breaking news Νέο

ΔΣ Νάουσας : Διχογνωμίες για το κόστος του 2ου street festival, συμφωνίες για την παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας!

  • ΔΣ Νάουσας : Διχογνωμίες για το κόστος του 2ου street festival, συμφωνίες για την παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας!
  • ΔΣ Νάουσας : Διχογνωμίες για το κόστος του 2ου street festival, συμφωνίες για την παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας!

Ως υπερβολικό χαρακτήρισε το ποσό των 32.700 ευρώ, που θα διαθέσει ο δήμος Νάουσας για τη διοργάνωση του 2ου street  festival, o Tάκης Ρίζος. Ο συνάδελφός του στην «Κοινωνία Πολιτών», γνωστός δημιουργός και γιος του μεγάλου Απόστολου Καλδάρα, Κώστας Καλδάρας, σχολίασε ότι το κόστος των συναδέλφων του μεγεθύνεται από τα ποσά που ζητούν οι μάνατζέρ τους. «Είναι πάρα πολλά χρήματα. Η Βιτάλη στις συναυλίες της λαμβάνει 8.000 ευρώ, ενώ ο Αλκίνοος Ιωαννίδης 5.000. Μπορούσαμε να βρούμε πολύ πιο φθηνά σχήματα και να κάνουμε καλύτερες εκδηλώσεις με πολύ λιγότεραο χρήματα. Και αυτό το λέω με βεβαιότητα. Τον Πορτοκάλογλου τον ξέρω, αλλά αυτή την κοπέλα που ήταν στο…survivor και συμμετέχει στους REC όχι. Είναι καλό το έδαφος, οι συνεργασίες στα πολιτιστικά», τόνισε ο κ. Καλδάρας, που πολλάκις έχει θέσει τον εαυτό του στην πολιτιστική και καλλιτεχνική υπηρεσία του δήμου Νάουσας.

Στην αναγκαιότητα συνεργασίας της αντιδημαρχίας πολιτισμού με τον Κώστα Καλδάρα, που πέραν από δημιουργός, είναι γνώστης του χώρου, αναφέρθηκε ο Προκόπης Μπίλης, αναρωτώμενος αν υπάρχουν αλλού δαπάνες φιλοξενίας των συγκροτημάτων.

Απαντήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού-τουρισμού, Σταύρος Βαλσαμίδης. «Για να καταρτιστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Street Festival, συνομιλούσα επί δύο μήνες στο γραφείο με τους καλλιτέχνες. Σαφώς και γίνεται διαπραγμάτευση τιμών. Οι τιμές των σχημάτων είναι ίδιες και στέλνονται σε όλους τους δήμους. Πριν κλείσει ο Πορτοκάλογλου, είχαμε ένα σχήμα με 12.000, ήρθαμε σε επαφή με συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο κατέβηκε στις 9.000 ευρώ, αλλά μόλις έμαθε ότι ήμουν αντιδήμαρχος, η τιμή επανήλθε στις 12.000! Στους δήμους δεν υπάρχουν «μαύρες» αποζημιώσεις, όλα γίνονται με τιμολόγιο. Οι καλλιτέχνες έχουν πλέον τρομερές επιβαρύνσεις, αφού μόνο ο ΕΦΚΑ αγγίζει το 27% της αμοιβής. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Ο Πορτοκάλογλου αφορά άλλη ηλικιακή κατηγορία και οι REC  άλλη. Υπάρχει κάτι για όλους. Προσπάθειά μας να υπάρχουν διαφορετικά ακούσματα. Επίσης έχουμε ενσωματώσει και φεστιβάλ τοπικών γεύσεων, που θα συνδυάζονται με το ξινόμαυρο κρασί μας, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί επαγγελματίες της Νάουσας, αλλά και από άλλες περιοχές», είπε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος στο τέλος δέχθηκε τα...φίλια πυρά του συμβούλου της πλειοψηφίας, Θανάση Παντζαρτζίδη, που του είπε ότι ο δήμος έχει δώσει 50.000 ευρώ για τον Τόνι Σφήνο τις αποκριές και για το Street Festival, ενώ δεν έδωσε ούτε 1.000 ευρώ στη Φιλαρμονική της Ειρηνούπολης, που έχει πλέον κλείσει. «Δεν υπάρχει κανένα αίτημα ενίσχυσης», του απάντησε ο κ. Βαλσαμίδης.

Πάντως στο θέμα της συμμετοχής του δήμου Νάουσας με το ποσό των 5.000 ευρώ στην παράσταση «Οιδίπους» του Σοφοκλή, που θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας, το Σάββατο 25η Αυγούστου, η συμφωνία όλων των παρατάξεων ήταν ομόφωνη.


REC

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής