breaking news Νέο

"Ανασχηματισμός ανακύκλωσης φθαρμένων υλικών", γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα έχοντας απωλέσει πλήρως το όποιο ηθικό πλεονέκτημα ευαγγελιζόταν, της πρώτης φοράς Αριστερά. Είναι επίσης, περισσότερο από εμφανής, η απόλυτη ένδεια πολιτικού προσωπικού στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «πολυδιαφημισμένος» ανασχηματισμός, που υποτίθεται ότι θα ήταν ριζικός και θα έδινε πιο δυναμικό στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το στοιχείο της επανεκκίνησης την επομένη των Μνημονίων, εξελίχθηκε τελικά σε μια αμήχανη, έως δειλή ανακατάταξη.

Οι δήθεν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποτελούνται είτε από ανούσιες μετακινήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -σε μια προσπάθεια αλληλοεξυπηρετήσεων και τήρησης ισορροπιών- είτε από τοποθετήσεις άλλων προσώπων κατόπιν μιας θλιβερής ανάσυρσης πολιτικών προσώπων από τα αζήτητα (Ξενογιαννακοπούλου, Μπόλαρης, Παπακώστα). Αντί στον τελευταίο ανασχηματισμό του να ξεφορτωθεί τα βαρίδια της κυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας, αντίθετα, περισυνέλλεξε πρώην και νυν βουλευτές που είχαν πια ξεφορτωθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στελέχη, δηλαδή, που είτε είχαν αποπεμφθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είτε δεν είχαν επανεκλεγεί στη βουλή από τους πολίτες.

Ένας ανούσιος και ψευδεπίγραφος ανασχηματισμός με ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων και επικοινωνιακά τρικ. Ανάξιος συνολικής κριτικής, αλλά αντάξιος ενός πρωθυπουργού που βρίσκεται σε πανικό και αποδρομή, καθώς και όμηρος του κ. Καμμένου. Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας, οι υπεύθυνοι για την οικονομία, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική παραμένουν στις θέσεις τους. Η σύνθεσή της δείχνει ξεκάθαρα πια ότι ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου, του οποίου έγιναν όλα τα χατίρια: Όχι μόνο αποχώρησε ο ανεπιθύμητος για αυτόν Φώτης Κουβέλης, αλλά μεταφέρθηκε στο Υπουργείο του και δεύτερο στέλεχος των ΑΝΕΛ, η κα Κόλλια- Τσαρουχά. Και, φυσικά, δεν αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα ούτε ένας από τους υπουργούς και υφυπουργούς των ΑΝΕΛ. Μέχρι και η κα Παπακώστα επεβλήθη στον κ. Τσίπρα, μέσω του κ. Καμμένου. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται κανείς για να καταλάβει ότι μέχρι τις εκλογές η χώρα δυστυχώς θα κυβερνάται από έναν θλιβερό θίασο που με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο και στόχο πέραν του να κρατηθούν για λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες τους.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν αργεί πια ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν και εμπράκτως οι πολίτες στον κ. Τσίπρα ότι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο είναι να θέσει τον εαυτό του στην κρίση τους.

 

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

 

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής