breaking news Νέο

Εγκαινιάζεται την Τρίτη το έργο ανάπλασης του Σ.Σ. Νάουσας, τι άλλο συζητήθηκε στο Δ.Σ.

Εγκαινιάζεται την Τρίτη το έργο ανάπλασης του Σ.Σ. Νάουσας, τι άλλο συζητήθηκε στο Δ.Σ.

Θετικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις βγήκαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Τετάρτης 23ης Αυγούστου, παρά τις, συνηθισμένες πλέον, εντάσεις μεταξύ πλειοψηφίας, μείζονος μειοψηφίας, αλλά και τέως μελών του «Κοινού Τόπου».

 

-Το Σεπτέμβριο η υπαγωγή των υπαλλήλων της ΕΤΑ στο δήμο και η κατ΄ αρχήν ανάληψη των υποχρεώσεων της πρώην δημοτικής «ναυαρχίδας». Ακολουθεί ο διεθνής διαγωνισμός ενοικίασής της

 

Το Σεπτέμβριο θα γίνει η υπαγωγή των υπαλλήλων της ΕΤΑ στο δήμο Νάουσας και η κατ΄ αρχήν ανάληψη των υποχρεώσεών της προς  εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, ανακοίνωσε στο σώμα ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, απαντώντας σε ερωτήσεις των κ.κ. Γκαρνέτα και Δημησκή. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες τακτοποιούν τα αναγκαία στοιχεία μεταφοράς του εργαζομένων. Γίνεται έλεγχος γνησιότητας πτυχίων, ενώ το μισθολογικό κόστος μεταφέρεται στους απαιτούμενους κωδικούς. Πρόθεσή μας να τελειώσει το ζήτημα στο συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, όπου και θα γίνει  η  κατ΄ αρχήν ανάληψη των χρεών, που θα ολοκληρωθεί με το πόρισμα του ορκωτού λογιστή  και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η αξιοποίηση της μονάδας με διεθνή διαγωνισμό», είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

-Εγκαίνια στο έργο ανάπλασης του σιδηροδρομικού σταθμού Νάουσας

 

Την  ερχόμενη Τρίτη 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού Νάουσας, παρουσία του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε ο κ. Κουτσογιάννης. Στο έργο τοποθετήθηκε ήδη ένα παλιό βαγονάκι μεταφοράς προσωπικού των παλιών «Σιδηροδρόμων Ελληνικού Κράτους», δίνοντας έτσι την απαραίτητη πινελιά αναμνήσεων παλιών εποχών, όταν ο σιδηρόδρομος είχε την κύρια ροή μεταφοράς εμπορευμάτων και ανθρώπων!

 

-Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις μετά από…20 χρόνια! Έργα ανάπλασης στο πολιτιστικό κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλη

 

Την έναρξη ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς δρόμους του αστικού ιστού της Νάουσας, μετά από 20 και πλέον… χρόνια, ανακοίνωσε στο σώμα ο κ. δήμαρχος. Το έργο, μαζί με την ανάπλαση του πολιτιστικού κέντρου της Σχολής Αριστοτέλη, που έγινε με δωρεά του αείμνηστου Χριστόδουλου Λαναρά, θα αγγίξει το 1 εκ. ευρώ.

 

-Κόντρες για τα υδροηλεκτρικά!

 

Ερώτηση για την απόρριψη από τη ΡΑΕ τριών υδροηλεκτρικών σταθμών κατά μήκος της Αράπιτσας κατέθεσε προς το δήμαρχο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Καραμπατζός, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησαν, αφού οι μελέτες τους έγιναν από το ΕΜΠ. Ο κ. Καραμπατζός αναφέρθηκε και σε άκαιρα δημοτικά φυλλάδια για το έργο παραγωγής ενέργειας από το δίκτυο ύδρευσης.

 

«Θα πρέπει  να ντρέπεστε για  τη 12ετή σας αδράνεια για την αξιοποίηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Αφέθησαν στην εκμετάλλευση από ιδιώτες, που αποκόμισαν σημαντικά εξαιρετικά οφέλη. Παρά τη δυσμενή αντιμετώπιση της νομοθεσίας για την εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας από τους δήμους, εμείς προσπαθούμε. Στη δική σας περίοδο δεν φέρατε φράγκο», του απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής