breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Φινλανδία προς μετανάστες : Τα μανιτάρια μπορεί να σας σκοτώσουν!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υγειονομικές αρχές της Φινλανδίας για τις περιπτώσεις εκείνες, που οι νεοφερμένοι μετανάστες τρώνε μανιτάρια, τα οποία αφθονούν στα δάση της χώρας, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Φινλανδίας.

Ένα κοινό λευκό μανιτάρι, το οποίο μοιάζει με αμανίτη, στην πραγματικότητα είναι το εξαιρετικά τοξικό μανιτάρι amanita virosa. Ενώ οι περισσότεροι Φιλανδοί το γνωρίζουν ήδη από την παιδική τους ηλικία, οι νεοαφιχθέντες μετανάστες, που πάνε βόλτα στο δάσος, ενδέχεται να το μαζέψουν και να το φάνε.

Στη Φινλανδία επικρατεί το «δικαίωμα όλων» να περιπλανηθούν ελεύθερα στα δάση, ανεξάρτητα εάν η γη είναι δημόσια ή ιδιωτική και αποτελεί παράδοση το κόψιμο των μανιταριών και των μούρων. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις, που μετανάστες δηλητηριάζονται από τοξικά μανιτάρια. Ακόμα και ένα μικρό δάγκωμα του λευκού amenita virosa είναι δηλητηριώδες για τον άνθρωπο. Το δηλητήριο μπορεί να καταστρέψει το συκώτι και να βλάψει τα νεφρά.

*****

Φοιτητής έψαχνε τη «Νικόλ από χθες το βράδυ» – Μίλησε με 246 Νικόλ!

Τι σου κάνει μια... Νικόλ! Τι έκανε δηλαδή στον -ήρωα- πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας. Ήξερε μόνο το μικρό της όνομα. Για να ξαναβρεί τη νεαρή γυναίκα, που είχε γνωρίσει την προηγούμενη ημέρα, ένας Καναδός φοιτητής έστειλε ένα μήνυμα και στις 246 Νικόλ του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι. Και εκείνες κατέληξαν να γίνουν φίλες.

«Πλέον έχουμε ένα δίκτυο από Νικόλ«, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νικόλ Μαναόγκ, φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας.

Ο Κάρλος Ζετίνα, φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο στην Αλμπέρτα, γνώρισε τη Νικόλ Τούτενελ το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου. Καθώς δεν γνώριζε το επώνυμό της, έστειλε ένα e-mail σε όλες τις Νικόλ, με τον τίτλο «Σε συνάντησα χθες το βράδυ και μου έδωσες λάθος τηλέφωνο».

Για κακή του τύχη, η Τούτενελ είναι Ολλανδή και βρίσκεται στον Καναδά στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής. Για το λόγο αυτό, δεν διαθέτει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι. Οι άλλες Νικόλ όμως άρχισαν σχεδόν αμέσως να ανταλλάζουν μεταξύ τους εκατοντάδες μηνύματα. Κι αφού συνέχισαν την κουβέντα, χωρίς τον Κάρλος, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισαν τελικά να συναντηθούν μεταξύ τους.

«Δημιουργήσαμε μια σελίδα στο Facebook για όλες μας (τις… Νικόλ) και μιλούσαμε. Είναι ωραίο, που η τεχνολογία μας επέτρεψε να γνωριστούμε», είπε η Νικόλ Ρατγκέμπερ, φοιτήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Ήδη από το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, πολλές Νικόλ συναντήθηκαν σε ένα μπαρ κοντά στο πανεπιστήμιο, στη συνοικία Κένσινγκτον του Κάλγκαρι. Παρούσες, όχι μόνο φοιτήτριες, αλλά και καθηγήτριες και υπάλληλοι του πανεπιστημίου. «Όταν έστειλε το μήνυμα ο Κάρλος, δεν έκανε καμία διάκριση, επομένως το έλαβαν όλες«, εξήγησε η Νικόλ Ντιγκρέ, μια από τις φοιτήτριες που δημιούργησαν τη σελίδα «Η χθεσινοβραδινή Νικόλ».

Η «πραγματική Νικόλ», όπως την αποκαλούν πλέον, πληροφορήθηκε τελικά τι συνέβαινε από μια φίλη της, το βράδυ της Παρασκευής. Επικοινώνησε με τον Κάρλος και κανόνισαν να πιουν έναν καφέ μαζί αυτήν την εβδομάδα. Οι υπόλοιπες 246 Νικόλ δεν προσκλήθηκαν…

*****

Σαουδική Αραβία : Τον συνέλαβαν, επειδή έφαγε πρωινό με μια συνάδελφό του!

Ένας άνδρας συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία, αφού κυκλοφόρησε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, που τον δείχνει να προγευματίζει με μια γυναίκα, με την οποία... δεν έχει συγγενική σχέση. Το βίντεο χαρακτηρίστηκε «προσβλητικό» από τις αρχές στη Σαουδική Αραβία.

Ο άνδρας αυτός παίρνει το πρωινό του συντροφιά με μια γυναίκα καλυμμένη με μια μαύρη αμπάγια και ένα μαύρο νικάμπ, που αφήνει να φαίνονται μόνο τα μάτια της. Οι αρχές θορυβήθηκαν ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η γυναίκα, που φέρεται ότι είναι συνάδελφός του, προς το τέλος του βίντεο τον ταΐζει στο στόμα.

«Το υπουργείο Εργασίας συνέλαβε ένα μετανάστη στην Τζέντα, που εμφανιζόταν σε ένα προσβλητικό βίντεο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Ο εργοδότης και των δύο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρχές, επειδή παραβίασε τον κανονισμό, που απαγορεύει τη συνύπαρξη ανδρών και γυναικών στον ίδιο εργασιακό χώρο.

Το βίντεο έχει επικριθεί σφοδρά στο βασίλειο, ιδίως από τους υπερσυντηρητικούς. Οι εισαγγελικές αρχές από την πλευρά τους κάλεσαν όλους τους κατοίκους «να σεβαστούν τις αξίες και τις παραδόσεις της σαουδαραβικής κοινωνίας».

Ο συλληφθείς είναι Αιγύπτιος και εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο.

*****

Είναι εποχή επιστράτευσης και μια καλόγρια προχωράει κοντά σε ένα στρατόπεδο. Στο δρόμο τη σταματάει ένας λαχανιασμένος φαντάρος και της λέει :

«Συγνώμη, αλλά πρέπει να κρυφτώ κάτω από το ράσο σας», κάνει μια τσουπ και χώνεται μέσα. Δευτερόλεπτα μετά περνάνε 2 στρατονόμοι τρέχοντας.

Αφού απομακρύνθηκαν, βγαίνει έξω ο φαντάρος και της λέει :

«Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για όλο αυτό, αλλά βλέπετε, δεν θέλω να πάω φαντάρος και το σκάω…»

Η καλόγρια κουνάει το κεφάλι, χαμογελάει και πάει να φύγει. Όμως ο φαντάρος της πιάνει το χέρι και της λέει :

«Όσο ήμουν κάτω από το ράσο σας, παρατήρησα πως έχετε 2 υπέροχα γυμνασμένα πόδια…»

Και του λέει η καλόγρια :

«Αν κοιτούσες λίγο πιο πάνω, θα έβλεπες και 2 υπέροχα μεγάλα «μπαλάκια». Ούτε εγώ θέλω να πάω φαντάρος…»


Φοιτητής έψαχνε τη «Νικόλ από χθες το βράδυ» – Μίλησε με 246 Νικόλ
Σαουδική Αραβία : Τον συνέλαβαν, επειδή έφαγε πρωινό με μια συνάδελφό του

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής