breaking news Νέο

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου προς όφελος συνολικά 25.500 ανέργων

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου προς όφελος συνολικά 25.500 ανέργων

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης προς όφελος συνολικά 25.500 ανέργων αναμένεται να υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου. Οι δράσεις αυτές αφορούν πρώην αυτοαπασχολούμενους και νέους ηλικιακά ανέργους πτυχιούχους, καθώς και επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας.

 

Ποιoυς ανέργους αφορούν οι δράσεις

Ειδικότερα, τα προγράμματα που θα αρχίσουν μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, είναι τα εξής :

  1. Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για 5.000 ανέργους  - πρώην αυτοαπασχολούμενους: Δικαιούχοι θα είναι αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιό τους σε συγγενείς και συζύγους, έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις εισφορές προς τον ΕΦΚΑ και έχουν την ιδιότητα του ανέργου.
  2. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 ανέργων πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, 22 έως 29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Το πρόγραμμα θα έχει διπλό στόχο: α) την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων και β) την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου Τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών.

 

Κριτήρια

Τα, δε, κριτήρια κατάταξης των ωφελημένων θα είναι:

α) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες.

β) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

γ) Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.

δ) Ο διδακτορικός τίτλος σπουδών.

ε) Ο χρόνος εγγραφής και παραμονής στα μητρώα ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ.

στ) Η ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

  1. Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων: Θα επιχορηγηθούν έως 15.000 νέες θέσεις εξαρτημένης πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που δημιουργήθηκαν από 1ης Ιουνίου 2017 έως 31 Μαϊου 2018, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Τέλος, οι επιχειρήσεις που θα λάβουν επιχορήγηση θα υποχρεούνται να διατηρήσουν τόσο τις επιχορηγούμενες όσο και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις για επιπλέον χρονικό διάστημα, ίσο με το αιτούμενο και εγκριθέν διάστημα διάρκειας της επιχορήγησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής