breaking news Νέο

Απ. Βεσυρόπουλος : «Η επιλογή Τσίπρα είναι φόροι και κρατισμός»

Απ. Βεσυρόπουλος : «Η επιλογή Τσίπρα είναι φόροι και κρατισμός»

Ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στη μυθολογία για να πείσει τους Έλληνες ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, γιατί πολύ απλά έχει μάθει να λειτουργεί με μύθους, αφηγήματα και παραμύθια.

Μόνο που κανέναν δεν πείθουν πλέον αυτά τα παραμύθια.

Η έξοδος από το μνημόνιο του κ. Τσίπρα,  ένα αχρείαστο και επώδυνο μνημόνιο που προήλθε από τη δική του καταστροφική διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015, είναι απλά μια έξοδος από το πρόγραμμα που έληξε.

Μια έξοδος που σημαίνει δύο πράγματα:

1ον) Ότι δεν υπάρχει πλέον χρηματοδότηση και η χώρα θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές.

2ον) Ότι συνδέεται με δεσμεύσεις και μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει ο κ. Τσίπρας.

Για ποια έξοδο από το μνημόνιο μιλάει άραγε ο κ. Πρωθυπουργός όταν έχει ήδη ψηφίσει μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020;  Μέτρα που κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και περιλαμβάνουν μείωση των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου στα 5.500 ευρώ.

Για ποια έξοδο από το μνημόνιο μιλά ο κ. Πρωθυπουργός όταν έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022 και 2,2 % έως το 2060;

Ο κ. Τσίπρας παρέλαβε μια Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015, που είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη. Μια χώρα που ολοκλήρωνε το μνημόνιο και απέμενε μόνο η τελευταία αξιολόγηση και η ένταξη της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μαζί με τη χορήγηση μιας προληπτικής γραμμής στήριξης που θα αποτελούσε εγγύηση για τις αγορές.

Παρέλαβε ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, με ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και κυρίως τράπεζες σε ελληνικά χέρια.

Επέλεξε όμως την καταστροφική διαπραγμάτευση που έφερε ένα νέο και επώδυνο μνημόνιο, που κόστισε στην οικονομία πάνω από 86 δις ευρώ και συνοδεύτηκε από μέτρα ύψους 14,5 δις ευρώ που έπληξαν τους πιο ασθενέστερους πολίτες.

Διέλυσε το τραπεζικό σύστημα και παρέδωσε τις τράπεζες σε ξένα χέρια μαζί με το σύνολο της δημόσιας περιουσίας που πέρασε για 99 χρόνια σε ένα Υπερταμείο που ελέγχεται από τους ξένους. Συμπληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια με capital controls. Ποια κανονική χώρα έχει για τρία ολόκληρα χρόνια capital controls;

Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας, με τη θεατρική παράσταση που έδωσε στην Ιθάκη,  απλά οργανώνει την ήττα του και κηρύσσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Είδαμε άλλωστε τα πρώτα δείγματα γραφής: διχαστικός λόγος, κήρυγμα μίσους και μια ακατάσχετη παροχολογία που λειτουργεί υπονομευτικά για την εικόνα της χώρας στις αγορές.

Άλλωστε ήδη η τιμή στα επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων κινείται σταθερά πάνω από το 4%, γεγονός που καθιστά προβληματική την έξοδο στις αγορές με αυτά τα δεδομένα αφού αυξάνεται το κόστος δανεισμού.

Τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, τον ενδιαφέρει να μείνει στο πολιτικό παιχνίδι. Για αυτό και η ήττα του στις εκλογές δεν πρέπει να είναι μια απλή πολιτική ήττα. Πρέπει να ηττηθεί συντριπτικά και στρατηγικά.

Η χώρα δοκίμασε αυτούς που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και τους πλήρωσε πολύ ακριβά.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα είναι η επιβολή φόρων και ο κρατισμός. Η δική μας επιλογή είναι η μείωση των φόρων και η προσέλκυση επενδύσεων για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να παραχθεί πλούτος για τη χώρα.

Τώρα είναι η ώρα της εθνικής αυτογνωσίας και της αλήθειας για όλους τους Έλληνες. Είναι η ώρα να στηρίξουμε τις δυνάμεις της αλήθειας, είναι η ώρα να αντιληφθούμε ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής του Έλληνα πολίτη είναι η παραγωγή πλούτου.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, θέλουν να ενώσουν και πάλι τους Έλληνες .

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής