breaking news Νέο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Αποχετευτικού δικτύου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Αποχετευτικού δικτύου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Αποχετευτικού δικτύου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Αυγούστου, οι εργασίες για το έργο «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας». Το μεγάλο αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 7.304.272,12 ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός πλήρους συστήματος αποχέτευσης που μόλις ξεκίνησε, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή μιας πλήρως λειτουργικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 4.006 ισοδύναμων κατοίκων και οι απαραίτητες ανασκαφικές εργασίες. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού της Μελίκης θα οδηγεί τα λύματα με βαρύτητα προς το χώρο του βιολογικού καθαρισμού.

Οφέλη του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, όπου μέχρι σήμερα η εφαρμοζόμενη τακτική της διάθεσης λυμάτων στην ως άνω περιοχή πραγματοποιείται σε απορροφητικούς βόθρους και σε ρέματα της περιοχής.

Σημείο έναρξης των εργασιών (εκσκαφή και η τοποθέτηση φρεατίων και σωλήνων) είναι η συμβολή των οδών Ιθάκης και Κωνσταντινουπόλεως και θα προχωρήσουν προς την Οδό Σωτήρη Περτσιούνη (πρώην Κένεντι).

Παρών στην έναρξη των εργασιών ήταν και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Μελίκης κύριο Νικόλαο Σαρακατσιάνο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κύριο Μπασδεκόπουλο Θεόδωρο και τέλος, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Μελίκης, κύριο Ακριτίδη Αλέξανδρο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας» έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κύριος Παναγιώτης Γκυρίνης :

«Το έργο της αποχέτευσης της Μελίκης ξεκίνησε και με την ολοκλήρωσή του θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Μια λύση που περίμεναν εδώ και δεκαετίες. 

Δεν είναι τυχαίο που η μεθοδικότητα, η συστηματική εργασία και η συνεργασία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών χάραξε την οδό για την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Ένα έργο υποδομής που θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Δ.Κ. Μελίκης.

Η Μελίκη και ολόκληρος ο Δήμος Αλεξάνδρειας αλλάζει. Με σοβαρή δουλειά, χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι πλέον ορατό».

 


Παναγιώτης Γκυρίνης στη Μελίκη

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής