breaking news Νέο

AΠΟΨΗ : Το οδηγούν σε μαρασμό

AΠΟΨΗ : Το οδηγούν σε μαρασμό

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην περιοχή μας και όχι μόνο, συνεχίζει να αιμορραγεί.

-

Τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότερες από 20 ομάδες της Ημαθίας σήκωσαν «λευκή πετσέτα» και δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ή κι αν δήλωσαν δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, κυρίως οικονομικές και αποχώρησαν από την ενεργό δράση.

-

Μόνο φέτος στην Ημαθία έχουν ήδη δηλώσει αποχή, προσωρινή ή οριστική, ο χρόνος θα το δείξει, από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, πέντε ομάδες. Ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας, η Ποντιακή Νεολαία Αράχου, ο Άρης Π. Σκυλιτσίου, ο Αριστοτέλης Νάουσας και η Ελπίδα Μονοσπίτων, που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο Κύπελλο, ενώ ο Εθνικός Κλειδίου που αρχικά είχε αποφασίσει να διακόψει την δραστηριότητά του, άλλαξε γνώμη, όταν πληροφορήθηκε ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και επανήλθε.

Και βρισκόμαστε ακόμη στην αφετηρία. Τα πρωταθλήματα της Ένωσής μας δεν έχουν ξεκινήσει!!

-

Το φαινόμενο επαναλαμβάνουμε δεν είναι σημερινό, ούτε αφορά μόνο την Ημαθία. Το πρόβλημα είναι γενικό και περιλαμβάνει ολόκληρο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας μας.

-

Οι λιγοστοί παράγοντες που έχουν απομείνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προσπαθουν, πάντα οι ίδιοι, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν ζωντανό τον ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο του τόπου τους, όμως πολλές φορές η μάχη, με τα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που δίνουν είναι άνιση και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.

-

Και δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων, είναι και η αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας, που δυστυχώς έμαθε να απαιτεί όχι όμως και να προσφέρει και πολλές φορές τα εμπόδια που βάζουν στον δρόμο τους, αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο μας. Αυτοί που επιλέγησαν να λύνουν τα προβλήματα των ομάδων και με τις λανθασμένες αποφάσεις τους τις περισσότερες φορές τα διογκώνουν!!

-

Και η πολιτεία, αναριωτιέται κανείς, η πολιτεία τι κάνει, πως αντιδρά, σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και που μέρα, με την ημέρα οδηγεί τα ερασιτεχνικά σωματεία, που όπως μας λένε, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στον αφανισμό;

-

Η πολιτεία που κατήργησε εδώ και δέκα περίπου χρόνια την επιχορήγηση των μερικών εκατοντάδων ευρώ που έδινε μέσω ΟΠΑΠ στα ερασιτεχνικά σωματεία, μοιράζει για τα επόμενα δύο χρόνια προκλητικά περισσότερα από 70 εκατομμύρια σε επτά ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, σε μια προσπάθεια να τις δελεάσει και να δεχθούν το σχέδιο αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο, που έχει εκπονήσει και προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης!!!

-

Και τα 70 αυτά εκατομμύρια που θα μοιραστούν τα επόμενα δύο χρόνια στις επτά ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες, σε μια προσπάθειά του να μειώσει τις αντιδράσεις των πολιτών ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστηρίζει ότι προέρχονται από το πλεόνασμα της δημόσιας τηλεόρασης και συνεπώς δεν θα επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο!!!

 

-

Και δεν βρέθηκε ούτε ένας να ρωτήσει. Αν δεν επιβάλλονταν, στον Έλληνα φορολογούμενο το χαράτσι της ΕΡΤ, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, θα υπήρχε αυτό το πλεόνασμα;

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής