breaking news Νέο

ΕΒΖ : Τέλη Σεπτεμβρίου ανοίγει η φετινή καμπάνια, μόνο στο Πλατύ η επεξεργασία της παραγωγής

  • ΕΒΖ : Τέλη Σεπτεμβρίου ανοίγει η φετινή καμπάνια, μόνο στο Πλατύ η επεξεργασία της παραγωγής
  • ΕΒΖ : Τέλη Σεπτεμβρίου ανοίγει η φετινή καμπάνια, μόνο στο Πλατύ η επεξεργασία της παραγωγής

Συνάντηση γνωριμίας με διευρυμένη αντιπροσωπεία παραγωγών από όλα τα παραγωγικά κέντρα της χώρας πραγματοποίησε χθες Πέμπτη, 30 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ,  ο διαχειριστής του επενδυτικού fund Innovation Brain, Lucas Fecker. Ο κ. Fecker αναφέρθηκε στις απαιτήσεις για παραγωγή ποιοτικής πρώτης ύλης αλλά και στα σχέδια για αύξηση των ετήσιων παραγόμενων όγκων ζάχαρης τουλάχιστον στους 100.000 τόνους σε βάθος τριετίας. Στις 10 Σεπτεμβρίου, σε νέα συνάντηση, θα γνωστοποιήσει στους τευτλοπαραγωγούς την τιμολογιακή πολιτική και το είδος συμβολαίων που θα υπογράφει με τους παραγωγούς, για πόσες χιλιάδες στρέμματα ενδιαφέρεται, σε ποιες περιοχές και με τι τιμολόγιο.

Οι παραγωγοί από την πλευρά τους ζήτησαν να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές σε όσους δεν είχαν πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και δεν μπόρεσαν να πληρωθούν μέσω της συνεταιριστικής Σερρών. Επίσης να υπάρξει λύση στο πρόβλημα με περίπου 2.500 στρέμματα τεύτλων στην Ορεστιάδα, τα οποία έμειναν ασυγκόμιστα.
Ο επικεφαλής του ελβετικού fund, πάντως, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εκτιμά, πως μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το deal για την είσοδο του Innovation Brain στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΒΖ και ως αποτέλεσμα θα έχουν μεταβιβαστεί στην Hellenic Agri Group, το σχήμα δηλαδή, που θα διαδεχθεί τη ζαχαροβιομηχανία, για αυτό και τον ενδιαφέρει να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία με τους αγρότες.

Στο περιθώριο της συνάντησης Fecker - αγροτών, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Χρήστος Πούρης εκτίμησε ότι η συμφωνία με τον εν δυνάμει στρατηγικό επενδυτή μπορεί να έχει κλείσει στους επόμενους 2-3 μήνες, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως «σε αυτή τη φάση απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και είναι καλύτερο να κάνουμε περισσότερα και να λέμε λιγότερα, γιατί μπορεί να κάνουμε κακό».

Για τη φετινή καμπάνια, ο κ. Πούρης δήλωσε ότι θα ανοίξει στα τέλη Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις 15 ημέρες. Για την επεξεργασία της φετινής παραγωγής των τεύτλων (σ σ. έχουν καλλιεργηθεί γύρω στα 13.000 στρέμματα) θα λειτουργήσει μόνο η μονάδα  στο Πλατύ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής