breaking news Νέο

ΑΠΟΨH : Πάνω από όλα η «καρέκλα»

ΑΠΟΨH : Πάνω από όλα η «καρέκλα»

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι λίγο πολύ από το ξεκίνημα της περιόδου γνώριζαν και όσοι αγαπάνε πραγματικά το ερασιτεχνικο ποδόσφαιρο απεύχονταν να συμβεί.

***

Και φέτος όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η μεγάλη κατηγορία της Ενωσης μας θα αποτελείται από δύο γκρουπ ομάδων που κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες.

Ενα γκρουπ των τεσσάρων - πέντε ομάδων των οποίων το ρόστερ έχει στελεχωθεί από παίκτες “μπαρουτοκαπνισμένους”, που μετακινούνται από σύλλογο σε σύλλογο κάθε καλοκαίρι με το αζημίωτο φυσικά και όπου βρεθούν προς τα κει γέρνει και η ζυγαριά του τίτλου και τις υπόλοιπες που θα παλευουν για την... επιβίωση.

***

Στην πορεία και προς το τέλος του πρωταθλήματος ίσως δημιουργηθεί και μια τρίτη κατηγορία που θα αποτελείται από τις αδιάφορες ομάδες, αυτές δηλαδή που θα έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, παράλληλα όμως θα έχουν χάσει και το τρένο που οδηγεί στα πλεϊ οφ και που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι περισσότερες από δύο.

***

Και όταν βέβαια πριν καλά - καλά ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα που είναι και το κορυφαίο της Ενωσης μπορείς και προβλέπεις την εξέλιξη του, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας μόνο ενδιαφέρον δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

***

Το πρωτάθλημα της Ενωσης μας - πιθανότατα το ίδιο να συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ΕΠΣ - είναι ένα πρωτάθλημα μπατζετ.

Οποιος διαθετει τα περισσότερα χρήματα κερδίζει και τον τίτλο ή τουλάχιστον βρίσκεται μέσα στους διεκδικητές του.

***

Άντε να παίξουν ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος και ορισμένα λάθος σφυρίγματα των διαιτητών, ή λανθασμένες υποδείξεις των βοηθών τους.

***

Τα υπόλοιπα περί σωστής οργάνωσης είναι απλά για τις εντυπώσεις.

***

Όποιος διαθέτει τα περισσότερα χρήματα για να κλείσει ποδοσφαιριστές από αυτούς που μετακινούνται κάθε καλοκαίρι από ομαδα σε ομάδα και είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις ανεξάρτητα από τον προπονητή που θα έχει - ας με συγχωρέσουν οι προπονητές των ερασιτεχνικών ομάδων ομως αυτή είναι η αλήθεια - διεκδικεί και τον τίτλο.

***

Ομως αλήθεια αυτός είναι ή πιο σωστά αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων;

***

Και η ερώτηση πρωτίστως απευθύνεται προς τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας που είχε την ευκαιρία φέτος “να κλείσει την ψαλίδα” μεταξύ των ομάδων που στηρίζονται καθαρά σε “λεγεωνάριους” ποδοσφαιριστές και σ’ αυτές που κατά την άποψή μας λειτουργούν σωστά, προσπαθώντας να κτίσουν ένα αξιόμαχο σύνολο με νεαρούς και ντόπιους στην πλειοψηφία παίκτες, βοηθώντας παράλληλα την εξέλιξή τους κατι που χρειάζεται χρόνο και υπομονή και δυστυχώς δεν το έκανε!!

***

Αναφερόμαστε στην υποχρεωτική χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Α’ κατηγορίας!!

***

Αντί λοιπόν να αυξήσει τον αριθμό των νεαρών παικτών που θα ήταν υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί στην ενδεκάδα της κάθε ομάδα, σε σχέση με την περσινή περίοδο και να κατεβάσει το όριο της ηλικίας τους, δημιουργώντας έτσι ένα πιο ισορροπημένο και συνεπώς πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα βοηθώντας παράλληλα και την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών της περιοχής μας, αυτή για να μην δυσαρεστήσει προφανώς παράγοντες που βολεύονται με την πρόσκαιρη επιτυχία της ομάδας τους έπραξε το αντίθετο!!

***

Ομως έτσι δεν βοηθάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Αν ρίξουμε μια ματιά στους ποδοσφαιριστές που τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας θα διαπιστώσουμε οτι η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι σχεδόν όλοι ξεπετάχθηκαν την εποχή που οι ομάδες της Δ’ Εθνικής και της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας ήταν υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα τους τέσσερις νεαρούς!!

***

Από την στιγμή που καταργήθηκε το μέτρο έπαψε και η Ημαθία να παράγει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στα ερασιτεχνικά και όχι μόνο πρωταθλήματα.

***

Και το μέτρο με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση νεαρών παικτών στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας, δεν καταργήθηκε τότε επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν εξυπηρετεί το ποδόσφαιρο μας.

***

Καταργήθηκε επειδή δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα παραγόντων που ήταν συνυφασμένα με την πρόσκαιρη επιτυχία των ομάδων τους και οι οποίοι πίεσαν τις τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις που με την σειρά τους πίεσαν την ΕΠΟ!!

***

Βλέπετε πάνω από όλα και όλους η ψήφος των παραγόντων που οδηγει στην καρέκλα!!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής