breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό στην Ευρώπη!

Η πρώτη υπηρεσία ταξί στην Ευρώπη χωρίς οδηγό ξεκίνησε στη Ρωσία. Το στόλο των αυτόνομων ταξί διαχειρίζεται η Yandex – μια ρωσική εταιρία, που διαθέτει σχεδόν τις ίδιες υπηρεσίες με τη Google, όπως του ηλεκτρονικού εμπορίου κλπ.

Η Yandex ξεκίνησε το δοκιμαστικό της έργο για το στόλο των ταξί χωρίς οδηγούς στην πόλη Innopolis, η οποία αναπτύσσεται ως «πόλη υψηλής τεχνολογίας» στη Δημοκρατία του Ταταρστάν.

Η υπηρεσία ταξί μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα από τα πέντε οχήματά της, εκτελώντας διαδρομές και κάνοντας στάσεις στα πιο γνωστά σημεία της πόλης, όπως στο πανεπιστήμιο, στο αθλητικό στάδιο και σε δημοφιλή τοπικά συγκροτήματα διαμερισμάτων.

Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της δοκιμής και η Yandex εγγυάται ότι θα έχει ένα μηχανικό μέσα σε κάθε ταξί, για να εξασφαλίσει ανά πάσα στιγμή την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση αποτυχίας του συστήματος.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά, για να αναπτύξουν τα δικά τους αυτόνομα μηχανοκίνητα οχήματα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά, που τέτοιου είδους οχήματα, χωρίς οδηγούς, είναι διαθέσιμα για δοκιμές και βόλτες σε δημόσιους δρόμους της Ευρώπης.

Τα ταξί χωρίς οδηγούς έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε να προσαρμόζονται σε σχέση με τους άλλους χρήστες του δρόμου, αποτρέποντας ατυχήματα με άλλα οχήματα ή πεζούς και πραγματοποιώντας ακόμα και στάσεις έκτακτης ανάγκης, εάν χρειάζεται.

Περίπου 100 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί, για να λάβουν μέρος ως επιβάτες στις δοκιμές, ενώ η Yandex σχεδιάζει, εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς, να αναπτύξει εκτενέστερα την υπηρεσία.

*****

• Στην κοιλάδα του Death Valley, οι βράχοι κινούνται από μόνοι τους!

Στην κοιλάδα του Death Valley συμβαίνει ένα περίεργο φαινόμενο :  Μεμονωμένοι  βράχοι φαίνεται να κινούνται από μόνοι τους και να αφήνουν τα μακριά ίχνη πίσω τους στο ραγισμένο και τελείως ξηρό τοπίο.

Αυτές οι περιπλανήσεις των βράχων έχουν απασχολήσει τους επιστήμονες για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, αλλά κανένας δεν έχει δει πως κινούνται πραγματικά.

Έπειτα από πολλές μετρήσεις, οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να δημοσιεύσουν τα συμπεράσματά τους, τα οποία φαίνεται μέχρι τώρα να υποστηρίζουν μια τρέχουσα θεωρία, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών, ο πάγος που διαμορφώνεται γύρω από τους βράχους, τους επιτρέπει να γλιστρήσουν στην παγωμένη επιφάνεια!

*****

• Ο λογαριασμός στην ταβέρνα έκρυβε εκπλήξεις – Το γιαούρτι με το μέλι δεν κόστιζε όσο νόμιζαν!

Ένα μικρό εγκεφαλικό πρέπει να έπαθαν οι πελάτες ταβέρνας στην Κύπρο, όταν ζήτησαν και έλαβαν το λογαριασμό. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να φανταστούν το ποσό που κλήθηκαν να πληρώσουν.

Σε πολλούς από εμάς θα έχει τύχει να μας χρεώσουν περισσότερο από ό,τι αρχικά υπολογίζαμε, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πελάτες θα έπρεπε να πάρουν… δάνειο, για να πληρώσουν!

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το σύνολο της απόδειξης ξεπερνούσε τα 6.000 ευρώ!

Προφανώς από λάθος κατά την εκτύπωση της παραγγελίας, ξέφυγαν μερικά μηδενικά και το γιαούρτι με το μέλι χρεώθηκε 6.002 ευρώ!


Στην κοιλάδα του Death Valley, οι βράχοι κινούνται από μόνοι τους
Ο λογαριασμός στην ταβέρνα έκρυβε εκπλήξεις

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής