breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Στον απόηχο της 2ης αγωνιστικής

ΕΠΣ Ημαθίας : Στον απόηχο της 2ης αγωνιστικής

- Δύο μόλις αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας και η κρυφή ελπίδα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας, όσων έχουν απομείνει ακόμη, ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να παρακολουθήσουμε φέτος, φαίνεται πως καταρρέει και μπαίνει στο περιθώριο.

 

- Και φέτος λοιπόν, όπως και πέρσι, όπως και πρόπερσι, όπως όλα τα τελευταία χρόνια συμβαίνει στην Ημαθία, θα δούμε μια από τα ίδια. Τέσσερις – πέντε ομάδες, που κατά κανόνα συγκεντρώνουν τους μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, που συνηθίζουν να μετακινούνται από ομάδα σε ομάδα και όπου βρεθεί η πλειοψηφία τους προς τα εκεί γέρνει και η ζυγαριά του τίτλου να διεκδικούν την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στην διαδικασία των πλεϊ οφ και μέσα από αυτή τη διαδικασία στην κατάκτηση του τίτλου και τις υπόλοιπες που στηρίζονται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να παλεύουν για την επιβίωσή τους στην κατηγορία.

 

- Στόχος του πρώτου γκρουπ των ομάδων, η κατάκτηση του τίτλου, ή το λιγότερο η τιμητική συμμετοχή στην διαδικασία των πλεϊ οφ και προσφορά του δεύτερου η παραγωγή ποδοσφαιριστών που τα επόμενα χρόνια θα κρατήσουν ζωντανό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο τα πρωταθλήματα και τις ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας.

 

- Στην υποθετική ερώτηση τώρα ποιά από τις δύο κατηγορίες των ομάδων που αναφέραμε βοηθάει περισσότερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας, οι τέσσερις – πέντε που θα διεκδικήσουν τον τίτλο ή αυτές που θα παλέψουν για την επιβίωση στην κατηγορία, παράγοντας παράλληλα ποδοσφαιριστές, θα θέλαμε να απαντήσει η ΕΠΣ Ημαθίας που πήρε και την απόφαση της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης νεαρών παικτών από τις ομάδες.

 

- Στο σημείο αυτό βέβαια και για να μην αδικήσουμε κανέναν, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου βρίσκονται και δύο ομάδες, ο ΦΑΣ Νάουσα και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, το ρόστερ των οποίων σε μεγάλο ποσοστό αποτελείται από νεαρούς παίκτες, πλαισιωμένους και από έμπειρους με πολλές παραστάσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα.

 

- Και για να κάνουν τον συνδυασμό των καλών έμπειρων με τους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες και να παίξουν, όπως όλα δείχνουν, πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, βοήθησε σημαντικά, η περσινή παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής από το οποίο υποβιβάστηκαν.

- Όμως να επανέλθουμε στα συμπεράσματα που βγήκαν από την παρουσία των 16 ομάδων της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

 

- Αρχικά θεωρώ ότι πήραμε ένα πρώτο δείγμα από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που αποτελούσε το μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά τους στόχους που έχουν βάλει οι «μαυρόασπροι» της Αλεξάνδρειας μετά την αλλαγή στην κορυφή της διοίκησής τους και την αποχώρηση αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών της περσινής περιόδου.

 

- Αν λοιπόν δεν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση η φετινή εκπρόσωπος της Αλεξάνδρειας στην Α' κατηγορία της Ένωσής μας θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα, θα εκληρώσει τον υψηλό στόχο που έχει βάλει για φέτος η διοίκησή της, ίσως βέβαια παρακεινούμενη και από κεκτημένη ταχύτητα αφού διεκδικούμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα προφανώς σκέφτηκε γιατί όχι και φέτος;

 

- Και αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την ισοπαλία της (1-1) με την νεανική ομάδα του Μακροχωρίου (εξάλλου την περσινή περίοδο στο Μακροχώρι σκόνταψε και η μετέπειτα πρωταθλήτρια Νίκη Αγκαθιάς), ούτε επειδή συνάντησε μεγάλη δυσκολία για να καταβάλει την αντίσταση του ΓΑΣ Κοπανού (κέρδισε τελικά 1-0) στην πρεμιέρα, αλλά με την αγωνιστική της παρουσία της δύο πρώτες αγωνιστικές που δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική, αν λάβουμε υπόψη μας τους υψηλούς στόχους που βάζει.

 

- Η ομάδα του Μακροχωρίου εξ' άλλου αγωνίζονταν με την μισή  βασική της ενδεκάδα εκτός αφού μια κοινωνική υποχρέωση οδήγησε τέσσερις βασικούς της ποδοσφαιριστές το περασμένο Σαββατοκύριακο να βρίσκονται στην Κρήτη, ενώ είχε τιμωρημένο και τον φυσικό ηγέτη της αμυντικής της γραμμής, τον Γρηγόρη Ηλιάδη που κάνει και χρέη προπονητή.

 

- Οι πολλές απουσίες υποχρέωσαν την διοίκηση της ομάδας του Μακροχωρίου να ζητήσει μάλιστα την αναβολή του αγώνα, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να συναινούν, προβάλλοντας όμως μια απαράδεκτη – για την ομάδα του Μακροχωρίου- απαίτηση που απορρίφθηκε δίχως συζήτηση και το παιχνίδι διεξήχθηκε κανονικά με το γνωστό ισόπαλο αποτέλεσμα.

 

- Μετά το τέλος του αγώνα δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που κινούνται γύρω από την ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που έδειξαν να διαφωνούν με την απόφαση της διοίκησης τους να μην συναινέσει δίχως να βάλει όρους στην αναβολή του αγώνα, που είχε ζητήσει το Μακροχώρι: «Διαταράξαμε, υποστήριζαν, τις σχέσεις μας με ένα φιλικό προς την ομάδα μας σωματείο δίχως κανένα απολύτως λόγο».

- Στο Μακροχώρι βέβαια μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας «έπλεαν» σε πελάγη ευτυχίας, όχι για το ισόπαλο 1-1, αλλά για την πολύ καλή παρουσία που είχαν έξι 16χρονοι ποδοσφαιριστές τους που πριν ένα χρόνο αγωνίζονταν με την παιδική τους ομάδα!!!

 

- Πρόκειται για τον Ψάλτη Νίκο, τον Χολέβα, που ήταν και ο σκόρερ, τον Γρηγορόπουλο (και οι τρεις έπαιξαν βασικοί), τους Ψάλτη Ραφαήλ, Δημούλα και Βλαχάβα που μπήκαν αλλαγή.

 

- Όπως επίσης και την εντυπωσιακή επανεμφάνιση ύστερα από την πολύμηνη απουσία του, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού του Λουκίδη (17 ετών).

 

- Και μια και μιλάμε για νεαρούς με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης στον χώρο του ποδοσφαίρου οφείλουμε να αναφερθούμε και στην παρουσία του επίσης νεαρού δεύτερου βοηθού του διαιτητή Γαβρά, τον Μπογιατζόγλου.

 

- Εντύπωση προκάλεσε στους θεατές του αγώνα Μακροχώρι - ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας η ανθεκτικότητα του νεαρού βοηθού στην αφόρητη πίεση που δέχθηκε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού από φιλάθλους, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές και όμως παρά το νεαρό της ηλικίας του αυτός άντεξε και συνέχισε να υποδεικνύει ότι έβλεπε.

 

- Στο σημείο αυτό και επειδή τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε και ακούμε «μεγαλόστομες» κουβέντες από τους υπεύθυνους των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών – εμείς ξεχωρίζουμε τις ομάδες που παραμένουν διαχρονικές, από τους υπεύθυνους που είναι προσωρινοί και αναλώσιμοι – θα αναφερθούμε περιληπτικά στην περιπέτεια δύο νεαρών ποδοσφαιριστών των 16χρονων Νίκου και Ραφαήλ Ψάλτη που το περασμένο Σάββατο εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους με την ομάδα του Μακροχωρίου κόντρα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

 

- Οι δύο 16χρονοι ταλαντούχοι Μακροχωρίτες ποδοσφαιριστές παραλίγο να διακόψουν το ποδόσφαιρο επειδή η Ακαδημία στην οποία είχαν δοθεί πριν ένα χρόνο δανεικοί για να αγωνιστούν σε πρωτάθλημα Νέων που συμμετείχε ζητούσε ανταλλάγματα για να τους επιστρέψει (300 ευρώ αρχικά και 140,70 για κάθε ένα από αυτούς στη συνέχεια!!!) παρότι δεν αρνείτο ότι οι νεαροί ήταν δανεικοί.

 

- Και πως να το αρνηθεί εξάλλου όταν στα χέρια των ανθρώπων του Μακροχωρίου βρίσκονταν συναλλαγματική ύψους 10 χιλιάδων ευρώ;

 

- Και όμως αν μείνει κανείς στις κατά καιρούς ανακοινώσεις που βγάζει για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της, η συγκεκριμένη Ακαδημία, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πρότυπη Σχολή ανωτάτου επιπέδου και που εκτός από ποδόσφαιρο διδάσκει και ήθος!!!

Όμως αλήθεια πόση αξία μπορεί να έχουν τα λόγια όταν εσύ ο ίδιος δεν τα πιστεύεις και δεν τα εφαρμόζεις;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής