breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Τελικά δεν βρήκε… εξωγήινους το FBI

Λειτουργεί ξανά, από σήμερα, το αμερικανικό αστεροσκοπείο Sunspot Solar Observatory, το οποίο - για άγνωστους λόγους - είχε ξαφνικά εκκενώσει και αποκλείσει προ ημερών το FBI. Το «λουκέτο» είχε προκαλέσει σωρεία συνωμοσιολογικών θεωριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι κάτι είχε βρεθεί (π.χ. εξωγήινοι), που έπρεπε να κουκουλωθεί άμεσα.

Τελικά, η υπόθεση είχε πιο πεζό χαρακτήρα, αν και ακόμη παραμένει ένα μυστήριο το τι ακριβώς συνέβη. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η απόφαση για κλείσιμο του Παρατηρητηρίου του Ήλιου στο Σακραμέντο Πικ του Νέου Μεξικού ελήφθη ως «προληπτικό μέτρο κατά την αντιμετώπιση ενός θέματος ασφαλείας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το FBI ερευνούσε «εγκληματική δραστηριότητα, που συνέβη στο Σακραμέντο Πικ» και κατά την έρευνα αυτή έγινε αντιληπτό ότι «ένας ύποπτος πιθανώς αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια του προσωπικού του αστεροσκοπείου». Γι’ αυτόν το λόγο και επειδή το τηλεσκόπιο ήταν γεωγραφικά απομονωμένο, διατάχθηκε η εκκένωσή του, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό, ενώ τώρα κρίθηκε ότι ο κίνδυνος πέρασε και έτσι μπορεί να λειτουργήσει ξανά.

*****

Ασθενοφόρο «έμεινε» στη μέση του γηπέδου!

Ένα ασθενοφόρο που μπήκε σε αγωνιστικό χώρο, για να παραλάβει τραυματία παίκτη, χάλασε κι έμεινε ακινητοποιημένο στη μέση του γηπέδου. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Βάσκο Ντα Γκάμα με τη Φλαμένγκο. Ο ποδοσφαιριστής, ευτυχώς, δεν ήταν σοβαρά τραυματίας, αφού το ασθενοφόρο έμεινε για κάμποση ώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά, με τη βοήθεια συμπαικτών και αντιπάλων του τραυματία, το όχημα πήρε μπροστά και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

*****

Αδιανόητο : Έθαψε ζωντανό το σκύλο του, γιατί τσακωνόταν με τη γάτα του

Ένας νεαρός άντρας από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ έθαψε ζωντανό το σκύλο του για έναν απίστευτο λόγο. Δεν τα πήγαινε καλά με το γατάκι, που πρόσφατα είχε υιοθετήσει. Ο 24χρονος Richard Piquard δεν ήθελε πια τον 18χρονο «Chico» και τον έβαλε σε μία τρύπα και έφραξε την είσοδο με ένα βράχο, για να μην μπορεί να το σκάσει.

Αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, βγήκε με εγγύηση 1.000 δολαρίων και θα επιστρέψει στο δικαστήριο, για να δικαστεί για κακοποίηση ζώου. Όσο για το γατάκι, του το πήραν, καθώς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Walter J. Warchol στην «Telegram & Gazette» : «Παρά τα 41 χρόνια που έχω στο σώμα, δεν έχω δει τίποτα σαν αυτό. Έχουμε δει άλλες μορφές κακοποίησης ζώων, αλλά το να θάψεις κάτι ζωντανό είναι πέρα από κάθε φαντασία».

Όσο για το άτυχο ζωάκι, μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του Tufts University για τις πρώτες βοήθειες, μόνο που αποφασίστηκε τελικά να του κάνουν ευθανασία…

*****

Διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, είχε σχέση με… μαθήτρια!

Στο κινητό τηλέφωνο μιας διευθύντριας δημοτικού σχολείου της Ουαλίας και μητέρας δύο παιδιών βρέθηκαν ενοχοποιητικές φωτογραφίες για την παράνομη σχέση της με έφηβη κοπέλα. Η 43χρονη Rhian Desouza σύρθηκε στο δικαστήριο του Σουόνσι, δηλώνοντας ένοχη, μιας και οι άσεμνες φωτογραφίες που είχε στο κινητό της από τη μικρή, παραβιάζουν αρκετούς νόμους. Η συναινετική φύση της σχέσης τους τη γλίτωσε ωστόσο από τα χειρότερα. Ενώ η ερωτική σχέση τους κρίθηκε νόμιμη, συνεχίζει να είναι αδίκημα να διατηρείς προκλητικές φωτογραφίες ανηλίκων.

Η Desouza πλήρωσε τον παράνομο δεσμό της με τη θέση της στο σχολείο, καθώς η αστυνομία εντόπισε τη μεταφορά των φωτογραφιών από το κινητό της μικρής στο δικό της και την υποπτευόταν αρχικά για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. «Δεν έχω αμφιβολία πως θα χάσεις τη δουλειά σου, το κύρος σου και την καριέρα σου. Δεν βλέπω με τι τρόπο θα μπορούσες να διδάξεις ξανά», της είπε ο δικαστής Paul Thomas.

Τιμωρήθηκε σε 200 ώρες κοινωνικής εργασίας για τη σχέση που διατηρούσε με 16χρονη μαθήτρια άλλου σχολείου. «Δεν ήταν κάτω του ορίου της συναίνεσης και η σχέση τους ήταν συναινετική», κατέληξε ο δικαστής, «η πρώτη μου αντίδραση ήταν πως η ποινή φυλάκισης ήταν αναπόφευκτη για μια διευθύντρια σχολείου, που πιάνεται με άσεμνες εικόνες παιδιού. Τώρα που ξέρω τα γεγονότα, το σενάριο είναι πολύ διαφορετικό», κατέληξε, «αυτό δεν είναι δικαστήριο ηθικότητας, είναι δικαστήριο νόμου»…

*****

Μιλάνε 2 φίλοι, που ο ένας αποφάσισε να μορφωθεί και πήγε στο Πανεπιστήμιο :

«Που λες φίλε, στο Πανεπιστήμιο 5 μήνες τώρα έχω μάθει όσα δεν μπορείς να φανταστείς. Για παράδειγμα, ξέρεις ποιος είναι ο Johannes Gutenberg;»

«Όχι, ποιός;» λέει ο φίλος του, που δεν είχε τελειώσει ούτε το δημοτικό.

«Είναι ο εφευρέτης της τυπογραφίας. Χάρις σε αυτόν έχουμε τα βιβλία σήμερα… Αν πήγαινες και εσύ στο Πανεπιστήμιο, θα το ήξερες!», του λέει.

Αρχίζει να φορτώνει ο άλλος…

«Μήπως ξέρεις ποιος είναι ο Thomas Edison;»

«Όχι»

«Είναι ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα. Τα βλέπεις; Αν πήγαινες στο Πανεπιστήμιο, θα το ήξερες!»

Ο φίλος του είχε αρχίσει να τα παίρνει για τα καλά στο κρανίο… και συνεχίζει ο άλλος :

«Ξέρεις ποιος είναι ο Alexander Fleming;»

«Εγώ; Που να ξέρω…»

«Είναι αυτός που ανακάλυψε την πενικιλίνη και έφτιαξε το πρώτο αντιβιοτικό. Αυτά είναι που σου λέω… αν είχες πάει και εσύ στο Πανεπιστήμιο, θα το ήξερες!»

Ο φίλος του τώρα, που του είχε ανέβει το αίμα στο κεφάλι από την υπεροψία του, τον ρωτάει με φυσικότητα :

«Εσύ μήπως ξέρεις ποιος είναι ο Μάριος Σιγανόπουλος;»

Σκέφτεται ο άλλος,…. σφίγγεται,… άλλα δεν του έλεγε τίποτα το όνομα…

«Όχι», απαντάει.

«Είναι αυτός που τα έχει με τη γυναίκα σου 5 μήνες τώρα! Αλλά αν δεν πήγαινες στο Πανεπιστήμιο, θα το ήξερες!»


Ασθενοφόρο «έμεινε» στη μέση του γηπέδου
Έθαψε ζωντανό το σκύλο του, γιατί τσακωνόταν με τη γάτα τουΈθαψε ζωντανό το σκύλο του, για

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής