breaking news Νέο

Κώστας Καλαϊτζίδης, αποκλειστικό : «Συνεχίζω για τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον κόσμο που με τίμησε»

Κώστας Καλαϊτζίδης, αποκλειστικό : «Συνεχίζω για τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον κόσμο που με τίμησε»

Το 2014, η «Αλληλεγγύη», ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα, έλαβε στην Ημαθία, με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον, έως τότε περιφερειακό σύμβουλο, Κώστα Καλαϊτζίδη, το μεγαλύτερο ποσοστό σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας στο δεύτερο γύρο 75%!  Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, λίγους μήνες πριν από την αυτοδιοικητική, εκλογική, διαδικασία του Μαϊου του 2019, δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στις ΑΝΑ…κρίσεις της διαδικτυακής τηλεόρασης της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση στο site μας, www.imerisia-ver.gr) ότι συνεχίζει, για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και για τον κόσμο που τον τίμησε στις εκλογές. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι συνεχίζει με όποιο εκλογικό σύστημα κι αν γίνουν οι περιφερειακές εκλογές, είτε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, είτε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, αφού είναι δεδομένη η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές πριν τις αυτοδιοικητικές και εκλεγεί πρωθυπουργός, να καταργήσει τον «Κλεισθένη». Για τον οποίο ο Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε ότι θα φέρει ακυβερνησία στην τοπική αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμών. Από τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη επιλέξαμε τα σημαντικότερα σημεία και σας τα παρουσιάζουμε :

Για τους αντικουνουπικούς ψεκασμούς
«Ξεκινήσαμε στις αρχές Απριλίου, αφού δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν νωρίτερα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Οι ψεκασμοί έγιναν με τα κατάλληλα φάρμακα, ενώ οι υπάλληλοί μας παρακολουθούσαν συνεχώς, κάνοντας τους απαιτούμενους ελέγχους, ακόμη και σε μεταμεσονύκτιες ώρες. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και ότι θα δεχτούμε «χτυπήματα», τόσο η ΠΚΜ, όσο και εγώ προσωπικά».

Για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας και τη συνάντησή του με το διοικητή
«Η νέα πτέρυγα είναι έργο της ΠΚΜ και στοίχισε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Στη δεύτερη φάση της ολοκλήρωσής της ο εργολάβος έχει πληρωθεί τα μισά της σύμβασης, περίπου 3 εκ. ευρώ, ενώ έγινε παρέμβαση από τον περιφερειάρχη, για να εκταμιευθεί 1 εκ. ευρώ ακόμη, ως προκαταβολή για τις υπολειπόμενες εργασίες. Η πτέρυγα θα είχε τελειώσει το 2017, όπως και η προμήθεια του αξονικού τομογράφου της Νάουσας, αλλά, βλέπετε, μεσολάβησε το 6μηνο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το Βαρουφάκη, όταν και η χώρα μας αποκλείστηκε από το ΕΣΠΑ. Με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη υγείας, τον κ. Χατζηβρέττα και την περιφερειακή μας σύμβουλο, την κα. Καρατζιούλα, επισκεφθήκαμε το διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Μαυρογιώργο, όχι μόνο για το Νοσοκομείο Βέροιας. Πρότασή μας να χρηματοδοτήσουμε τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης των δυο νοσοκομειακών μονάδων της περιφερειακής μας ενότητας, μέσω προγραμματικής σύμβασης, αλλά και να δούμε τον τρόπο χρηματοδότησης επικουρικών γιατρών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων μας, όπως έγινε στη Δυτική Μακεδονία».

Βαριά βιομηχανία της χώρας ο πρωτογενής τομέας
«Ο πρωτογενής τομέας είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, αφού από αυτόν ζουν εκατοντάδες επαγγέλματα. Μονόδρομος η άρση του ρωσικού εμπάργκο, αφού πριν από αυτό, το 45% των ροδακίνων μας πήγαινε στη Ρωσία, με τιμές που άγγιζαν το 1,5 ευρώ το κιλό. Γιατί να υπάρχει εμπάργκο μόνο στο ροδάκινο και όχι στο λάδι ή τις Μερσεντές της Μέρκελ; Οι αγρότες μας πλέον παίρνουν ψίχουλα. Οι όποιες αποζημιώσεις να πάνε απευθείας στον παραγωγό, αφού το ότι καλλιεργούν φαίνεται μέσω ΟΣΔΕ. Δυστυχώς η Ημαθία ήταν πρώτη σε επίπεδο χώρας σε εισόδημα και τώρα είναι στις τελευταίες θέσεις».

Δεν υπάρχουν εποχικοί εργάτες
«Πρέπει το επίδομα ανεργίας να γίνει εργασίας. Το καλοκαίρι δεν είχαμε προσωπικό για αυτό το λόγο».
 
Το έργο της διοίκησής του στην Ημαθία
«Κάποιοι θεωρούν λάθος ότι δεν αναδεικνύω τα έργα που έγιναν. Δεν θεωρώ όμως σοβαρό να βγαίνω φωτογραφίες για τη στοιχειώδη συντήρηση που κάνουμε, το κόψιμο των χόρτων, των κλαδιών, τις διαγραμμίσεις. Όταν αναλάβαμε το 2014, ο άξονας Βέροια-Νάουσα πλημμύριζε όταν έβρεχε στην…Κοζάνη, στην περιοχή του Στενημάχου και της Πατρίδας. Ασφαλτοστρώσαμε το δρόμο από την Εγνατία στη Βεργίνα, ολοκληρώσαμε το φωτισμό του, κάναμε δεκάδες χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο της ευθύνης μας. Όσα στηθαία βάλαμε, δεν μπήκαν σε τριάντα χρόνια. Καθαρίσαμε 10 τάφρους και αρδευτικά δίκτυα, που δεν είχαν καθαριστεί ποτέ. Η ΠΚΜ έχει αναλάβει τον καθαρισμό της τάφρου 66 και του Λουδία, που επίσης δεν έχουν καθαριστεί ποτέ. Τους επόμενους μήνες δημοπρατούμε τους οδικούς άξονες Αλεξάνδρεια-όρια Πέλλας, Κοπανός-όρια Πέλλας και Αλεξάνδρεια-Χαλκηδόνα. Δώσαμε 2 εκ. ευρώ στους δήμους για έργα αγροτικής οδοποιίας. Η Βέροια και η Νάουσα πήραν 8 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων. Το αποχετευτικό δίκτυο του κάμπου της Νάουσας χρηματοδοτήθηκε με 9 εκ. ευρώ και της Μελίκης με 6,8 εκ. ευρώ. Οι κοινωνικές δομές της Ημαθίας πήραν 3 εκ. ευρώ, ενώ η δεύτερη φάση του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών χρηματοδοτήθηκε με 4,5 εκ. ευρώ. Και τόσα πολλά ακόμη έργα, τα οποία οφείλονται στη σκληρή δουλειά Τζιτζικώστα και της ομάδας μας». 

Άξονας Πατρίδα-Εγνατία
«Τρέξαμε τη μελέτη που τελειώνει. Δεν κάναμε καν εγκαίνια στο σημερινό κομμάτι Νάουσα-Πατρίδα, που παραδώσαμε στην κυκλοφορία. Δυστυχώς το έργο κόστισε 33 εκ. ευρώ και οι αποζημιώσεις που δόθηκαν για απαλλοτριώσεις 68 εκ. ευρώ.  Τη χάραξη τη βρήκαμε. Δυο… γαϊδάρους να βάζανε να περάσουν το δρόμο πάνω ή κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, θα τον περνούσαν από κάτω».

Συμμετοχή της Π.Ε. Ημαθίας σε διεθνείς αγροτικές εκθέσεις
«Οι μικρές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Ημαθίας, μετά από έκκλησή μου στον περιφερειάρχη, συμμετείχαν σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, όπως η Fruitlogistica του Βερολίνου και η Frescon της Θεσσαλονίκης, με ελάχιστο κόστος, αφού επιδοτήθηκαν από την ΠΚΜ. Η πετυχημένη προσπάθεια του Imathia Quality συνεχίζεται και φέτος, με την Ημαθία τιμώμενη περιφερειακή ενότητα, σε μια ακόμη μεγαλύτερη συνάντηση γαστρονομίας, σε επίπεδο Ευρώπης, στο «Ζάππειο».

 Να αποφασίσει ο λαός για το «Μακεδονικό»
«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική. Να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα, αν δέχεται τη συμφωνία των Πρεσπών, που δεν ξέρουμε τι θα επιφέρει στο μέλλον για τα παιδιά μας. Για αυτόν εδώ τον τόπο πολέμησαν πολλοί, όχι μόνο Μακεδόνες, αλλά και Κρήτες, Ηπειρώτες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας».

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα
«Με τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Θα είμαι στο πλευρό του, απ΄ όποια θέση με χρειαστεί. Ο Απόστολος έφερε την Κεντρική Μακεδονία στην πρώτη θέση απορρόφησης του ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα και στην 3η, μεταξύ 400 περιφερειών της Ευρώπης. Είναι ένας νέος, δυνατός, με μέλλον πολιτικός».

Το τηλέφωνό μου είναι ανοικτό όλο το 24ωρο
«Βάζω τα προσωπικά μου στην άκρη για το καλό της Ημαθίας και των Ημαθιωτών. Το τηλέφωνό μου είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. Δεν μας χωρίζει τίποτε σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο. Μακάρι να μας έχει ο Θεός γερούς να συνεχίσουμε».

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής