Από αυτά, 3 είναι στη Βέροια, 1 στη Νάουσα και 6 στην Αλεξάνδρεια. Τα κρούσματα, δε, είναι σε ανθρώπους άνω των 50 ετών, ενώ οι δύο θάνατοι αφορούν μια υπέργηρη κυρία κι έναν άντρα με βεβαρυμένο ιστορικό. Για το ίδιο θέμα ο Αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς υπενθύμισε πως ο Δήμος, μετά τα πρώτα κρούσματα, συγκάλεσε ενημερωτική σύσκεψη, ενώ ζήτησε από την επιστημονική επιτροπή να γίνουν ψεκασμοί σε νησίδες και πάρκα.

* Με αφορμή την ημερομηνία - ορόσημο 20 Αυγούστου 2018, η οποία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και του τρίτου προγράμματος στήριξης και την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του σώματος Θανάσης Αποστολόπουλος, επεσήμανε στην τοποθέτησή του : «Απελευθερωνόμαστε σήμερα από τα μνημόνια χωρίς καμιά ασπίδα προστασίας και έχοντας το υψηλότερο χρέος παγκοσμίως. Ωστόσο η σημερινή μέρα αποτελεί μια ιστορική καμπή, ένα γεγονός που έχει τη δική του αυτόνομη, αντικειμενική σπουδαιότητα. Μία σπουδαιότητα, που δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί και υποβαθμιστεί, εντασσόμενη στο πεδίο του πολιτικού ανταγωνισμού. Η 21η Αυγούστου περιέχει ένα πλαίσιο προϋποθέσεων και δυνατοτήτων, που πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και η αυτονομία του πολιτικού συστήματος και η διαμόρφωση ενός ισχυρού πλέγματος διαφάνειας συνιστούν άμεσες και απόλυτες προτεραιότητες».

 

Παύλος Χρ, Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής