breaking news Νέο

Μόλις 11 δήμοι (και της Αλεξάνδρειας) της Κ.Μακεδονίας υλοποίησαν δικό τους «αντικουνουπικό» πρόγραμμα

Μόλις 11 δήμοι (και της Αλεξάνδρειας) της Κ.Μακεδονίας υλοποίησαν δικό τους «αντικουνουπικό» πρόγραμμα

Μόλις 11 από τους 38 δήμους της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας υλοποίησαν το 2018 δικό τους πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, επικουρικά σε αυτό που εφαρμόζει η ΠΚΜ, τη στιγμή που, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων της άνοιξης και του καλοκαιριού, η αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου ήταν αλματώδης, με τα κουνούπια να συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας. Η Ημαθία υπήρξε «πρωταθλήτρια» των κρουσμάτων (12), με επίκεντρο την Αλεξάνδρεια, ενώ ακολούθησε ο δήμος Πέλλας.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του ο θεματικός  αντιπεριφερειάρχης  υγείας, Δημήτρης Χατζηβρέτας, η περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να ψεκάζει μόνο στο φυσικό περιβάλλον, μέχρι τα όρια των οικισμών, ενώ εντός τους την ευθύνη έχουν οι δήμοι με δικούς τους πόρους. Ο κ. Χατζηβρέτας δήλωσε ότι οι δήμοι δεν πήραν «ζεστά» από την αρχή της περιόδου το διαφαινόμενο σοβαρό πρόβλημα, ενώ η συμμετοχή των αιρετών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης σε συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε η ΠΚΜ τον Απρίλιο, δεν ήταν ικανοποιητική και οι δήμοι εκπροσωπήθηκαν σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Για το δήμο Αλεξάνδρειας ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι, αν δεν εφάρμοζε το δικό του πρόγραμμα προστασίας, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα!  

Ας ελπίσουμε ότι το 2019 τα κρούσματα θα μειωθούν, με την έγκαιρη εγγραφή στον προϋπολογισμό των δήμων αντίστοιχων κονδυλίων, ώστε να ενισχυθεί η προστασία των πολιτών, αφού στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφτηκαν αναλογικά τα περισσότερα κρούσματα σε επίπεδο χώρας (65 από 178 έως τώρα), όπως και οι θανατηφόρες καταλήξεις του ιού, με 6 απώλειες στις 22 της χώρας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής