breaking news Νέο

Σημεία συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ρ/σ Θέμα fm 104,6

Σημεία συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ρ/σ Θέμα fm 104,6

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα fm 104,6 και το δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο, τόνισε μεταξύ άλλων :

 

Δημ: Θα ήθελα την άποψη σας για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Γιατί διαφωνείτε;

  • Γιατί δεν είναι αυτή η λύση στα προβλήματα της χώρας.
  • Με μια ρητορική, ίδια με του κ. Τσίπρα όταν ερχόταν το 2014 με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είπε πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα ότι θα καταργήσει τρεις νόμους. Αυτά δεν είναι εύκολα γιατί λόγω της συνέχειας του κράτους, πρέπει να βλέπουμε πώς να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τους νόμους. Χρειάζεται υπευθυνότητα
  • Η μείωση των φόρων είναι στο δικό μας πρόγραμμα. Άρα η μείωση των φόρων ως γενικός στόχος, και αντίθετα με αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τριετία, είναι προφανές ότι είναι δικός μας στόχος. Από εκεί και μετά, εμείς θέλουμε η φορολόγηση να γίνεται με προοδευτικές κλίμακες, όταν θα γίνει η μείωση των φόρων, και όχι με ενιαία κλίμακα. Άρα επί της φορολόγησης υπάρχει η δική μας προοδευτική πρόταση, η σοσιαλδημοκρατική πρόταση, και η πρόταση της ΝΔ από την άλλη πλευρά.
  • Για να έχουμε ένα κράτος κανονικό σύγχρονο και ευρωπαϊκό, δεν φτάνει μια απλή μεταρρύθμιση, απαιτείται επανασχεδιασμός από την αρχή . Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να μην είναι ακόμα διασυνδεδεμένες οι δημόσιες υπηρεσίες. Ούτε τα αυτονόητα δεν έχουν γίνει σε αυτήν την χώρα. Κι ο κ. Μητσοτάκης έχει και προσωπικές ευθύνες ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δεν έχουν γίνει όλα αυτά.
  • Γι' αυτό λέω ότι χρειαζόταν χθες μια μεγαλύτερη αυτοκριτική από τον κ. Μητσοτάκη και την παράταξή του και τον κ. Καραμανλή, που καθόταν στα πρώτα έδρανα. Διότι στην κρίση και στα δίδυμα ελλείμματα και στα μνημόνια μπήκαμε κυρίως -πολλές είναι οι αιτίες- γιατί την πενταετία 2004-2009, και ιδίως τη διετία 2007-2009, ακολουθήθηκε ένα μοντέλο που έφερε τα δίδυμα ελλείμματα που οδήγησαν το 2009 στην κρίση. Γι' αυτό το μοντέλο δεν υπήρχε καμία αυτοκριτική χθες, δεν άκουσα λέξη.
  • Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια συγκεκριμένη αναφορά ότι δεν υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά, δεν είναι το ζήτημα εκεί είπε, ότι έχουν ξεθωριάσει όλες αυτές οι γραμμές. Διαφωνώ.
  • Η χώρα πρέπει να έρθει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, ώστε να υπάρχει μια κεντροαριστερή και μια κεντροδεξιά παράταξη που αναμετρώνται επί των προγραμμάτων κι όχι βέβαια επί του λαϊκισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, δε μπορούν να ακούγονται από τον αρχηγό της συντηρητικής παράταξης, ότι αυτά έχουν ξεθωριάσει και μάλιστα με το επικίνδυνο επιχείρημα "όπως το '74 έτσι και σήμερα", είναι ατυχής η παρομοίωση γιατί σήμερα δεν έχουμε χούντα, έχουμε μία κυβέρνηση αναποτελεσματική με πολλά προβλήματα που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν έχουμε δικτατορία.
  • Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή σήμερα στον τόπο, μια προοδευτική αλλαγή, και μία αντιπαράθεση που πρέπει να γίνει επί προγραμμάτων διότι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, το πώς θα αντιμετωπιστούν στη νέα εποχή που έρχεται, έχουν χρώμα προοδευτικό ή συντηρητικό, σοσιαλδημοκρατικό ή δεξιό.

 

Δημ: Ακούστηκε ότι συζητιέται για το Δήμο της Αθήνας το όνομα του κ. Παυλου Γερουλάνου, του παλιού υπουργού. Συμφωνείτε; Γιατί έχουν ακουστεί από δικά σας στελέχη της ΔΗΜΑΡ και άλλα ονόματα όπως του Λευτέρη Παπαγιαννάκη. 

  • Το καλό είναι πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα, όπως αυτά τα ικανά στελέχη από τον ευρύτερο χώρο μας.
  • Πράγματι, επειδή αναφερθήκατε, ο Λευτέρης ο Παπαγιαννάκης -γιος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη-, σημερινός εκλεγμένος Αντιδήμαρχος Μετανάστευσης του Γιώργου Καμίνη, έχει την πρόθεση να συμβάλει στην επίλυση των  ζητημάτων  του Δήμου Αθηναίων υπό προϋποθέσεις και εννοείται εφόσον δεν κατέβει ο Γιώργος Καμίνης.
  • Αυτή η διαδικασία θα ανοίξει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ για να επιλεγεί εκείνη η υποψηφιότητα που μπορεί να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυναμική.
  • Τα κριτήρια για τον υποψήφιο Δήμαρχο πρέπει να είναι τα εξής: Να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να ενώσει, όχι μόνο τον χώρο της κεντροαριστεράς, να μην είναι στενός υποψήφιος κανενός κόμματος αλλά να ενώσει και πέραν της κεντροαριστεράς. Δήμαρχος πάει να γίνει, δεν μπορεί να είναι στενά κομματικός υποψήφιος.  Για να μπορέσει να πείσει ευρύτερες δυνάμεις και τους ανένταχτους πολίτες. Άρα θέλουμε μια υποψηφιότητα όσο το δυνατόν πιο ανοικτή.
  • Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης έχει όλα τα κριτήρια που μπορούν τον καταστήσουν έναν πολύ καλό Δήμαρχο Αθηναίων. Από εκεί και πέρα πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις του ιδίου και των άλλων που θα εκδηλώσουν πρόθεση ενδιαφέροντος και τις αποφάσεις του χώρου μας του ΚΙΝΑΛ.
  • Δεν μπορεί ο χώρος μας να κοιτά υποψηφιότητες που δεν θα έχουν προοπτική, τουλάχιστον δεύτερου γύρου. Δεν μπορούμε να κοιτάμε στενούς κομματικούς υποψηφίους που απλά θα καταγράψουν ένα καλό ποσοστό. Ο χώρος μας δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι.
  • Χρειάζεται ένας υποψήφιος με δυναμική, με ανανέωση γιατί χρειάζεται και η πολιτική  ανανέωση, ανανέωση ιδεών, προσώπων, πολιτικών πρακτικών και ηλικιακή ανανέωση.                    

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής