breaking news Νέο

Συνάντηση με τον υπουργό για το θέμα των σχολικών μεταφορών αποφασίστηκε στη σύσκεψη στην Π.Ε. Ημαθίας

Συνάντηση με τον υπουργό για το θέμα των σχολικών μεταφορών αποφασίστηκε στη σύσκεψη στην Π.Ε. Ημαθίας

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για το φλέγον ζήτημα των σχολικών μεταφορών, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης,το πρωί της Παρασκευής 21ης Σεπτεμβρίου. Συμμετείχαν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου και Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Σάκης Χειμώνας, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος, η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ημαθίας Τάσος Συμεωνίδης και των Αστικών Βέροιας και Νάουσας, Παύλος Παυλίδης και Ηλίας Ορδουλίδης αντίστοιχα, καθώς και η ομάδα έργου της Π.Ε. Ημαθίας.

Στη σύσκεψη, όπως δήλωσε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο αντιπεριφερειάρχης, αποφασίστηκε να κατατεθούν στην ομάδα έργου της Π.Ε. Ημαθίας οι προτάσεις των αρμοδίων φορέων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 22α Σεπτεμβρίου. Το υπόμνημα των προτάσεων επίλυσης των ζητημάτων για τις σχολικές μεταφορές θα αποσταλεί από τον κ. Καλαϊτζίδη στους βουλευτές της Ημαθίας, που θα αναλάβουν το «κλείσιμο» της συνάντησης με τον υπουργό εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ώστε να επιλυθούν, μέσω των απαιτούμενων τροπολογιών στη Βουλή, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που δημιουργούν τα μεταφορικά προβλήματα των μαθητών, τα οποία δεν υφίστανται μόνο στην Ημαθία, αλλά σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Σημειωτέον ότι ελάχιστο κόστος μεταφοράς για τα «άγονα» σχολικά δρομολόγια λαμβάνουν μόνο οι αντίστοιχοι μεταφορείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναγκάζοντας τον κ. Καλαϊτζίδη να αναρωτηθεί στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο www.imerisia-ver.gr και το ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8, την Πέμπτη 20η Σεπτεμβρίου, αν τα παιδιά της Ημαθίας έχουν διαφορετικά δικαιώματα από τα αντίστοιχα των Αθηνών!

Αυτό που διαπιστώσαμε στο ρεπορτάζ μας είναι ότι υπήρξε διάθεση από όλα τα μέρη να βρεθεί άμεσα λύση, προς όφελος των μαθητών της Ημαθίας, που ακόμη αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη μεταφορά τους στις εκπαιδευτικές μονάδες.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής