breaking news Νέο

Συνάντηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου με αντιπροσωπεία του SPD

Συνάντηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου με αντιπροσωπεία του SPD

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκε χθες στη Βουλή με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), με επικεφαλής τον Johannes Kahrs, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του SPD για θέματα προϋπολογισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής του ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα Ulrich Storck, ο επικεφαλής του τομέα οικονομικών της γερμανικής πρεσβείας Jochen Bessey και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα Jens Plötner. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Σιακαντάρης, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιάννης Αργυρός, Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα σχετικά με την πορεία της Ε.Ε., το προσφυγικό, η πορεία της οικονομίας στην Ευρώπη αλλά και ειδικά σε σχέση με την πολυδιάστατη κρίση στην χώρα μας, καθώς και θέματα που αφορούν την σοσιαλδημοκρατία σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα προς την ενοποίηση των τομέων πολιτικής. Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστική και αυτό μπορούν να το κάνουν οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις με ένα σχέδιο για την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των μεταναστευτικών ροών. Να ξανακάνουμε την Ευρώπη ένα χώρο ευημερίας και ασφάλειας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας.

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να δώσει απαντήσεις τόσο για την κοινή αντιμετώπιση του προσφυγικού σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και για την επίτευξη πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Ειδικά για το προσφυγικό ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του για την τελευταία απόφαση της Ε.Ε. και την ύπαρξη διμερών συμφωνιών μεταξύ των χωρών αντί μιας ολοκληρωμένης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό και λειτουργίας του συστήματος μετεγκατάστασης σε υποχρεωτικό πλαίσιο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την άνοδο σε όλη την Ευρώπη αντιευρωπαϊκών, λαϊκίστικων και ακροδεξιών δυνάμεων, μία άνοδο που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, καθώς αμφισβητούνται οι θεμελιώδεις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας και της ίδιας της δημοκρατίας. Απαιτείται άμεση συνειδητοποίηση του κινδύνου, εδώ και τώρα πρωτοβουλίες πριν να είναι αργά.

Όσον αφορά την πολυδιάστατη κρίση στην χώρα μας, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι σήμερα ασκούνται αδιέξοδες πολιτικές υπερβολικής λιτότητας στην Ελλάδα που δεν οδηγούν στην υπέρβαση της κρίσης. Η σοσιαλδημοκρατία στέκεται σταθερά απέναντι σε μια επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας. Αυτό που επιδιώκει είναι ένα κράτος παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε τομείς κοινωνικής πολιτικής όπως η υγεία και η παιδεία, που στην Ελλάδα βρίσκονται πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε. Και ταυτοχρόνως να ενθαρρύνει την υγιή επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και μιας ιδιωτικής οικονομίας, όχι κρατικοδίαιτης αλλά η οποία θα παράγει βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, συμφωνήθηκε οι δύο αντιπροσωπείες να μείνουν σε διαρκή επαφή με στόχο την προώθηση των κοινών στόχων αλλά και τρόπων αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε. και η χώρα μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής