breaking news Νέο

«Επί ποδός» η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας για ζητήματα της καθημερινότητας

«Επί ποδός» η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας για ζητήματα της καθημερινότητας

Από την ημέρα που η Δημοτική Αρχή της Βέροιας έδωσε το «πράσινο» φως και ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του φθαρμένου τάπητα σε τμήματα οδών του πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης, η Δημοτική Αστυνομία με τη σειρά της επιδεικνύει καθημερινά μία έντονη παρουσία στο χώρο, που σκοπό έχει το να αποτρέψει μηχανάκια και αυτοκίνητα να βρεθούν εκεί.

Έντονη είναι ακόμα η παρουσία των ανδρών – γυναικών της Δημοτικής Αστυνομίας στα σημεία που γίνονται φορτοεκφορτώσεις των διαφόρων προμηθευτών των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια αποτροπής του παράνομου παρκαρίσματος. Εξαιρουμένων, βέβαια, των εταιριών φορτοεκφόρτωσης και των διαφόρων προμηθευτών των καταστημάτων στις ώρες ελεύθερης πρόσβασης στον πεζόδρομο, για όσους δηλαδή είναι εφοδιασμένοι με την ειδική κάρτα διέλευσης για το εμπορικό κέντρο, καθημερινά 5:30-10:30 π.μ. και 14:00 – 17:00 μ.μ., εκτός Κυριακής, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 86/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τη Δημοτική Αστυνομία και πάλι να ασκεί τακτικούς ελέγχους για την τήρηση όλων των παραπάνω ρυθμίσεων.

Όμως η δράση της (8μελούς όλο κι όλο) Δημοτικής Αστυνομίας επεκτείνεται και σ' άλλα ζητήματα. Τα οποία έχουν να κάνουν με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα εντός του ιστού της πόλης και πέριξ αυτής, τη μεταφορά του γνησίου της υπογραφής από άτομα που αδυνατούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και τον καθαρισμό των οικοπέδων.

 

Απομακρύνθηκαν 2.000 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα!

«Για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα μπορώ να πω ότι οι προσπάθειες που έχουμε κάνει σαν υπηρεσία μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, έχουν αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς 2.000 αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί  από τα σημεία που βρίσκονταν. Οπότε και αποφεύχθηκε ο κίνδυνος ρύπανσης και συνάμα εξασφαλίστηκαν θέσεις πάρκινγκ. Για δε τα οικόπεδα που είναι και ιδιωτικοί χώροι, το ζήτημα αυτό απαιτεί τη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι δείχνουν τέτοια διάθεση. Θα πρέπει, βέβαια, οι ιδιοκτήτες να καταλάβουν ότι έχουν υποχρέωση να διατηρούν καθαρούς τους χώρους των οικοπέδων τους, προς αποτροπή κάποιας πυρκαγιάς από ξερά χόρτα, αλλά και τη διασφάλιση της υγείας των δημοτών από την παρουσία εκεί τρωκτικών, φιδιών και σκουπιδιών. Συνεπώς το θέμα για εμάς σαν Δημοτική Αστυνομία δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμο σε όσους ιδιοκτήτες οικοπέδων δεν φροντίζουν για την καθαριότητά τους, μιας και μπορούμε να το κάνουμε, αλλά να γίνει συνείδηση γι' αυτούς», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μπάμπης Καπουρτίδης.

Επίσης η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας επισημαίνει προς όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και περιπτέρων, που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους (πεζόδρομους, πεζοδρόμια), να προμηθεύονται και να ανανεώνουν τις άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 6 παραγρ. 1 του υπ' αριθμ. 188/2015 Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Βέροιας.

Η χρήση πρέπει πάντα να περιορίζεται στα τετραγωνικά μέτρα που αναγράφονται στην άδεια και απαγορεύεται η τοποθέτηση σταντ, διαφημιστικών σημαιών ή άλλων αντικειμένων, που παρεμποδίζουν τη διέλευση πεζών (τα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους), την κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων (στο οδόστρωμα).

Η κάθε είδους αυθαίρετη κατάληψη του πεζόδρομου και του οδοστρώματος με διάφορα αντικείμενα δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και δεν συνάδει με την κανονικότητα.

Στους δε παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, σύμφωνα με τον κανονισμό χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βέροιας και του άρθρου 48 του ΚΟΚ.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής