breaking news Νέο

Α. Τζιτζικώστας : «Αναλαμβάνω άμεσα πρωτοβουλία, για διαχωρισμό της ΔΕΘ από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών»

Α. Τζιτζικώστας : «Αναλαμβάνω άμεσα πρωτοβουλία, για διαχωρισμό της ΔΕΘ από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών»

Πρωτοβουλία για το διαχωρισμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τις επισκέψεις και τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, όπως και για την απεμπλοκή του εκθεσιακού γεγονότος από τις πολιτικές εκδηλώσεις, αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να μη γίνονται επεισόδια και ταραχές στην πόλη κατά τη διάρκεια του κορυφαίου αυτού γεγονότος.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία τις αμέσως επόμενες μέρες, σε συνεννόηση με όλους τους τοπικούς φορείς, για να διαχωριστεί πλήρως η ΔΕΘ από τις πολιτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό που έγινε στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ δεν έχει ξαναγίνει και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αναλαμβάνω πρωτοβουλία τις αμέσως επόμενες μέρες, με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, για να διαχωρίσουμε το εκθεσιακό γεγονός της ΔΕΘ από την παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Εμείς θέλουμε τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά η παρουσία τους δεν πρέπει να επισκιάζει τη ΔΕΘ, η οποία είναι μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή διαδικασία για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η πρόταση που θα καταθέσουμε ως Περιφέρεια και θα ζητήσουμε τη στήριξη όλων των φορέων, είναι στο δεκαήμερο της ΔΕΘ να μην υπάρχει καμία ομιλία πολιτικού αρχηγού. Όλες οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών να προηγούνται ή να έπονται της ΔΕΘ, δηλαδή αμέσως πριν ή αμέσως μετά το δεκαήμερο της Έκθεσης», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης είπε μάλιστα ότι τέτοιες καταστάσεις, όταν χιλιάδες κόσμου, επιχειρηματιών και εμπόρων επισκέπτονται τη ΔΕΘ, δεν είναι αποδεκτές και δεν τιμούν κανέναν, ενώ «πέφτουν τα φώτα σε τελείως διαφορετικά ζητήματα από αυτά που θα έπρεπε. Η ΔΕΘ είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, για να αναπτύξουμε συνέργειες και να προβάλουμε τον τόπο μας, ειδικά φέτος, που τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ».

Ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του Μαΐου του 2019 και εάν θα ζητήσει τη στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε με μια δεύτερη θητεία στη διοίκηση της Περιφέρειας να ολοκληρώσει το έργο του και υπογράμμισε: «Είναι γνωστό σε όλους πια ότι η αυτοδιοικητική μας παράταξη, η ‘Αλληλεγγύη’ ξεκίνησε και συνεχίζει πέρα και έξω από τα κόμματα. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένο έργο που υλοποιούμε αυτά τα χρόνια. Όποιος θέλει να το στηρίξει είναι ευπρόσδεκτος. Όμως εμείς, και ως συνδυασμός και ως πρόσωπα, που στελεχώνουμε το συνδυασμό, κινούμαστε σε μια λογική εντελώς πέρα και έξω από τα κόμματα».

Για το ζήτημα των Σκοπίων και τη «συμφωνία των Πρεσπών» ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την κάθετη αντίθεσή του, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της λύσης του ζητήματος, όχι όμως υπέρ οποιασδήποτε λύσης. Χαρακτήρισε δε τη «συμφωνία των Πρεσπών» «προσύμφωνο» και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε να δοθεί ο λόγος στους Έλληνες πολίτες: «Αν δεν θέλουν να κάνουν εκλογές και θέλουν να εξαντλήσουν την τετραετία ας δώσουν τη δυνατότητα να εκφραστεί ο κόσμος γι’ αυτό το προσύμφωνο, με ένα δημοψήφισμα».

Ανακοίνωσε μάλιστα την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να μην επικυρωθεί η «συμφωνία των Πρεσπών». «Οι φορείς και η κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας θα δώσουμε όλοι μαζί μάχη δημοκρατική και επιχειρημάτων όλο το επόμενο διάστημα για να πείσουμε τους πάντες (πολιτικά κόμματα και μεμονωμένα τους βουλευτές) ότι αυτό το προσύμφωνο δεν πρέπει να επικυρωθεί. Η κοινωνία θα δώσει τη μάχη της με επιχειρήματα για να μην περάσει αυτή η καταστροφική συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και θα ξεκινήσουμε σύντομα και σχετική καμπάνια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής