breaking news Νέο

Μ.Χριστοδουλάκης στη Βέροια : "Η εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι οριστική και όχι συγκυριακή"

  • Μ.Χριστοδουλάκης στη Βέροια :
  • Μ.Χριστοδουλάκης στη Βέροια :
  • Μ.Χριστοδουλάκης στη Βέροια :
  • Μ.Χριστοδουλάκης στη Βέροια :
  • Μ.Χριστοδουλάκης στη Βέροια :

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε από τη Βέροια ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, όπου βρέθηκε μαζί με το Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, στο πλαίσιο της επίσκεψης της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ. Τα δύο στελέχη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ την Κυριακή (9/9), στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

«Με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, είναι σαν να γνωρίσαμε έναν πρωθυπουργό που ζει σε μια άλλη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος, κάνοντας αναφορά στην «έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια, επεσήμανε ότι «δεν θα υπάρχει φθηνός δανεισμός από δω και πέρα, τη στιγμή που – όπως υπενθύμισε – όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί, αλλά και όλα όσα δεν έχουν πει, υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

«Μέσα σ' όλα αυτά, μπαίνει ο στόχος των εθνικών εκλογών, που είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία θα πρέπει να είναι οριστική και όχι συγκυριακή», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος από την άλλη έβαλε ένα «όχι» στην παλινόρθωση της ΝΔ, θέτοντας ως στόχο ένα προοδευτικό ανάχωμα μπροστά στο δεξιό ρεβανσισμό.

 

«Πρόγραμμα Ελλάδα»

Παράλληλα, έκανε λόγο για το «πρόγραμμα Ελλάδα», που στηρίζεται στην ανάπτυξη και ΟΧΙ στην υπερφορολόγηση, στο οποίο και θα αναφερθεί η Φώφη Γεννηματά, που ζητά από τους Έλληνες πολίτες να της δοθεί ισχυρή εντολή.

 

«Απέτυχε παταγωδώς η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης»

Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλης Έξαρχος, αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα, σημείωσε ότι οι αγρότες είναι απογοητευμένοι, μιας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Χαρακτήρισε «απελπιστική την κατάσταση» αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, τονίζοντας ότι «απέτυχε παταγωδώς η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης».

 

Σχέδιο Αγροτικής Πολιτικής

Συγχρόνως ο κ. Έξαρχος κατέστησε σαφές πως «είμαστε με προτάσεις, για να ανταποκριθούμε στην αναζωογόνηση της υπαίθρου» και χρειάζεται ένα σχέδιο αγροτικής πολικής. Το οποίο – όπως είπε – έχει να κάνει με φορολογική αποσυμπίεση και υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, θεσμοθέτηση αφορολόγητου λογαριασμού τραπέζης για τους αγρότες και εξυγίανση της αγοράς.

«Άρα», κατέληξε ο κ. Έξαρχος, «χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα. Κίνητρα για τους νέους αγρότες – οικονομικά και φορολογικά – για να πετύχουμε και την ανανέωση του αγροτικού κόσμου», ενώ, τέλος, στην αναφορά του έβαλε και την κλιματική αλλαγή, για την οποία σημείωσε πως «αν δεν έχεις ασφάλεια στη φυτική παραγωγή, τινάζεται η παραγωγή στον αέρα».

 

Ερωταπαντήσεις

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο κ. Χριστοδουλάκης, ερωτηθείς για το πως θα κινηθεί το ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπήρξε... άκρως κατατοπιστικός, λέγοντας : «Όλα τα εκλεγμένα στελέχη μας θα έχουν τον πρώτο λόγο στο θέμα της στήριξης, το ίδιο θα συμβεί και στο Δήμο Βέροιας. Προτεραιότητα του ΚΙΝΑΛ αποτελούν οι περιφέρειες, οι δήμοι – πρωτεύουσες νομών και οι δήμοι άνω των 40.000 κατοίκων. Στις περιφερειακές εκλογές το ΚΙΝΑΛ θα κινηθεί αυτόνομα. Ακόμα να σας πω ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει ποιούς υποψηφίους θα στηρίξει το «Κίνημα Αλλαγής».

 

«Έτοιμο το “Κίνημα Αλλαγής” όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές»

Στο ερώτημα για το αν το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Χριστοδουλάκης ήταν σαφής : «Το “Κίνημα Αλλαγής” είναι έτοιμο, όποτε γίνουν οι εκλογές, να καταθέσει ψηφοδέλτια. Έχει ήδη γίνει καταγραφή στελεχών, ενώ υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αυτοπροτάσεων. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει κλείσει ο μεγάλος κορμός των ψηφοδελτίων, που στόχο έχει την ενότητα, τη διεύρυνση και την πολιτική ανανέωση, όχι όμως απαραίτητα την ηλικιακή».

 

Περί... μετεκλογικών συνεργασιών

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί για το πως βλέπει το ΚΙΝΑΛ το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Χριστουδουλάκης ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε κάψα εξουσίας, αλλά δεν είμαστε και κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε συμπλήρωμα κανενός. Αν δημιουργηθεί μια προοδευτική ατζέντα, θα συνεργασθούμε με το νικητή των εκλογών».

 

Συναντήσεις

Λίγο νωρίτερα οι κ.κ. Χριστοδουλάκης και Έξαρχος είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ενώ μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, οι δύο τους μίλησαν σε στελέχη και φίλους του Κινήματος. Μεταξύ αυτών παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Άγγελος Τόλκας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Τάκης Ταχματζίδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτης Καραβασίλης,  ο πρώην Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο πρώην Δήμαρχος Βέροιας και Νομάρχης Ημαθίας Ανδρέας Βλαζάκης, ο συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης Σάκης Κοσμίδης, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Γεωργιάδης, το στέλεχος της Ν.Ε. Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Νίκος Μπρουσκέλης, ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου και το μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης.

Το απόγευμα της Κυριακής (στις 7:30) και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, ο κ. Έξαρχος μίλησε σε αγρότες της περιοχής, ενώ χθες το πρωί ο κ. Έξαρχος, συνοδευόμενος από στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» επισκέφθηκε την περιοχή της Νάουσας, όπου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΒΑΕΝΙ Γιώργο Φουντούλη, καθώς και με συνεταιριστικά και συνδικαλιστικά στελέχη.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

Το πάνελ της συνέντευξης τύπου, στο οποίο διακρίνονται από αριστερά οι Βασίλης Έξαρχος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Κώστας Ασλάνογλου σε ρόλο συντονιστή


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής