breaking news Νέο

Παύλος Παυλίδης στο www.imerisia-ver.gr αποκλειστικό : «Ο Δήμος Βέροιας έχει μείνει στάσιμος»

Παύλος Παυλίδης στο www.imerisia-ver.gr αποκλειστικό : «Ο Δήμος Βέροιας έχει μείνει στάσιμος»

«Εκρηκτικός», όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας σχόλιο, ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ της Βέροιας και… οσονούπω υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Παύλος Παυλίδης. Η συνέντευξη που παραχώρησε στις ΑΝΑ…κρίσεις της διαδικτυακής μας τηλεόρασης (παρακολουθήστε την στο www.imerisia-ver.gr) έβγαλε ειδήσεις. Τις σταχυολογήσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.

Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για το κυκλοφοριακό της Βέροιας
«Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της Βέροιας, αφού και οι έξι μελέτες που ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο, προέβλεπαν τη μονοδρόμηση της Μητροπόλεως. Το κυκλοφοριακό αντιμετωπίζεται με οργάνωση στον κυκλοφοριακό ιστό. Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή ροή, αφού ειδικά τα φορτηγά διπλοπαρκάρουν όπου να ‘ναι, ξεφορτώνοντας όλη τη μέρα, παρά το ότι υπάρχει σχετικό ωράριο. Τουλάχιστον οι Βεροιώτες ντρέπονται να διπλοπαρκάρουν. Είχαμε φέρει έτοιμους κυκλοφοριακούς κόμβους με ανάλογη μελέτη, αλλά δεν την εφάρμοσαν. Πρέπει να υπάρξει αυστηρότητα στο διπλοπαρκάρισμα, γιατί χάνονται εργατοώρες. Να υπάρχει διαφύλαξη της ροής στους κεντρικούς δρόμους. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει θέληση να τα πράξει. Με την πρώτη μελέτη της ανάπλασης δεν έβγαινε ούτε λεωφορείο από την αφετηρία».

Για τη μήνυση Διαμάντη
«Ενοποίησα ως πρόεδρος του ΚΑΠΑ 19 νομικά πρόσωπα. Την παρέδωσα υγιή. Παρά τα οικονομικά προβλήματα της περιόδου διοίκησής μου, φέραμε στην πόλη πολλές αθλητικές εκδηλώσεις. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να είναι γεμάτα τα στάδια. Είναι άστοχο να λες ότι έκαψες λιγότερο πετρέλαιο, ή ότι ξεκίνησαν οι καυστήρες το Νοέμβριο, αντί του Οκτωβρίου. Ζητούσαμε μελέτες για ηλιακούς θερμοσίφωνες από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και μας έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να μπουν. Υπάρχει στοχευμένη μικροπολιτική εναντίον μου, αφού κάποιοι έχουν πανικοβληθεί. Το θυμήθηκαν μετά από τέσσερα χρόνια; Υπήρξαν συνάδελφοί μου στη διοίκηση, που είναι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, που ψήφιζαν τα όσα έγιναν. Είναι παλαιοκομματικές τακτικές, αυτών που δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο. Η μήνυση που μου έγινε, είναι προσωπική. Πολλοί συνάδελφοί του από την πλειοψηφούσα παράταξη μου είπαν «τι έκανε». Ως πρόεδρος του ΚΑΠΑ είχα 3 τρακτέρ, που κούρευαν τα γήπεδα του δήμου. Με ξέρουν όλοι, υπήρξα αντιδήμαρχος οικονομικών. Η μιζέρια αυτή με λυπεί αφάνταστα. Η μήνυση μου κοινοποιήθηκε πρόσφατα και από εδώ και πέρα θα προχωρήσω και εγώ στη δική μου μήνυση. Προφανώς με φοβούνται για αντίπαλό τους».

Για το δημοτικό του ψηφοδέλτιο
«Έχω αφιερωθεί στη δουλειά μου, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε και θέλω να γίνω επαγγελματίας δήμαρχος. Είμαστε πολλοί δημιουργικοί πολίτες, που ανησυχούμε για αυτό τον τόπο. Θέλουμε να γίνει κάτι καλό. Ο δήμος έχει μείνει στάσιμος, αφού η διοίκηση ασχολείται με το μεροκάματο της εξουσίας. Όταν ανέλαβα τη διοίκηση των «αστικών», βρήκα χρέη 72 εκ. δραχμών και τώρα δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Δούλεψα για το δήμο της Βέροιας. Βάλαμε τα δάνεια στη σειρά, τώρα φτάσανε στο τέλος και λένε ότι συμμάζεψαν το δήμο. Ως πρόεδρος του ΚΑΠΑ μείωσα κατά 1,5 εκ. ευρώ τα λειτουργικά του έξοδα, προς όφελος του δήμου. Τότε είχαμε 540 παιδιά και τώρα έχουν 220. Επί 2.700 ευρώ το άτομο, δείτε πόσα χρήματα έλειψαν».

Πολυκομματικό το σχήμα 
«Το σχήμα που κατεβάζουμε είναι πολυκομματικό, πλην του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, που έχει ταυτιστεί με τον κ. Βοργιαζίδη. Γράφτηκαν κάποια άτομα στο ΚΙΝΑΛ, που ήδη κυκλοφορούν με το δήμαρχο. Θα έχουμε έτοιμο πρόγραμμα σύντομα, το οποίο θα παρουσιάσουμε στους πολίτες της Βέροιας».

Απέτυχε η διοίκηση Βοργιαζίδη
«Απέτυχε η διοίκηση Βοργιαζίδη. Ανακοίνωσε προεκλογικά 8 πυλώνες ανάπτυξης και δεν έπραξε τίποτε. Τη γέφυρα Κούσιου την εγκαινίασαν 3 φορές και άλλες τόσες έκαναν έναρξη εργασιών. Οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοί του έλεγαν ότι είχε κενά η μελέτη, δικαιώνοντας τον κατασκευαστή που ζητούσε επιπλέον 900.000 ευρώ. Ακόμη να λειτουργήσει το ασανσέρ στην «Ελιά». Βγαίνουν φωτογραφίες με εργολάβους, ενώ μπαίνουμε στο χειμώνα».

Πρόσκληση στους άλλους υποψηφίους δημάρχους
«Οι εποχές είναι δύσκολες. Χρειάζεται να σκεφτούμε τις συμμαχίες. Να δούμε ποια είναι η απειλή σε αυτό το δήμο. Θα ήταν λοιπόν καλό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν είναι θέμα του εγώ, αλλά του εμείς λοιπόν».

Σέρβερ 1,5 εκ. ευρώ βρίσκονται στα υπόγεια του δημαρχείου
«Επί Χαρούλας, η ΠΚΜ μας είχε βραβεύσει ως έξυπνη ηλεκτρονικά πόλη. Βραβευτήκαμε στη Βαρσοβία μαζί με τα Τρίκαλα, που τα πήγε μπροστά σε αυτό τον τομέα ένας Βεροιώτης.  Στα υπόγεια του δημαρχείου υπάρχουν σέρβερ 1,5 εκ. ευρώ, που δεν χρησιμοποιούνται. Στόχος μας, ο πολίτης να μπορεί να βγάλει πιστοποιητικά στο σπίτι του, να έχει λιγότερη προσωπική προσέγγιση στο δημαρχείο. Θα ελέγξουμε το οργανόγραμμα του δήμου. Δεν είναι δυνατόν να έχεις 50 προϊσταμένους, για να πάρεις ψήφους».

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής