breaking news Νέο

Τέλος από το Συμβούλιο της Επικρατείας στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί!

Τέλος από το Συμβούλιο της Επικρατείας στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί!

Την ακύρωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, ο οποίος μάλιστα...προκαταβάλλονταν από τις οινοποιίες, αποφάσισε τη Δευτέρα, 3η Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει, από τις αρχές του 2016, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μαζί με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και άλλες επαγγελματικές οργανώσεις του κλάδου, μετά την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να...χαρατσώσει έναν από τους, ελάχιστους πλέον, εξαγωγικούς μας κλάδους!

«Ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή : ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε. Φωνάξαμε για τις στρεβλώσεις στην αγορά. Για τη λαθρεμπορία. Για τις δυσκολίες όλων, κυρίως όμως των μικρών οινοποιείων.  Χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Η απόφαση του ΣτΕ έχει αυτόματο χαρακτήρα και δεν απαιτείται σχετική πράξη απόσυρσης του μέτρου από την κυβέρνηση. Ευχάριστα τα νέα λοιπόν για τους αμπελουργούς και τους οινοποιούς της Ημαθίας, οι οποίοι τρυγούν τη σοδειά τους, χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» ενός απαράδεκτου χαρατσιού, που διόγκωσε την παραοικονομία στον κλάδο!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής