breaking news Νέο

Δηλώσεις της κ. Κ.Παπακώστα και του κ. Π.Καμμένου μετά τη συνάντησή τους

Δηλώσεις της κ. Κ.Παπακώστα και του κ. Π.Καμμένου μετά τη συνάντησή τους

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Σήμερα συναντηθήκαμε με την Πρόεδρο του Ν.Ε.Ο. Κατερίνα Παπακώστα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε μια στενή συνεργασία και μια κοινή πορεία επί πάρα πολλά χρόνια, ξεκινώντας από κοινές ιδεολογικές καταβολές στη Νέα Δημοκρατία, όταν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ακόμα μετατραπεί σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα, με τους υβριστές του Καραμανλή και εκείνους που την πολέμησαν ακόμα και στην εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πλέον ίδια.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γεννηθήκαμε στα χρόνια του αγώνα κατά των μνημονίων. Το Ν.Ε.Ο. είναι πλέον μια πραγματικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Σε αυτή την περίοδο που τα μνημόνια τελείωσαν και πλέον ο ελληνικός λαός χτίζει μια νέα πορεία, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε σε μία προγραμματική σύγκλιση. Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται την περίοδο που ο Πρωθυπουργός της χώρας καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε μία εθνική προσπάθεια.

Με την Κατερίνα Παπακώστα, ασχέτως τι θα γίνει στο μέλλον, μας ενώνει το κοινό μας παρελθόν, οι αρχές και οι αξίες που πάντα υπηρετήσαμε με απόλυτη πίστη και συνέπεια. Εμείς δεν αλλάξαμε. Οι άλλοι άλλαξαν».

Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: «Σήμερα, εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, όπου χτυπά η καρδιά του κοινοβουλευτισμού, με θεσμικό τρόπο συζητούμε με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο, με τον οποίο πράγματι προερχόμαστε από την ίδια ιδεολογική μήτρα της Νέας Δημοκρατίας, τα προβλήματα της χώρας και ιδιαίτερα τη δυνατότητα να διερευνήσουμε πού προγραμματικά μπορούμε να συγκλίνουμε, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο το οποίο έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης μετά την τυπική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, συναισθανόμενες την ευθύνη της νέας ημέρας που ξεκίνησε, οφείλουν να ανταποκριθούν σε αυτό το εθνικό κάλεσμα.

Το Ν.Ε.Ο. ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης στο κάλεσμα για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες προγραμματικής σύγκλισης προκειμένου να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό.

 

 

Η σημερινή μας, λοιπόν, συνάντηση εδώ, αυτό ακριβώς σηματοδοτεί, δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις. Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθεί το μείζον αγαθό, που είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, η οποία πρέπει να σταθεί όρθια και μόνη στα πόδια της, με ανάταση, με την πολυπόθητη ανάπτυξη, με ένα κράτος διαφάνειας και δικαίου και αυτό πρέπει να το εξυπηρετήσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου με εθνική συνεννόηση.

Αυτή τη διερεύνηση, λοιπόν, κάνουμε και το κάνουμε με ένα τρόπο που νομίζω ότι τιμά τον κοινοβουλευτισμό, υπό την έννοια ότι συζητούμε κάτω από το φως και όχι πίσω από κάμερες και κλειστές πόρτες. Νομίζω ότι αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, να γνωρίζει πώς σκεφτόμαστε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά του την επόμενη μέρα».

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την πατρίδα μας. Ένας Ίκαρος, ένας μαχητής του Αιγαίου, ο Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου έφυγε την ώρα του καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος, μπαίνοντας πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκφράζουμε από κοινού τη βαθειά μας οδύνη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στα δύο παιδιά του και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας».

Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: «Θέλω και εγώ από την πλευρά του Ν.Ε.Ο. και εκ μέρους των Ελλήνων, οι οποίοι σήμερα αισθάνονται πραγματικά συντετριμμένοι για την απώλεια ενός άξιου και ικανού στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας, να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια, την οδύνη και τη θλίψη μας για έναν άνθρωπο ο οποίος έδωσε την ζωή του προκειμένου να εξυπηρετήσει την πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντα. Κατά την έννοια αυτή είναι και ένας ισχυρός συμβολισμός, παρότι συνοδεύεται από την απώλεια της ζωής του, ότι εμείς οι πολιτικοί, ο πολιτικός κόσμος, οφείλουμε πέρα και πάνω από τα κόμματά μας να υπερβούμε τον εαυτό μας και να λειτουργήσουμε εφεξής για το εθνικό συμφέρον και μόνο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής