breaking news Νέο

Δύο θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βέροιας

  • Δύο θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βέροιας
  • Δύο θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βέροιας

H εξασφάλιση της απαιτούμενης απαρτίας οδήγησε και στην πραγματοποίηση της χθεσινής (στις 14:00 μ.μ.) τακτικής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βέροιας, στην οποία και προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαδόπουλος, με δύο θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη.

Το πρώτο θέμα είχε να κάνει με τη διατύπωση απόψεων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα «Κτηνοτροφική μονάδα ποιμνιοστασίου δυναμικότητας 6.500 αιγοπροβάτων πάχυνσης της εταιρίας «ΕΥΡΩΦΟΥΝΤ ΑΕ».

Πλην όμως, η εμφάνιση του συντάξαντα τη μελέτη δασολόγου – περιβαλλοντολόγου Αντώνη Γιάγκογλου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Βέροιας, κατά τη διάρκεια συζήτησης του εν λόγω θέματος, έδωσε τέλος και στην όλη διαδικασία. Κάτι τέτοιο κρίθηκε επιβεβλημένο, για το λόγο – όπως είπε ο κ. Γιάγκογλου – ότι αλλάζει η δυναμικότητα των αιγοπροβάτων και μειώνεται, δηλαδή από 6.500 σε 2.500, οπότε και αλλάζει κατηγορία, η οποία μετατρέπεται σε Β.

Το δεύτερο θέμα αναφερόταν στη διατύπωση απόψεων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφερειακή Διώρυγα (Τάφρος 66) και στον ποταμό Λουδία.

Ένα θέμα το οποίο είχε ξαναέρθει για συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, αλλά, όπως ενημέρωσε η κ. Βούλα Γκαράνη από το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας, «η προηγούμενη μελέτη αντιμετώπισε το πρόβλημα της ανεπάρκειας της πλημμυρικής παροχής (δηλαδή οι διατομές της τάφρου και του Λουδία δεν επαρκούσαν να παραλάβουν τον όγκο της βροχής σε μια πλημμύρα) με την ανύψωση των αναχωμάτων σε κάποια σημεία μέχρι και τρία μέτρα. Αυτό επειδή είναι και δύσκολο κατασκευαστικά αλλά και πολλές υπηρεσίες έφεραν αντιρρήσεις, ζητήθηκε από τους μελετητές να προτείνουν άλλες λύσεις. Με την αλλαγή των μελετητικών γραφείων (λόγω σύνταξης του ενός μελετητή) έγινε και η πρόταση για ηπιότερες τεχνικές λύσεις, όπως π.χ. σε λίγα σημεία ανύψωση αναχωμάτων μέχρι 0,5 μ. και κατά μήκος των ρεμάτων καθαρισμός με βυθοκόρηση, ώστε να επανέλθουν οι κοίτες στην πρότερη διατομή τους και να μπορούν να παραλαμβάνουν μεγάλες απορροές. Επιπλέον, λόγω δασικών χαρτών έγινε ανταλλαγή σε κάποια σημεία που είχαν προταθεί για προσωρινές αποθέσεις υλικών. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής