breaking news Νέο

ΕΛΜΕ Ημαθίας : Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών

ΕΛΜΕ Ημαθίας : Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια ακόμη σχολική χρονιά η μεταφορά πολλών μαθητών μας από και προς το σχολείο τους, είναι ακόμα στον «αέρα».

Αν και τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, σε ορισμένα σχολεία δεν έχει λυθεί το θέμα της μετακίνησης των μαθητών. Αναφέρουμε ενδεικτικά το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, καθώς και το Γυμνάσιο – Λύκειο Ειρηνούπολης. Πολλοί μαθητές των σχολείων αυτών, αναγκάζονται να μετακινούνται με δικό τους μεταφορικό μέσο - αν υπάρχει φυσικά - ενώ μένουν σε αποστάσεις τέτοιες, που η πρόσβαση τους στo σχολείο πεζή είναι αδύνατη, όπως για παράδειγμα οι μαθητές από την Νάουσα που πηγαίνουν στο Μουσικό Σχολείο στις Βαρβάρες ή οι μαθητές από χωριά της Ειρηνούπολης που πηγαίνουν στο εκεί Γυμνάσιο.

Η αδυναμία πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη και προκλητική από μέρους των υπευθύνων. Τονίζουμε εδώ και το γεγονός ότι και στην περσινή σχολική χρονιά η αδυναμία της Περιφέρειας για επίλυση της μετακίνησης μαθητή προς το σχολείο του, οδήγησε σε απώλεια της χρονιάς από τον μαθητή αυτόν, λόγω απουσιών!

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας:

-Στηρίζει την Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων στον αγώνα που δίνουν για την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών τους από και προς τα σχολεία τους.

-Αναδεικνύει και παλεύει για την ΔΩΡΕΑΝ και ΑΣΦΑΛΗ μεταφορά ΟΛΩΝ των μαθητών, ως αυτονόητο δικαίωμα τους.

-Απαιτεί την αλλαγή της σχετικής Υπουργικής απόφασης και κατάργηση της ελάχιστης χιλιομετρικής απόστασης που ορίζει, ως καταβολή εισιτηρίου για τους μαθητές.

-Αρνείται να εμπλακεί σε ένα γαϊτανάκι απόδοσης ευθυνών ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια. Για μας η ευθύνη επιμερίζεται το ίδιο και στους δύο. Εξάλλου αν η ευθύνη ανήκε εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των μαθητών, η Περιφέρεια όφειλε τόσα χρόνια να ενημερώσει τους πολίτες και να είναι μπροστάρης στους αγώνες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών. Αν από την άλλη η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια, η κυβέρνηση όφειλε να προβεί στα απαραίτητα διοικητικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος. Τίποτα από αυτά δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η ανάγκη της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών σήμερα είναι εντονότερη, γιατί την οικονομική αυτή επιβάρυνση φορτώνονται επιπλέον όλο και περισσότερες οικογένειες, λόγω της χωρικής τοποθέτησης των σχολείων των πόλεων του Νομού μας και της κατανομής των μαθητών σε αυτά.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Κακαγιάννης Θεόδωρος            Αστέρης Μεγακλής


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής