breaking news Νέο

Απαλλαγή φόρου μεταβίβασης στην αγορά γεωργικής γης και βοσκότοπου

Απαλλαγή φόρου μεταβίβασης στην αγορά γεωργικής γης και βοσκότοπου

Απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης κατά την αγορά ή ανταλλαγή γεωργικών ή κτηνοτροφικών εκτάσεων, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την εκμετάλλευσή τους, θα έχουν πλέον οι αγρότες, όπως αναφέρεται στο ανανεωμένο εγχειρίδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που περιέχει ερωτήσεις και απαντήσεις σε φορολογικά θέματα.
Ειδικότερα όσον αφορά, στα θέματα φορολογίας κεφαλαίου και στο κεφάλαιο Β που αφορά τη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων, υπάρχει η σχετική ερώτηση 16 «Ποιες απαλλαγές παρέχονται στους αγρότες;». Η απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναφέρει τα εξής:

«Με τις διατάξεις της παρ. 1 του αρθ. 8 του ν. 3220/2004 (Α’ 15) παρέχεται πλήρης απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης κατά την αγορά ή ανταλλαγή γεωργικών ή κτηνοτροφικών εκτάσεων, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την εκμετάλλευσή τους, σε όλους τους αγρότες (νέους, νεοεισερχόμενους ή άνω των 40 ετών), είτε με τις διατάξεις του ν. 634/1977 (Α’ 186), είτε με εκείνες του ν. 2520/1997 (Α’ 173), χωρίς κανένα περιορισμό (ανώτατο όριο) ως προς την αξία ή την έκταση των αγροτικών ακινήτων.»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής