breaking news Νέο

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας

Ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, από τον ΟΑΕΔ θα αρχίσει πολύ σύντομα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εργοδότες για τη συμμετοχή τους στο νέο αυτό πρόγραμμα, όπως και τα αντίστοιχα κατά το πρόσφατο παρελθόν, απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, υπό τους εξής όρους :

α) Να έχουν προβεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν το Μάιο του 2017.

β) Να μην έχουν προβεί σε μείωση του προϋπάρχοντος προσωπικού και

γ) Να μετατρέψουν όλες τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου σε πλήρους απασχόλησης.

 

Προϋποθέσεις

Με το πρόγραμμα αυτό θα επιδοτούνται οι θέσεις εργασίας πρώην ανέργων ηλικίας από 18 έως 66 ετών, οι οποίοι : α) ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά το δωδεκάμηνο που είχε προηγηθεί της πρόσληψής τους και της δικαιούχου επιχείρησης και β) προσελήφθησαν από τη δικαιούχο επιχείρηση τη χρονική περίοδο από 1ης Ιουνίου 2017 έως 31 Μαϊου 2018. Η επιχορήγηση θα ανέρχεται στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους (με ανώτατο ποσό τα 400 ευρώ για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων).

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα υποχρεούνται να διατηρήσουν τόσο τις επιχορηγούμενες, όσο και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας, για επιπλέον χρονικό διάστημα, ίσο με το αιτούμενο και εγκριθέν διάστημα διάρκειας της επιχορήγησης.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής