breaking news Νέο

Εγκαθίσταται το εργοτάξιο της ΑΤΕΒΑ για τη συνέχιση της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου

  • Εγκαθίσταται το εργοτάξιο της ΑΤΕΒΑ για τη συνέχιση της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου
  • Εγκαθίσταται το εργοτάξιο της ΑΤΕΒΑ για τη συνέχιση της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου
  • Εγκαθίσταται το εργοτάξιο της ΑΤΕΒΑ για τη συνέχιση της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου
  • Εγκαθίσταται το εργοτάξιο της ΑΤΕΒΑ για τη συνέχιση της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου

H ευχάριστη εξέλιξη, στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου), ότι μπαίνει σε φάση κατασκευής ο μεταλλικός σκελετός του έργου της γέφυρας Κούσιου, ο οποίος και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί στο χώρο, δίνει μια ελπιδοφόρα τροπή στο πολύπαθο έργο.

«Εμείς, ως ανάδοχος φορέας του έργου, έχουμε την υποχρέωση να στήσουμε το μεταλλικό σκελετό της γέφυρας, ο οποίος και θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο. Όπου ακόμα, βέβαια, δεν έχουμε καταλήξει στην υπεργολαβία για την κατασκευή του μεταλλικού σκελετού», ανέφεραν οι μηχανικοί κ.κ. Χρήστος Θυμιόπουλος και Αλέξανδρος Γραμμένος, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» με την έναρξη της εγκατάστασης του εργοταξίου του αναδόχου φορέα στο χώρο, που είναι η ΑΤΕΒΑ.

 

Εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν

Συνεργείο προέβη χθες στον καθαρισμό του χώρου εργασίας, στον οποίο και πρόκειται να εγκατασταθεί το εργοτάξιο και να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη συνέχιση της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου.

Κατόπιν, σύμφωνα πάντα με τους δύο μηχανικούς, μέσα στο διάστημα του εξαμήνου, που θα κατασκευάζεται ο μεταλλικός σκελετός, θα ξεκινήσουν οι χωματουργικές εργασίες για τα τοιχία αντιστήριξης, που θα γίνουν στο ποτάμι. Στη συνέχεια σειρά θα πάρουν τα σκυροδέματα αντιστήριξης, ενώ ακολούθως θα γίνει η ολοκλήρωση των δύο ακρόβαθρων, όπως και η ολοκλήρωση των μεσόβαθρων.

 

Κατατέθηκε χθες το χρονοδιάγραμμα του έργου στην Τ.Υ. του Δήμου Βέροιας

Ακόμα, όπως έκαναν γνωστό οι κ.κ. Θυμιόπουλος και Γραμμένος, χθες κατατέθηκε και το χρονοδιάγραμμα της πορείας εκτέλεσης του έργου (για το οποίο θα δοθούν περισσότερα στοιχεία μέσα στο προσεχές διάστημα) στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας.

 

Έργα που κατασκευάστηκαν από την ΑΤΕΒΑ

Τέλος, οι δύο μηχανικοί δεν παρέλειψαν να αναφερθούν (να υπενθυμίσουν περισσότερο) σε μια σειρά από έργα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον ανάδοχο φορέα, την εταιρία ΑΤΕΒΑ.

Ειδικότερα, πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομίας στο Πανόραμα, το σχολικό συγκρότημα στα «Γιοτζαλίκια», το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης στη Ν.Π.Ο., καθώς και το δρόμο Πατρίδας – Νάουσας στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής