breaking news Νέο

Όσα δεν γράφτηκαν για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

  • Όσα δεν γράφτηκαν για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...
  • Όσα δεν γράφτηκαν για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

• Φουλ.... επιθετικά προσπάθησε να παίξει ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια» Γιάννης Παπαγιάννης απέναντι στο δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, στην προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

• Ο κ. Παπαγιάννης, ανάμεσα στα άλλα, κατηγόρησε το δήμαρχο για απραξία στο ζήτημα του πρώην Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, αλλά και για παροχή νομικής υποστήριξης στην πρώην Δήμαρχο Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.

• Ο κ. Βοργιαζίδης από την άλλη, αντέκρουσε όλα αυτά, λέγοντας πως παρέχεται νομική υποστήριξη προς στην κ. Ουσουλτζόγλου μόνον όταν το δικαιούται, ενώ σ' ό,τι αφορά στις προσπάθειες για την απόδοση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στο Δήμο Βέροιας, ο κ. Βοργιαζίδης επεσήμανε στον κ. Παπαγιάννη τις απουσίες του από τις συνεδριάσεις του σώματος. «Πότε είσαστε εδώ; Αν ο κ. Παπαγιάννης παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις, θα ήξερε και τι έχει γίνει πάνω στο θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

• Επιπλέον, ο Γιάννης Παπαγιάννης έβαλε κατά της δημοτικής αρχής, για την οποία – όπως είπε – τάζει «καθρεπτάκια» πριν  τις εκλογές. Όμως ο δήμαρχος πέρασε... στην αντεπίθεση, σημειώνοντας πως «τα οικονομικά του Δήμου πάνε κάθε χρόνο και καλύτερα. Γι' αυτό και κάθε χρόνο κάνουμε και κάτι παραπάνω. Δεν παρακολουθείτε και δεν γνωρίζετε τα τεκταινόμενα του Δήμου. Μπορεί να πάρετε όποια πληροφορία θέλετε, αλλά να ρωτάτε».

• Όμως στο στόχαστρο του επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια» δεν βρέθηκε μόνο ο δήμαρχος, αλλά και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, λαμβάνοντας ως αφορμή δηλώσεις του τελευταίου στα ΜΜΕ, για τα μελλοντικά έργα. Μεταξύ αυτών, η διαπλάτυνση του τελευταίου τμήματος της Πιερίων και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι που τη συνδέει με το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της «Ελιάς». Κάτι, ωστόσο, που έφερε την αντίδραση του αντιδημάρχου Θανάση Σιδηρόπουλου, ξεκαθαρίζοντας ότι το εν λόγω έργο δεν έχει χαρακτήρα εξαγγελίας, αλλά έχει δημοπρατηθεί και επί της ουσίας έχει μπει πλέον σε φάση υλοποίησης.

• Η επέτειος της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, αλλά και το γεγονός της πρόσφατης άνανδρης επίθεσης που δέχθηκε ο βουλευτής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, από άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο στην πόλη του, έδωσε το «πάτημα» στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου να αναφερθεί επ' αυτών και συνάμα να προτείνει στο σώμα την πραγματοποίηση αντιφασιστικής εκδήλωσης.

• Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας δεν έκρυψε την ανησυχία του, βλέποντας το τελευταίο διάστημα «να παρακολουθούμε μια σειρά από φασιστικές ενέργειες, που σημαίνει ότι ο φασισμός είναι παρών στην καθημερινότητά μας».

• Για φόρο της ΔΕΥΑΒ, η κατάργηση του οποίου θα έπρεπε να είχε γίνει το 2014, χωρίς όμως να συμβεί κάτι τέτοιο και επιπλέον αυτός ο φόρος εντάχθηκε στο τιμολόγιο της εν λόγω επιχείρησης, έγινε λόγος από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» Γιώργο Μιχαηλίδη. Ο τελευταίος έγινε ακόμα πιο σαφής, λέγοντας ότι είναι ένα τέλος 80%, που θεσπίστηκε για να στηθούν οι ΔΕΥΑ, πλην όμως είχε και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα επιβολής του. Κατά τον κ. Μιχαηλίδη η συνέχιση πληρωμής του εν λόγω  τέλους μετά το 2014 επέφερε διπλασιασμό σ' ό,τι αφορά στο λογαριασμό του νερού.

• Απάντηση επ' αυτού δόθηκε από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Νίκο Μωϋσιάδη, που έκανε ξεκάθαρο πως δόθηκε η δυνατότητα στις ΔΕΥΑ να εντάξουν το τέλος αυτό στο τιμολόγιό τους, το οποίο και έγινε, σε μια προσπάθεια η επιχείρηση να μην καταρρεύσει οικονομικά.

• Όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος για το θέμα της αποχέτευσης της Βεργίνας, αυτό δεν θα τύχει χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Και τούτο γιατί – όπως είπε – είναι ένα έργο που έχει χαρακτήρα εθνικής σημασίας, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

• Για το αν υπήρξε οριστική παραλαβή του έργου της ανάπλασης του κέντρου, όπως και το αν ο χώρος στάθμευσης κάτω από το Μπαλκόνι της «Ελιάς» είναι στο ίδιο πρόγραμμα, τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης, λέγοντας πως το έργο βρίσκεται στη φάση της οριστικής παραλαβής. Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν είναι ένα έργο βιτρίνας, αλλά ένα έργο ουσίας. Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης διευκρίνισε πως το έργο σταμάτησε το φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια, υπογειοποίησε τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και έδωσε τη δυνατότητα στους πεζούς να κινούνται σε άνετα πεζοδρόμια. Αναφορικά με τις κακοτεχνίες που υπήρξαν, ο κ. Λαζαρίδης έκρινε ότι ήταν ελάχιστες και πως διορθώθηκαν, ενώ όσον αφορά στο χώρο στάθμευσης κάτω από την «Ελιά», σημείωσε ότι είναι διαφορετικό έργο από αυτό της ανάπλασης.

• Eρώτημα για το αν έγιναν μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που είχε ξεσπάσει την περασμένη εβδομάδα σε διαλογητήριο της περιοχής, ο καπνός της οποίας είχε γίνει ορατός και από γειτονικούς νομούς, κι αν απομακρύνθηκαν τα καμένα πλαστικά, έθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Μελιόπουλος.

• Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως την ευθύνη των μετρήσεων έχει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, η οποία ήταν παρούσα στο συμβάν. Σημείωσε, δε, πως Δήμος και Περιφέρεια έχουν συνεργασία στο θέμα αυτό και όπως είπε ακόμα, θα γίνουν μετρήσεις. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, από την πρώτη αυτοψία που έγινε, φάνηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ σ' ό,τι αφορά τα καμένα υλικά, έκρινε ότι ανάλογα με το τι θα δείξουν οι μετρήσεις, θα μεταφερθούν σε σημείο, σύμφωνα μ' ό,τι ορίζει ο νόμος.

• Ξιφούλκησε (για μια ακόμη φορά) ο κ. Αντώνης Καγκελίδης, αναφερόμενος στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. «Είναι ένα συνονθύλευμα λαών, που προκαλεί ενδιαφέρον και έχει κερδίσει τη στήριξη όλου του πλανήτη. Και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να πηγαίνουν εκεί πρωθυπουργοί και αξιωματούχοι της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, για να συνδράμουν στην έγκριση του σκοπιανού λαού, να αποδεχθεί τη συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει του  δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής. Τέτοιο... τουρισμό δεν είχε ούτε από αυτούς που πάνε στα καζίνο της γειτονικής αυτής χώρας», είπε.

• Ο ίδιος ακόμα έβαλε κατά του πρωθυπουργού, ενώ έκανε λόγο και για ξεπούλημα των κομμάτων, αναφορικά με τη στάση τους πάνω στο θέμα αυτό. Χαρακτήρισε, δε, προδότες όσους λένε ότι οι Έλληνες πρόσφυγες δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τη Μακεδονία. Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπαγιάννης δήλωσε ότι θα δώσει το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας τους Σκοπιανούς κλεφτρόνια της ιστορίας.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής