breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ο πρώτος self-service πάγκος με κουλούρια

Κουλούρια Θεσσαλονίκης ξεροψημένα και αφράτα, κανονικά ή ολικής, ψωμάκια, πολύσπορα, όλα στην τιμή των 50 λεπτών κι όλα σ’ έναν πάγκο, χωρίς πωλητή.

Φωτορεπόρτερ τον συνάντησε στην Τσιμισκή και σε αντίθεση με τους άλλους κινούμενους πάγκους, χρειάστηκε αρκετή ώρα, για να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη.

Όσο τον αναζητούσε, έβλεπε τους περαστικούς να παίρνουν το κουλούρι τους ή το ψωμάκι τους, να αφήνουν στο κουτί τα χρήματά τους, να παίρνουν τα ρέστα, όταν αυτό χρειαζόταν και να αποχωρούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

«Δεν τίθεται θέμα», είπε αργότερα η ιδιοκτήτρια, όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε, για να δει πως... πάει η δουλειά. «Οι πελάτες ξέρουν, διαλέγουν το κουλούρι τους, αφήνουν το αντίτιμο και φεύγουν, σαν να είμαι εγώ».

*****

Δεντρόσπιτο φτιαγμένο από… vintage παράθυρα

Η αρχιτέκτονας Κριστίνα Σάλγουεϊ επιστράτευσε τη φαντασία και το πάθος της για τις αντίκες, για να ομορφύνει την αυλή μιας αγροικίας, σε προάστιο της Νέας Υόρκης.

Αντί για τοίχους, έχει 50 vintage παράθυρα, τα οποία μάζεψε ένα προς ένα η Σάλγουεϊ, που έχει πάθος με τις αντίκες.

Είναι επιπλωμένο με παλιά αντικείμενα, που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.

Πέρα από τη σκάλα που υπάρχει, η αρχιτέκτονας προέβλεψε και έναν εξωτερικό στύλο, που προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα για μία... παιχνιδιάρικη έξοδο.

Το συγκεκριμένο δεντρόσπιτο βρίσκεται στην αυλή μιας αγροικίας, που νοικιάζεται μέσω Airbnb.

*****

Απίστευτο: η Χριστίνα έμαθε από τον ΕΦΚΑ πως είναι… παντρεμένη και μάλιστα με γυναίκα

Με το στόμα ανοικτό έμεινε μία γυναίκα από τη Λαμία, όταν ανακάλυψε τυχαία πως είναι… παντρεμένη και μάλιστα με γυναίκα, την οποία έχει ασφαλιστικά υπό την προστασία της! Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν η κα Χριστίνα - σε τυχαίο έλεγχο μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΕΦΚΑ - έμαθε μία συνταρακτική αποκάλυψη για την ίδια. Όχι μόνο είχε καταχωρηθεί ως παντρεμένη, αλλά ο «γάμος» ήταν με άτομο του ιδίου φύλου και συγκεκριμένα με μία Μαρία (36 ετών, σύμφωνα με το ΑΜΚΑ της).

«Καταλαβαίνετε το σοκ που έπαθα», λέει η γυναίκα, η οποία είναι άγαμη και την πάντρεψε… με το ζόρι η ηλεκτρονική εφαρμογή.

«Είναι τραγελαφικό να βρίσκεσαι από το πουθενά παντρεμένη με άτομο του ίδιου φύλου και μάλιστα να το έχεις ασφαλιστικά υπό τη σκέπη σου. Ευτυχώς οι υπάλληλοι στο παράρτημα του ΙΚΑ Λαμίας, μετά το πρώτο σοκ που έπαθαν και εκείνοι, με συνοπτικές διαδικασίες μου έδωσαν «διαζύγιο» και είμαι πάλι «ελεύθερη», λέει με χιούμορ η κα Χριστίνα.

*****

Ένα σπίτι βγαλμένο από τα παραμύθια!

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις το δικό σου παραμύθι, τότε η λύση είναι το Eaton House Studio στο Έσσεξ της Αγγλίας. Το ροζ οίκημα είναι διαθέσιμο μέσω Airbnb για 2.585 δολάρια τη βραδιά. Το Eaton House Studio ανήκει στον 45χρονο πυροσβέστη και φωτογράφο Τζέιμς Λόιντ-Ρόμπερτς και την 37χρονη φίλη του Έιμι Γκρίφιθ, οι οποίοι αφιέρωσαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για τη διακόσμησή του.

Κοιμίζει πάνω από 16 άτομα, τα 15 σε κρεβάτια, με έξτρα χρέωση 160 ευρώ ανά άτομο από το 13ο και πάνω. Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, τρία μπάνια, δωμάτια παιχνιδιών, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία και μπαρ.

 Πέρα από το εσωτερικό του σπιτιού, υπάρχει και η «Αυλή των φλαμίνγκο» και το «Ποτάμι του μονόκερου».

*****

Μπαίνει ο νέος Γενικός Διευθυντής της Google στο γραφείο του παλιού, για να παραλάβει καθήκοντα…

Ο παλιός διευθυντής, αφού του εξηγεί κάποια πράγματα, στο τέλος του παραδίδει 3 φακέλους και του λέει :

«Ο προκάτοχός μου έκανε αυτό για μένα και θα κάνω και εγώ το ίδιο για εσένα :

– Στην πρώτη μεγάλη κρίση στη δουλειά και όταν όλοι θα σε κατηγορούν, άνοιξε τον 1ο φάκελο.

–  Στη δεύτερη μεγάλη κρίση στην εταιρεία, άνοιξε τον 2ο και

– αν τα προβλήματα συνεχίσουν, άνοιξε και τον 3ο φάκελο».

Ο νέος διευθυντής ούτε που έδωσε σημασία, γύρισε στο γραφείο του και πέταξε τους φακέλους σε ένα συρτάρι.

Τρεις μήνες αργότερα, τα κέρδη μειώθηκαν στο 30% και όλοι τον κατηγορούσαν. Ταραγμένος, ο νέος διευθυντής άνοιξε τον πρώτο φάκελο, που έλεγε, «ρίξε το φταίξιμο σε μένα».

Την επόμενη μέρα κάλεσε συμβούλιο και το έκανε.

Η πρώτη κρίση πέρασε, αλλά έξι μήνες αργότερα, οι πωλήσεις έπεσαν απότομα και άρχισαν πάλι οι σκοτούρες. Ο διευθυντής άνοιξε τον 2ο φάκελο που έλεγε, «αναδιοργάνωσε».

Καλεί συμβούλιο και ανακοινώνει αναδιοργάνωση της εταιρείας. Πέρασε και αυτή η κρίση, όμως ένα χρόνο αργότερα, όλα πήγαν στραβά μονομιάς και ο διευθυντής κατηγορούνταν για όλα τα προβλήματα της εταιρείας.

Πάει στο γραφείο του και ανοίγει τον τρίτο φάκελο που έγραφε :

«Ετοίμασε τρεις φακέλους…».


Δεντρόσπιτο φτιαγμένο από… vintage παράθυρα
παντρεμένες
Eaton House Studio

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής