breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας, Α' Κατηγορία : Τέσσερις ομάδες το απόλυτο

ΕΠΣ Ημαθίας, Α' Κατηγορία : Τέσσερις ομάδες το απόλυτο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε φέτος το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, καθώς τις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν είχαμε ούτε ένα άγωνα με το άγονο 0-0.

Το περασμένο Σάββατο μάλιστα στα οκτώ παιχνίδια που διεξήχθησαν σημειώθηκαν 33 τέρματα, μέσο όρο κάτι παραπάνω από τέσσερα γκολ σε κάθε αγώνα, ενώ σε ένα δεν είχαμε νικητή (1-1 Μακροχώρι – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας) και αυτή είναι η πρώτη ισοπαλία στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Τέσσερις ομάδες, η Νάουσα, τα Τρίκαλα, το Ροδοχώρι και η Αγία Μαρίνα που θεωρούνται και τα φαβορί για την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα των πλεϊ οφ έκαναν το “δύο στα δύο” ενώ ισάριθμες, ο Άρης Παλαιοχωρίου, ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας, ο Εθνικός Κλειδίου και ο Φίλιππος Μελίκης παραμένουν άποντες.

Μάλιστα οι δύο από αυτές η Αγία Βαρβάρα και το Κλειδί δεν έχουν πετύχει ακόμη γκολ.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής εντύπωσε προκάλεσε το 6-2 του Κοπανού μεταξύ του τοπικού ΓΑΣ και του Αχιλλέα Νάουσας, ενώ όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα λίγο – πολύ θεωρούνται φυσιολογικά.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής.

 

Οι αγώνες

Νάουσα – Μελίκη 5-2

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασαν οι Ναουσαίοι φίλαθλοι που πήγαν το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους στον αγώνα με αντίπαλο τον Φίλιππο Μελίκης και την είδαν να επικρατεί με 5-2 ύστερα από μία καλή εμφάνιση.

Η Νάουσα εκτός από τα πέντε τέρματα που πέτυχε είχε και δύο δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, γεγονός που φανερώνει την αναμφισβήτητη ανωτερότητά της σε σχέση με τον προχθεσινό αντίπαλό της, ο οποίος παρουσιάστηκε στο γήπεδο με 12 μόλις ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.

Το σκορ για την ομάδα της Νάουσας άνοιξε στο 12'ο Δασκαλάκης με διαγώνιο σουτ, ενώ ήδη μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να δημιουργήσει και να χάσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Η Νάουσα συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλο της και να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ και αφού είχε και ένα δοκάρια στο 27' σε σουτ του Νίκου, στο 35' έκανε το 2-0 με διαγωνίου σουτ του Αργυρίου.

Στο 40' ο Φίλιππος απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Ανδρίτσο και δύο λεπτά αργότερα η Νάουσα είχε και δεύτερο δοκάρι.

Το 2-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Και στο 69' ο Κουκουράκης έκανε το 4-0 και στο σημείο αυτό φάνηκε να αντιδρά η ομάδα της Μελίκης που μέσα σε δύο λεπτά 75' και 77' πέτυχε δύο γκολ με τον Ανδρίτσο, μειώνοντας σε 4-2.

Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε στο 90' ο Μάγγος.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παυλίδης με βοηθούς τους Κωστούλα και Τόσκα.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 4-1

Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και πιο αποτελεσματικός ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων νίκησε στο γήπεδό του τον Άρη Παλαιοχωρίου με 4-1 πετυχαίνοντας έτσι την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια που έδωσε για το πρωτάθλημα και σημειώνοντας 9 γκολ έναντι ενός που δέχθηκε.

Το σκορ για την ομάδα των Τρικάλων άνοιξε ο Λίτσι στο 25', με τον Γ. Κιρκιλιανίδη στο 35' να γράφει το 2-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54' ο Άρης Παλαιοχωρίου μείωσε σε 2-1 με τον Παντόπουλο, όμως τα Τρίκαλα είχαν την απάντηση και με δυο γκολ του Παρσόπουλου στο 65' και στο 80' διαμόρφωσαν το τελικό 4-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λαζάρου με βοηθούς τους Πίζο και Τράντο με την ομάδα του Παλαιοχωρίου να έχει σοβαρές ενστάσεις για τις αποφάσεις τους.

 

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΧΑΡΙΕΣΣΑ 2-1

Μοιρασμένο παιχνίδι στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, με τον τοπικό Μ. Αλέξανδρο να παίρνει την νίκη με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας με 2-1 που τον κράτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η γηπεδούχος ομάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 10' κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Τεπετό.

Το γκολ αυτό χώριζε τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ήταν η σειρά της Χαρίεσσας να μπει καλύτερα στον αγώνα και να ισοφαρίσει το σκορ πολύ νωρίς μόλις τρία λεπτά  μετά την σέντρα  του δεύτερου ημιχρόνου με τον Στογιάννη (48'). Τελικά την νίκη πήρε ο γηπεδούχος Μ. Αλέξανδρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Συμεωνίδης στο 53'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τον Αργυρίου και τον Μουσενίκα.

 

ΡΟΔΟΧΩΡΙ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ 2-0

Πιο δύσκολα από όσο ίσως αναμένονταν ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου κέρδισε στο γήπεδό του την νεανική ομάδα του Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 2-0 και έκανε τα δύο – στα δύο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο γκολ του Ροδοχωρίου που απάλλαξε από τον άγχος τους φιλάθλους του σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Πάντως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δικαιούτο την νίκη που τελικά πήραν.

Το σκορ άνοιξε στο 32' ο πολύπειρος Ουέλγκτον με ψηλοκρεμαστό σουτ από 30 περίπου μέτρα και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε όπως ήδη αναφέραμε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Μουρουζίδης με ατομική ενέργεια.

Εκτός από τα δύο γκολ το Ροδοχώρι είχε και δύο δοκάρια και τα δύο με τον Πατατούκα, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης με βοηθούς τους Χριστοδούλου – Γιάντση.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΠΑΟΚ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 1-1

Δίχως νικητή έληξε το παιχνίδι του Μακροχωρίου μεταξύ της τοπικής ομάδας και του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 15' με τον Φωτιάδη με τους γηπεδούχους, που παρότι αγωνίζονταν με πολλές απουσίες (πολλοί παίκτες τους βρίσκονταν σε γάμο στην Κρήτη) και είχαν στην ενδεκάδα τους τρεις 16χρονους (Ψάλτης Ν., Χολέβας, Γρηγορόπουλος, ενώ ένας τέταρτος, ο Ψάλτης Ραφαήλ, μπήκε αλλαγή στο 60' κατάφεραν να αντιδράσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 44', με ένα πανέμορφο γκολ του Χολέβα.

Στο 90' ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με τον Φωτιάδη, που όμως ορθώς δεν μέτρησε αφού υποδείχθηκε οφσαϊντ από τον δεύτερο βοηθό διαιτητή Μπογιατζόγλου, που επέμενε στην απόφασή του παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γαβράς, με βοηθούς τους Κελεσίδη – Μπογιατζόγλου.

 

    ΚΟΠΑΝΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. 6-2     

Πολυβόλο στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ δίχως να δεχθεί κανένα, ο ΓΑΣ Κοπανού συνέτριψε στο γήπεδό του τον Αχιλλέα Νάουσας με 6-2 και πήρε τους τρεις πρώτους του βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε για τον Κοπανό με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος ο Σπανός στο 4'. Στο 11' ο Αχιλλέας ισοφάρισε με τον Κακούδη σε 1-1 και στο 38' ο Τζιβάρας ξανάεδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν εκ νέου στο 43' με τον Μαράντη.

Στην επανάληψη, όπως ήδη αναφέραμε ο ΓΑΣ Κοπανού ήταν καταιγιστικός πετυχαίνοντας άλλα τέσσερα τέρματα με τους Μπούφι (50' και 72'), Τζιβάρας (53') και Σπανό (64') διαμορφώνοντας το τελικό 6-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο – Νησελίτη.

 

ΚΛΕΙΔΙ – ΠΛΑΤΥ 0-3

Με την φιλοξενούμενη ομάδα νικήτρια και μάλιστα με καθαρό σκορ (0-3) έληξε το ντέρμπι των νεοφώτιστων στην κατηγορία που έγινε στο γήπεδο του Κλειδίου μεταξύ του Εθνικού και του Αγρ. Αστέρα Πλατέος.

Ο Αγρ. Αστέρας ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήρε την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Το Πλατύ καθάρισε το αποτέλεσμα στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου καθώς στο διάστημα αυτό πέτυχε τα δύο πρώτα από τα τρία τέρματά του. Και συγκεκριμένα στο 43' με τον Μπαντή και στο 45' με τον Αντωνίου, ενώ το τρίτο τους τέρμα οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν με πέναλτι του Μοσχόπουλου. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης με βοηθούς τους Παζαμτζιαλή – Ασβεστάρα.

ΜΑΡΙΝΑ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ 0-3

Σημαντική νίκη εκτός έδρας πήρε ο Κεραυνός Επισκοπής κερδίζοντας στο γειτονικό ντέρμπι τον Α.Ο. Μαρίνας με 0-3.

Η νίκη αυτή θεωρείται ακόμη σημαντικότερη αφού προέρχεται ύστερα από ένα «στραπάτσο» που υπέστη στην πρεμιέρα η ομάδα της Επισκοπής καθώς είχε γνωρίσει την ήττα από τα Τρίκαλα με 0-5.

Ανεξάρτητα πάντως από την αξία της νίκης ο Κεραυνός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια.

Το σκορ άνοιξε ο Ντέλλας στο 12' με σουτ και ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά στο 75' έκανε το 0-2, ενώ στο 20' είχε και δοκάρι.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 87' ο Καρυπίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης με βοηθούς τους Παρισίου – Χρυσάνη.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κλειδί – Πλατύ       ................0-3

Νάουσα – Μελίκη  ................5-2

Ροδοχώρι – Αγ. Βαρβάρα.....2-0

Αγ. Μαρίνα – Χαρίεσσα.........2-1

Μαρίνα – Επισκοπή...............0-3

Μακροχώρι – ΠΑΟΚ Αλ.........1-1

Τρίκαλα – Παλαιοχώρι..........4-1

Κοπανός – Αχιλλέας Ν..........6-2

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                            γκολ    βαθ.

1. Τρίκαλα      ...............9-1    ........6

2. Νάουσα       ...............9-2    ........6

3. Αγ. Μαρίνα .............7-2........6

4. Ροδοχώρι     ...............5-0........6

5. ΠΑΟΚ Αλ.  ...............2-1    ........4

6. Κοπανός      .............. 6-3    ........3

7. Μαρίνα       ..............4-3     ........3

8. Χαρίεσσα    ..............3-3     ........3

9. Πλατύ ..............3-4     ........3

10. Επισκοπή  ..............3-5     ........3

11. Αχιλλέας Ν............3-6      ........3

12. Μακροχώρι...........2-3       ........1

13. Παλαιοχώρι..........1-5       ........0

14. Αγ. Βαρβάρα........0-6       ........0

15. Κλειδί        .............0-6      ........0

16. Μελίκη      ...........3-10      ........0


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής