breaking news Νέο

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μετράει μέρες -Άρθρο του Αν.Τομεάρχη Οικονομικών ΝΔ Απ.Βεσυρόπουλου

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μετράει μέρες -Άρθρο του Αν.Τομεάρχη Οικονομικών ΝΔ Απ.Βεσυρόπουλου

 

 

Ο εκνευρισμός και ο πανικός που τους διακατέχει είναι ευδιάκριτος, αποτυπώνεται στο διχαστικό λόγο και στη ρητορική μίσους, στις αήθεις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και στην απέλπιδα προσπάθεια να μοιράσουν και πάλι υποσχέσεις, να πουλήσουν ψεύτικες ελπίδες.

Με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει κανείς πλέον να αγοράσει το εμπόρευμα του κ. Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη δεν μοίρασε λεφτά στα λόγια όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, αντίθετα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης χρημάτων που απευθύνεται στους πολίτες. Γιατί όταν μειώνονται οι φόροι οι επιχειρήσεις αποκτούν κίνητρο για να επενδύσουν και οι πολίτες εξοικονομούν χρήματα.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης στηρίζονται στην υπερφορολόγηση και στη στάση πληρωμών του Δημοσίου και όχι στην ανάπτυξη ή την παραγωγή πλούτου. Πόσο μακριά μπορεί να πάει μια τέτοια συνταγή;

Εμείς πιστεύουμε σε μια άλλη πολιτική που στον πυρήνα της έχει τη μείωση των υπέρμετρων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων.

-Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αφορά όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και κυρίως τη μεσαία τάξη, που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τη στοχοποίησε με την υπέρμετρη φορολόγηση, σύμφωνα με την κυνική ομολογία του κ. Τσακαλώτου.

-Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%, θα ενισχύσει τις επενδύσεις, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ανάπτυξη και υψηλοί φόροι δεν πάνε μαζί, αυτό το γνωρίζουν όλοι εκτός από τον κ. Τσίπρα.

-Η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και  έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που καταβάλλεται για λειτουργική,  ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των υφιστάμενων κατοικιών, θα αναζωογονήσει μία από τις ατμομηχανές της οικονομίας: την οικοδομή.

-Η εισαγωγή αρχικού κατώτατου φορολογικού συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ αντί του 22% που είναι σήμερα, στοχεύει στην ανακούφιση των μισθωτών  των συνταξιούχων και των αγροτών. Ο «κοινωνικά ευαίσθητος» κ. Τσίπρας μείωσε δύο φορές το αφορολόγητο επιβαρύνοντας τους ανθρώπους με τα χαμηλά εισοδήματα.

-Η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο ύψους του 11% θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας, η συνεισφορά του οποίου στο ΑΕΠ θα αυξηθεί.

-Η καθιέρωση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 10% για τα αγροτικά συλλογικά σχήματα, δεν είναι μόνο ένα μέτρο φοροελάφρυνσης. Είναι ένα μέτρο με αναπτυξιακή στόχευση, δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο αγροτικός τομέας προκειμένου να αναγεννηθεί.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο αντίλογος του κ. Τσίπρα είναι «που θα βρούμε τα λεφτά». Μιλάει αυτός που μοίρασε, στα λόγια, 12 δις ευρώ με το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το 2014, με αυξήσεις μισθών, 13η σύνταξη, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα. Μιλάει αυτός που δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια στους Έλληνες πολίτες.

Οι μειώσεις φόρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να δημιουργήσουν δημοσιονομικό πρόβλημα, αντίθετα θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων και υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Έχουμε όμως και ευρύτερο σχεδιασμό που περιλαμβάνει στοχευμένη μείωση δημοσίων δαπανών κατά 2 δις ευρώ μέσα σε δύο χρόνια που θα προέλθει από τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την αναλογία 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο (με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας) και την επέκταση των υποδομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Υπάρχουν όμως και άλλες πηγές εσόδων που δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο, όπως η επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος θα γίνει με κίνητρα και για τις δύο κατηγορίες των συναλλασσομένων, και του πολίτη και του επαγγελματία.

Σε ότι αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα:  από τα 250 εκατομμύρια τιμολόγια που εκδίδονται στη χώρα μας, μόνο το 6% διακινείται ηλεκτρονικά σήμερα κάτι που σημαίνει γραφειοκρατία και κυρίως απώλεια δημοσίων εσόδων και αδυναμία ελέγχου της φοροδιαφυγής. Η λύση είναι η έκδοση και διακίνηση ηλεκτρονικών τιμολογίων μεταξύ των επιχειρήσεων και η διασύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Υπολογίζεται ότι η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορεί να αποφέρει αύξηση στα ετήσια έσοδα από το ΦΠΑ της τάξεως των 3,5 δις ευρώ.

Εμείς έχουμε απαντήσεις για όλα, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει ένα ψέμα για όλα.

                 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής