breaking news Νέο

Ποσότητα-σοκ τροφίμων παγκοσμίως στα σκουπίδια!

Ποσότητα-σοκ τροφίμων παγκοσμίως στα σκουπίδια!

Σοκάρουν τα στοιχεία έρευνας ειδικών, που αναφέρουν πως τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια, μπορεί να αυξηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο κατά σχεδόν ένα τρίτο έως το 2030 και να ξεπεράσουν τους 2 δις τόνους ετησίως!

Αυτό κάνει πλέον τους επιστήμονες να προειδοποιούν για την απίστευτη κρίση, που πυροδοτείται από τη μεγάλη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως και από τις αλλαγές των συνηθειών στα αναπτυσσόμενα κράτη. Ο ΟΗΕ έχει θέσει στόχο τη μείωση κατά το ήμισυ της απώλειας και της απόρριψης τροφίμων έως το 2030. Ωστόσο, μελέτη του Boston Consulting Groop (BCG) αποκαλύπτει ότι, αν συνεχισθεί η τρέχουσα τάση, θα αυξηθεί σε 2,1 δις τόνους η ποσότητα των τροφίμων, που πετιούνται στα σκουπίδια ετησίως - με την αξία τους να υπολογίζεται σε περίπου 1,5 τρις δολάρια!

«Προσβλέπουμε μια πραγματική κρίση σε παγκόσμια επίπεδο», δήλωσε ο Έσμπεν Χέγκνσολτ, ένας από τους συντάκτες της μελέτης και πρόσθεσε : «Οι επιπτώσεις της τάσης που δημιουργείται, θα είναι σοβαρές, αν δεν αλλάξουμε πορεία. Όταν αγωνιζόμαστε κατά της απώλειας και της απόρριψης τροφίμων, αγωνιζόμαστε ταυτοχρόνως κατά της πείνας, της φτώχειας και της υπερθέρμανσης του πλανήτη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής