breaking news Νέο

Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μαυρογιώργου για να "τρέξει" η επέκταση του Νοσοκομείου Βέροιας

  • Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μαυρογιώργου για να
  • Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μαυρογιώργου για να
  • Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μαυρογιώργου για να
  • Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μαυρογιώργου για να
  • Συνεργασία Βοργιαζίδη-Μαυρογιώργου για να

Η θετική τροπή που πήρε τον τελευταίο καιρό η γέφυρα Κούσιου, αλλά και η πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας) κυριάρχησαν στις αναφορές που έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, παίρνοντας πρώτος το λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, που ήταν και η 19η για το τρέχον έτος.

Σ' ό,τι αφορά στο θέμα της γέφυρας Κούσιου και σε μια προσπάθεια – όπως είπε – να προλάβει τις «κακές γλώσσες», που έκαναν λόγο περί μη κινητοποίησης στο εν λόγω έργο, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε πως το πρώτο κομμάτι του έργου, ο μεταλλικός σκελετός, θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο και μετά θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί στο σημείο, σ' ένα διάστημα 5-6 μηνών. Από κει και πέρα, είπε, θα συνεχιστεί η κατασκευή και θα φανεί η γέφυρα!

• Ο κ. Βοργιαζίδης αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο και στο θέμα της επέκτασής του, που δεν προχωράει λόγω έλλειψης κονδυλίων, συμφώνησε με το Διοικητή, κ. Τάκη Μαυρογιώργο, να πάνε μαζί στην Αθήνα και να επισκεφθούν τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη «για να δούμε πως θα ολοκληρωθεί το έργο».

• Όμως ο κ. Βοργιαζίδης κόμισε και μία ευχάριστη είδηση, αναφορικά με το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων, λέγοντας πως «μέσα στο Σεπτέμβριο θα έχουμε την έλευση δύο αναισθησιολόγων, οπότε και θα πάψει να υπάρχει το πρόβλημα αυτό».

• Σ' ό,τι έχει να κάνει με τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου που προχωράει με ρυθμούς μάλλον χελώνας, αναφέρθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης και Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, κ. Χρήστος Κούτρας, σημειώνοντας πως, όταν ολοκληρωθεί, όμοιό του δεν θα υπάρχει. Ο ίδιος, δε, ακόμα πρότεινε όχι μόνο επίσκεψη στον υπουργό Υποδομών, αλλά και στον υπουργό Υγείας, σε μια προσπάθεια να καταστεί δυνατό να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

• Ο κ. Κούτρας ενημέρωσε κατόπιν και για την αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, βάζοντας στην αναφορά του ένα περιστατικό από το Μακροχώρι, που έφθασε στο Νοσοκομείο με όλα τα συμπτώματα.

• Την επιτυχία του προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, ο οποίος και ευχαρίστησε τους 70  εθελοντές για τη συμβολή τους σ' αυτή. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την προετοιμασία του προγράμματος για το 2019, με ειδικό πρόγραμμα και για παιδιά ΑμΕΑ.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής