breaking news Νέο

Σύσκεψη χθες του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία

  • Σύσκεψη χθες του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία
  • Σύσκεψη χθες του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία
  • Σύσκεψη χθες του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία

Σύσκεψη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν σ' αυτήν, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, στη SALA του πολυχώρου της Ελιάς, παρουσία και του γραμματέα της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρου Κουτσιμπέλη, εν όψει των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Η εν λόγω σύσκεψη είχε διπλό χαρακτήρα, αφ' ενός για να προβληθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά σωματεία (ΕΛΜΕ Ημαθίας, Σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας, Σύλλογος μονίμων Υπαξιωματικών στρατού Κ. Μακεδονίας, Σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Ημαθίας, ΕΛΜΕ Ημαθίας), και αφετέρου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποί τους από τον κ. Κουτσιμπέλη πάνω σε θέματα που υπάρχουν με τους Δημόσιους Υπαλλήλους (στοχεύσεις, δράσεις, προοπτικές συνδικαλιστικού κινήματος).

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, ο κ. Κουτσιμπέλης επεσήμανε πως στις 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος του 3ου Μνημονίου την 20η Αυγούστου, όπου και αποφασίσθηκε η εκτελεστική επιτροπή να διευρύνει το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μείωση του προσωπικού, από 950.000 σε 560.000, με επιπτώσεις στις υπηρεσίες (όπως υγείας, παιδείας, πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι") και για τις τεράστιες περικοπές (σε ποσοστό 40%) που υπήρξαν στο κομμάτι του μισθολογικού.

Επίσης σημείωσε πως "οι μισθωτοί είναι τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια", ενώ σ΄ ότι αφορά το αφορολόγητο, είπε ότι έχει πάρει μια αντίστροφη πορεία (έπεσε στα 8.600Ε και το 2020 αναμένεται να πέσει στα 5.600Ε), κάτι που σημαίνει - όπως τόνισε - απώλεια εισοδήματος. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε πως «για εμάς είναι μία βόμβα για τους εργαζόμενους», τονίζοντας την ίδια στιγμή πως «εμείς πιστεύουμε πως θα πρέπει να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι». Ο ίδιος ακόμα τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του Νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, ενώ καταλήγοντας ανέφερε πως «θέλουμε να δούμε συγκεκριμένες εξαγγελίες και μέτρα από τον Πρωθυπουργό, για να δούμε πως κινηθούμε ακριβώς σαν ΑΔΕΔΥ».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής